Získejte humorné vyprávění psího rošťáka Bertíka

Muj-psi-zivot-perex
Bertík je bígl, jehož původní celé jméno zní Alberto z Rododendronu, a také hlavní hrdina knihy. Humorný text, v němž glosuje lidský svět a zároveň čtenáře provádí tím psím, je obohacený mnoha ilustracemi a zcela jistě vás pobaví.

Svět „dvounoháčů“ psím pohledem

Muj-psi-zivot-ukazkaVyprávění psího rošťáka Bertíka, který čtenáře provádí svými prvními krůčky, sžívání se s novými pány, problematikou čtení patníků a vůbec vším, co takový pes považuje za důležité.

Ve svých zápiskách malý bígl glosuje svět „dvounoháčů“ a odhaluje, co to znamená „psí život“.

Dovolte, abych se představil: Jsem bígl a mé celé jméno zní Alberto z Rododendronu. Jméno začínající na A znamená, že pocházím z prvního vrhu naší mámy, a onen šlechticky znějící přídomek je pojmenování chovatelské stanice. Jsem tedy čistokrevný bígl a doufám, že vše je jasné…

Humorný text Martina Čápa doplňují ilustrace Pavla Koutského.

 

Můj psí život

Autor: Martin Čáp

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Ilustrace: Pavel Koutský
Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-247-5748-3

Přečtěte si více o knize Můj psí život, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte ani na ukázku a náš článek.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Muj-psi-zivot-ukazka-2„Knííííí, knííííí…“
Pán naštvaně vylézá z pelechu a jde ke mně. Krve by se ve mně nedořezal. Mračí se totiž jako krvelačná šelma: bělmo se mu zlostně blýská, mezi zuby naštvaně drtí slova, jejichž význam, ačkoliv jim nerozumím, je jednoznačný.
Dodávám si odvahu: „Knííí…“
Téměř s nepříčetným výrazem se ke mně skloní a pronese hrozivě, až mi krev tuhne v žilách: „Budeš ticho nebo ne?“
Už jen udržet nervy na uzdě a ještě jednou vystrašeně zakňourat. V tu chvíli to pán vzdává a bere mě do dlaní. Obličej mu taje a stává se z něj ten nejroztomilejší pán na světě.
Teď už jen stačí olíznout mu prst a tak nějak souhlasně zamručet, eventuálně udělat nějaké štěněčí, nemotorné gesto, jak mi radil Ben. To prý musí spolehlivě zabrat. Vyvaluji na něj své oči, jako by mi měly vypadnout.
„Dobrá,“ kapituluje na celé čáře. Už vím, že jsem vyhrál. „Vezmu tě do postele, ale jen když přestaneš a hlavně, je to jen pro jednou.“ (str. 35)

 

Vyhrajte knihu Můj psí život

Seznamte se s Bertíkem a prožijte s ním nejedno jeho dobrodružství. Tohoto čistokrevného bígla a hlavně jeho vtipné komentáře a poznatky z lidského i psího světa si zkrátka zamilujete. Pokud vás už někdy napadlo, co se asi honí hlavou vašemu čtyřnohému příteli, máte jedinečnou možnost to zjistit. Po přečtení knihy Martina Čápa budete mít třeba jasněji a možná se i dozvíte, co znamená ono známé úsloví „psí život“.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Můj psí život vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Můj psí život
probíhá od 16. do 29. ledna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 5 humorných knih Můj psí život

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj psí život

Čáp, Martin

Cosmopolis, 2015

Napsat komentář