Získejte příběh z odříznuté vesnice neslyšících

Neslysno-perex
Vysoko v horách leží vesnice, kterou sesuvy kamení téměř zcela odřízly od zbytku světa. Jediným spojením s údolním královstvím je lano, po němž do vesnice přicházejí zásoby. Ale zásilky se začínají pomalu tenčit a nikdo netuší proč.

Velkolepá výprava po nebezpečně strmé hoře

Ve světě bez zvuku slyší jedna dívka, jak ji cosi volá…

Dívka jménem Fej žije v horské vesnici, kterou sesuvy kamení zcela odřízly od světa. Přežití vesničanů zajišťuje jediné lano, po němž jim přes zrádné skalní stěny posílají jídlo lidé z údolního království.

Naprostá závislost není však to jediné, co Fejinu vesnici sužuje: kam až paměť sahá, zdejší lidé neslyší. Jako by takovéto prokletí nestačilo, začínají nyní ztrácet i zrak. Také zásilky jídla přicházející lanovkou se začínají tenčit… Nadcházejí časy zkázy; obyvatelům horské vsi hrozí tichá temnota a smrt hladem.

Pak ale jedné noci probudí Fej drásavý hluk. Vedena zvuky, něčím do té doby naprosto neznámým, se Fej vydává na velkolepou výpravu – sestupuje po nebezpečně strmé hoře do tajemného království Pej-kuo, kde nalezne neuvěřitelnou pravdu o své vesnici i lásku, která jí navždy změní život.

 

Neslyšno

Autorka: Richelle Mead

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jan Netolička
Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2016
ISBN: 978-80-7498-110-4

Přečtěte si více o knize Neslyšno, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

O autorce

Richelle-MeadRichelle Mead se narodila roku 1976 ve znamení Štíra. Vystudovala umění a komparativní religionistiku, ale v současnosti je spisovatelkou na plný úvazek. Celosvětovou slávu si získala především Vampýrskou akademií, na kterou volně navazují Pokrevní pouta, obrovský ohlas získala i série Sukuba. V češtině všechny Richelliny knihy vydalo nakladatelství Domino. A co vaše oblíbená autorka dělá, když zrovna nepíše? Sleduje pokleslé reality show, cestuje, ochutnává neobvyklé koktejly a kupuje si oblečení. Spoustu oblečení. Svědomitým pitím kafe se dopracovala k závislosti na kofeinu. S tou už se smířila. Nadále se však snaží bojovat s tendencí odkládat věci tak dlouho, jak je to jenom možné.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Neslyšno

Horskou vesnici, ve které žije dívka jménem Fej, potkává jedna katastrofa za druhou. Sesuvy kamení její obyvatele zcela odřízli od okolního světa a přežití jim zajišťují pouze zásoby, které po laně přicházejí od lidí z údolního království Pej-kuo. Zásilek však přichází stále méně a obyvatelům hrozí smrt hladem. Jedné noci ale probudí Fej drásavý zvuk, který ji přiměje vydat se na velkolepou výpravu do tajemného království, kde nejen odhalí pravdu o své vesnici, ale hlavně zde najde lásku, která změní její život.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Neslyšno vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Neslyšno
probíhá od 25. března do 7. dubna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 young adult knihy Neslyšno

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeslyšno

Mead, Richelle

Domino, 2016