Zasoutěžte si o poutavého průvodce světem hudby

Hudba-je-zazrak-perex
Neobvyklá kombinace vlastních zkušeností a zážitků Zdenka Merty se známými fakty z oblasti hudby čeká na čtenáře v nové knize tohoto všestranného hudebníka. Přečtěte si jeho knihu s často překvapivými úhly pohledu a také s příspěvky dalších osobností.

Čtení pro laiky i profesionály

Kniha je poutavým průvodcem pro laiky i zajímavým čtením pro ty, kteří se hudbou zabývají profesionálně.

Zdenek Merta je zkušený muzikant – prožil na jevištích koncertních sálů, v divadlech a nahrávacích studiích více než pětačtyřicet let, studoval různé typy škol a jako skladatel se věnoval mnoha žánrům. Jeho vyprávění je unikátní, kombinuje jeho vlastní zkušenosti z rozličných prostředí se všeobecně známými fakty a nachází neobvyklé, často překvapivé úhly pohledu.

Do knížky přispělo svými názory a pocity také několik osobností českého showbyznysu i vážné hudby.

 

Hudba je zázrak

Autor: Zdenek Merta

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 168
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-204-3883-6

Přečtěte si více o knize Hudba je zázrak, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

„To by šlo – tady je zrovna vysoká chemická, jenže to je v Ústí, což je blbé.“
„Musíme zůstat v Praze, to je základ.“
„Hele tady, stavební fakulta ČVUT.“
„Seš normální? Chceš bejt zedník?“
„Myslel jsem na architekturu…“
Nenašli jsme nic vhodného, jen jsme velmi silně vnímali časový tlak.
„Hele, a co kdybychom šli na konzervatoř?“ řekl nakonec Lexa.
„To je střední škola a já už jednu maturitu mám,“ ušklíbl jsem se.
„No a co? Na co ti je dobrá?“
„Soukup je na konzervatoři, zeptáme se ho.“
Ondřej byl můj spolužák z dvanáctiletky a ten nám vykreslil své studium v nádherných barvách. Lehký problém byl v tom, že jsme na nic neuměli pořádně hrát, ale to jsme nepovažovali za neřešitelné.
„Dobře, začnu cvičit na kontrabas,“ prohlásil Lexa, který už byl v té době známý pražský baskytarista. „Je to peklo, ale co se dá dělat, na vojnu nejdu.“

 

O autorovi

Zdenek-MertaZdenek Merta (1951) patří k respektovaným skladatelům a producentům hudebního divadla.
Vystudoval Státní konzervatoř v Praze (varhany a dirigování) – v té době v oblasti showbyznysu dlouhodobě spolupracoval s Petrou Černockou. Po absolvování katedry skladby na pražské HAMU se věnoval vlastním hudebním projektům s různými partnery a uváděl publicistický program o hudbě v Československé televizi. Napsal několik desítek filmových a televizních partitur, mnoho písní, dva balety a několik komorních i symfonických skladeb. Příležitostně publikuje v různých periodikách a patří mezi výrazně všestranné hudebníky.
(Zdroj informací a fotografie: oficiální web autora)

 

Vyhrajte knihu Hudba je zázrak

Ať už jste profesionálním hudebníkem, nebo pouhým laickým milovníkem bohulibých tónů, kniha zkušeného muzikanta Zdenka Merty vás bude bavit. Přečtěte si nejen jeho vyprávění a vlastní zkušenosti a zážitky, ale i názory a pocity několika známých osobností českého showbyznysu a z oboru vážné hudby, a také všeobecně známá fakta. Zdenek Merta sám svou knihu označuje za velmi osobní a pravdivou zpověď, tak neváhejte a začtete se do ní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Hudba je zázrak vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hudba je zázrak
probíhá od 29. listopadu do 12. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 naučné knihy Hudba je zázrak

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHudba je zázrak

Merta, Zdenek

Mladá fronta, 2015

Zasoutěžte si o poutavého průvodce světem hudby - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. petrulka3 napsal:

    Dobrý den, včera mi přišla kniha Hudba je zázrak,
    moc děkuji a přeji pěkný den.

  2. kistka napsal:

    Dobrý den, děkuji za výhry Hudba je zázrak i za knížku Živý mrtvý. Obě výhry jsem obdržela dnes současně, mám velkou radost. Přeji hezký den.

Napsat komentář