Zahrajte si o portréty výherců ankety Fotbalista roku

50x-fotbalista-roku-perex
Vyhrát tradiční fotbalovou anketu Fotbalista roku znamená získat neprestižnější ocenění v České republice. Kterým padesáti hráčům se to již poštěstilo, si můžete připomenout právě nyní v knize rozhovorů a portrétů Zdeňka Pavlise.

Padesát nejlepších fotbalistů

50x-fotbalista-roku-ukazkaMasopust, Panenka, Hašek, Skuhravý, Nedvěd, Čech, Lafata. To je jen malý vzorek jmen hráčů, kteří za posledních padesát let získali neprestižnější fotbalové ocenění v Československu, potažmo v České republice. Již 50x byla totiž vyhlášena anketa Fotbalista roku a tito a další hráči se stali jejími vítězi.

Tato obsáhlá retrospektivní kniha přináší portréty a rozhovory všech vítězů, z nichž většina je exkluzivně připravena pro tuto knihu. Kniha vypráví o jejich kariéře, životě fotbalovém i nefotbalovém. A tak je asi ihned jasné, že to bude čtení poutavé pro každého fanouška této nejpopulárnější hry na světě. Knihu doplňuje mnoho statistik a fotografií.

 

50x Fotbalista roku

Vítězové nejprestižnější ankety v portrétech, faktech a statistikách

Autor: Zdeněk Pavlis

Vydalo: nakladatelství XYZ
Počet stran: 485
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2016
ISBN: 978-80-7505-327-5

Přečtěte si více o knize 50x Fotbalista roku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství XYZ patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázku.

XYZ_Albatros-Media

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Pro Brno to byl slavný rok. Zbrojovka se po dlouhých šesti letech vrátila v jednasedmdesátém zase do ligy a štatl se stal v tu ránu hlavním městem československého fotbalu. Tak moc Brno postup prožívalo.
Na přátelský zápas s Tmavou přišlo dvacet tisíc diváků. Na letní přípravu se Slavií dokonce pětadvacet tisíc. Když konečné začala liga a hned na úvod přijela Za Lužánky zase Slavia, nikdo nedokázal spočítat, kolik fanoušků se tehdy na stadion vůbec nacpalo. Ochozy narvané k prasknutí, atletická dráha kolem hřiště rovně, neboť i tam se diváci usadili.
A když domácí porazili Slavii 1:0, odnášeli vděční fanoušci hráče na ramenou.
Slavného Jána Popluhára, co hrával léta letoucí v bratislavském Slovanu a na mistrovství světa v Chile v dvaašedesátém táhnul s reprezentací od prvního zápasu až do finále, aby se po francouzském angažmá vrátil tam, kde jako kluk vojákoval a prožíval svá nejkrásnější léta. (str. 104)

 

Vyhrajte knihu 50x Fotbalista roku

Anketa Fotbalista roku již byla vyhlášena 50x, proto je právě nyní vhodná doba zavzpomínat si na všechny její dosavadní výherce. Nejen Josef Masopust, Antonín Panenka nebo Petr Čech jsou hrdými držiteli tohoto prestižního titulu, proto neváhejte a připomeňte si i ty další. Vyprávění o kariéře i osobním životě, rozhovory, statistiky a mnohem více pro vás připravil sportovní novinář a publicista Zdeněk Pavlis. Navíc na stránkách knihy najdete i mnoho fotografií, které vám připomenou slavnou éru jednotlivých fotbalistů.

Ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu 50x Fotbalista roku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu 50x Fotbalista roku
probíhá od 17. do 30. března 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 sportovní knihy 50x Fotbalista roku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize50x Fotbalista roku
Vítězové nejprestižnější ankety v portrétech, faktech a statistikách

Pavlis, Zdeněk

XYZ, 2016

Napsat komentář