Zasoutěžte si o erotickou zpověď dvacetileté Alice

Alice-perex
Alici je dvacet let, ale starostí má více než leckterá čtyřicetiletá žena. Vztah jejích rodičů se dramaticky hroutí a s ním i rodinný život, který doposud vedli. Jak se Alice vyrovná s touto situací a s tím, že se najednou musí postarat o dvě mladší sestry?

Dospívání v ženu

Alici je dvacet let, prý krásný věk… Ale je tady dramatický rozvod rodičů, dvě mladší sestry, o něž se stará, toto klišé u ní tedy není zrovna na místě. Alice se statečně vyrovnává se situací, žije se sestrami ve velikém pařížském bytě, kde kdysi žila celá rodina, v bytě plném vzpomínek na krásné časy, který pro ni znamená současně svobodu i vězení. Rodiče a zhroucení rodinného života pro ni představují silné trauma, z něhož se dostává psaním románu.

Setká se s Emmanuelem, jenž je o dvacet let starší, a oba okamžitě podlehnou silnému smyslnému kouzlu, které je k sobě přitahuje. Jejich vztah, zpočátku ryze živočišný, prochází peripetiemi, osciluje mezi láskou, vášní a nenávistí. Alice v tomto vztahu s mužem a také díky němu dospívá v ženu.

Autorce je pětadvacet let, v současné době žije v Berlíně a pracuje na svém dalším románu.

 

Alice

Erotická zpověď

Autorka: Emma Beckerová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Dana Melanová
Počet stran: 304
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-204-3620-7

Přečtěte si více o knize Alice – Erotická zpověď, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Dvacet let už žiju s tímhle pocitem dočasnosti a strašlivé bezmoci. Dokonce i v okamžicích naprostého klidu a naplněnosti je moje štěstí stále poznamenáno jistotou, že brzy nastane konec. Ať to přijde brzy nebo ne, je to nevyhnutelné.
Je to trapné, uznávám. V jednadvaceti letech bych si už mohla dovolit ten luxus a vypořádat se se vztahem k otci tím, že budu šukat jeho vrstevníky (už se stalo), nebo schválně nebrat mobil, když mi volají, abych přetrhla pupeční šňůru (taky už jsem to udělala). Mohla bych a dokonce bych měla je opustit a rozprášit do všech čtyř světových stran, vzbouřit se, i když jsem to nikdy nepotřebovala, nedusili mě, a odpoutat se od nich. Trpím tou nejobyčejnější a nejnaivnější neurózou, jaká existuje, a musím zkonstatovat, že jsem se od svých čtyř let nikam neposunula. Skoro se to stydím napsat, ale nedokážu svoji situaci vysvětlit, neumím ji rozebrat jinak, než když vybalím tuto holou pravdu: mám strach, že ztratím rodiče. Všechno, co je ve mně lidského, se tomu vzpírá a je mi zle při prostém pomyšlení, že je jednou ztratím.

 

Vyhrajte knihu Alice – Erotická zpověď

Dvacetiletá Alice žije ve velkém bytě v Paříži, což by mnoha dívkám v jejím věku přinášelo pocity svobody a radosti. V tomto případě je však byt plný vzpomínek na krásné časy, které v něm prožívala rodina předtím, než se rodiče dramaticky rozvedli a idylka rodinného života se rozpadla. Alice své trauma ventiluje při psaní románu, ale skutečně se přes něj přenese a dospěje z dívky v ženu až v okamžiku, kdy se setká s o dvacet let starším Emanuelem, se kterým naváže vztah plný vášně, lásky a zároveň nenávisti. A její zpověď nejen o tomto vztahu si nyní můžete přečíst i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Alice – Erotická zpověď vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Alice – Erotická zpověď
probíhá od 3. do 16. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Alice – Erotická zpověď

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAlice
Erotická zpověď

Beckerová, Emma

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář