Získejte příběh průkopnice online zábavy

Jak-nebyt-divny-na-netu-perex
Z malé holčičky, která zoufale toužila po kamarádech, vyrostla jedna z nejvýznamnějších tvůrkyň v oblasti nových médií. Řeč je o herečce Felicii Day, která je osmou nejsledovanější osobou na stránkách Goodreads, a to není její jediný úspěch.

Královna geeků vzpomíná

Kniha Jak (ne)být divný na netu od průkopnice online zábavy, herečky a „královny geeků“ Felicie Day obsahuje zábavné, svérázné a inspirující vzpomínky na neobvyklé dětství, cestu za internetovou slávou i na to, jak své podivínství přijala a našla si vlastní místo na slunci.

Když byla Felicia Day malá, celým svým srdcem (zoufale) toužila navázat vztah s ostatními dětmi. Vyrůstala na samém jihu USA, kde se jí dostalo domácího vzdělávání. Svou partu si proto hledala na internetu. Ten byl tou dobou v plenkách a Felicia si rychle osvojila každý jeho nový vývojový stupeň – ve vznikajícím digitálním světě nacházela radost a nepravděpodobná přátelství.

Kdyby neprožila tak neobvyklé mládí – ještě v šestnácti letech ji máma každý den vozila do školy autem – asi by v sobě nikdy nenašla naivní přesvědčení, že si prosadí vlastní životní cestu. Po studiu matematiky zamířila do Hollywoodu, aby se věnovala herectví, přestože neměla naprosto žádné kontakty. Když ji pak přestalo bavit ztvárňovat jen samé bláznivé sekretářky, které se po večerech starají doma o kočku, rozhodla se pro internet natočit vlastní seriál.

Feliciin náhlý internetový úspěch odstartoval její kariéru a brzy se stala jedním z nejvýznamnějších tvůrců v oblasti nových médií. Dnes je její svět naplněn kreativitou, počítačovými hrami a špetkou feminismu – stejně jako její vzpomínky.

V knize Jak (ne)být divný na netu zaznívá Feliciin zábavný a osobitý hlas a dokazuje, že bychom si všichni měli vážit toho, čím se od ostatních lišíme, a najít v sobě odvahu podělit se o to se světem. Protože dnes je možné vše – dokonce i pro podivíny z digitálního světa.

 

Jak (ne)být divný na netu

Autorka: Felicia Day

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Petra Šmídová
Počet stran: 276
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2016
ISBN: 978-80-7462-937-2

Přečtěte si více o knize Jak (ne)být divný na netu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A prolistujte si také ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

Jak-nebyt-divny-na-netu-ukazkaAle narovinu, nestojím o to, aby mě každý znal a aby někdo vydělával na tom, že prodá bulváru mé fotky bez make-upu. Nebaví mě nosit make-up každý den. Nebo pravidelně vyrážet někam ven. Nejlíp se cítím doma u klávesnice a… toť vše. V reálném životě jsem trochu nesvá, jako v sexy kraťáskách. NEMŮŽU si v nich vyrazit a myslet si, že se mi někdo za zády neposmívá, že mám zplihlý dekolt.
Díky neformálnosti online světa mám pocit, že nejsem ani tak „celebrita“, jako spíš starší sestra, ke které můžou být její fanoušci brutálně upřímní. „Felicie! Líbilo se mi tvé poslední video. Ale vypadáš unaveně. Vezmi si melatonin, pomůže ti překonat jet lag!“ Znají mě jako virtuální kamarádku, ne jako někoho, koho můžou strhat kvůli vnějšímu pozlátku. (Nejspíš proto, že jim neposkytuju moc materiálu k objektivnímu srovnání.) (str. 22)

 

O autorce

Felicia-DayFelicia Day je profesionální herečka. Účinkovala v řadě televizních pořadů, například v seriálech Buffy, přemožitelka upírů, Lovci duchů či Heuréka – město divů. Nejvíce se však proslavila svou prací v oblasti internetových videí. S Jossem Whedonem spoluúčinkovala v internetovém muzikálu Dr. Horrible’s Sing-Along Blog oceněném cenou Emmy a je autorkou a hlavní postavou internetového seriálu The Guild. Felicia je zakladatelkou webového kanálu Geek & Soundry, který v roce 2014 odkoupila společnost Legendary Entertainment. Nadále zde působí jako obchodní manažerka. Krom toho je producentkou, autorkou a herečkou v mnoha internetových a televizních projektech. Neobyčejně aktivní je také na sociálních sítích. Na Twitteru (@feliciaday) má více než 2,4 miliony sledujících a je osmou nejsledovanější osobou na stránkách Goodreads, kde založila sekci Vaginal Fantasy – klub čtenářů romantických příběhů a fantasy knih s téměř 14 tisíci členy.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Jak (ne)být divný na netu

Jako herečka účinkovala Felicia Day v několika seriálech a filmech. Ty jí však nepřinesly zdaleka tolik slávy jako její aktivita na internetu a sociálních sítí. Nejen že na Twitteru má více než dva miliony sledujících, ale na stránkách Goodreads je dokonce osmou nejsledovanější osobou. Díky čemu se stala „královnou geeků“? Může za to neobvyklé dětství, nebo je v tom něco jiného? To si můžete přečíst právě nyní v její zábavné a osobitě napsané knize.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jak (ne)být divný na netu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jak (ne)být divný na netu
probíhá od 11. do 24. dubna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Jak (ne)být divný na netu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak (ne)být divný na netu

Day, Felicia

Jota, 2016

Napsat komentář