Nejvtipnější detektivní román současnosti!

Wolf Haas_Brennerova
Nový román rakouského spisovatele Wolfa Haase je nejen napínavý, ale i nesmírně vtipný! Příběh svérázného detektiva Simona Brennera oživí vaši knihovnu a zaručeně vás pobaví osobitým humorným vyjadřováním.

Věř tomu nebo ne. Nejdřív Brennera do bezvědomí zmlátí malí ruští kluci. Pak ho přítelkyně dovleče k oltáři. Mají teď totiž vyloženě dobrý vztah. Je tu jen jeden problém: velmi dobrý vztah má Brenner i se svou další přítelkyní. Ještě štěstí, že třetí žena, která mu vstoupila do života, náhle zmizela… Pravděpodobně ji unesli obchodníci s bílým masem. Pátrání po ní bývalému detektivovi pomáhá při řešení vlastních problémů – rozuměj, utíká do práce. Protože kdy jindy přemýšlet o štěstí, které přináší snubní prstýnek, než když se nejdrsnější vídeňský gangster rozhodne řešit osobní spory sekáním rukou?

 

Brennerová

Autor: Wolf Haas
Přeložila: Radvana Kráslová

Počet stran: 229
Vazba: vázaná
Formát: 138×206 mm
ISBN: 978-80-7491-565-9
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Brennerová vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Dřív se o Rusandách říkalo, že jsou vysoký a svalnatý jako koulařky, že stavěj silnice a v podpaží maj tolik chlupů, až by z toho bylo na tupé nejen pro manžela, ale i pro prvního tajemníka partaje. Prostě mužatky, co když hoděj koulí, tak aby ses honem klidil do bezpečí, protože maj sílu jako traktor z Minska nebo Krasnodaru, někdy dokonce jako Kirovec z Leningradu.
A bum ho: najednou jsou z Rusek vychrtlý fotomodelky a ty nejdražší kurvy. Chlap musí mít jó pořádnej barák, aby měl pak u rozvodu o co přijít. A nejlíp aby si k němu pořídil i soukromou zoo, páč holky maj nohy jak žirafa, pas jak vosa a oči jak včelka Mája.
Tohle všechno běželo Nickovi hlavou, jak tak brouzdal internetem a prohlížel si fotky ženských. Jaká je ta pravá pravda, pokud jde o Rusky? A existuje vůbec nějaká taková pravda, nebo dokonce něco jako filozofie? (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Řekli o knize

Nikde se neumírá vtipněji než v detektivkách Rakušana Wolfa Haase.

SZ-Magazin

Proč je Wolf Haas tak skvělý? Protože on vymyslí nejenom postavu detektiva, ale i svérázný jazyk. A ten je vysoce návykový!

Zeit Online, Literatur

Typický Haas: podivínský, napínavý, pohrávající si s jazykem a ve spoustě scén k popukání.

Hamburger Abendblatt

 

Wolf Haas

Wolf HaasWolf Haas (* 1960) je rakouský spisovatel. Než se začal živit psaním, působil jako vysokoškolský pedagog a pracoval v reklamní agentuře. Svými knihami o detektivovi Simonu Brennerovi dosáhl mezinárodního úspěchu a získal za ně několik literárních ocenění. Cenu Deutscher Krimi Preis obdržel třikrát. Tři z jeho osmi detektivních románů byly rovněž zfilmovány.

 

Fotografie a informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Relativně nedávno našla v Hostu přístřeší i prestižní edice Česká knižnice, která zájemcům nabízí kvalitní ediční zpracování děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBrennerová

Haas, Wolf

Host, 2016

Napsat komentář