Získejte případ vraždy z viktoriánského Londýna

Zahrada-lzi-perex
Jestliže patříte mezi milovníky historických kriminálních příběhů, bude se vám kniha Amandy Quick jistě líbit. Děj se totiž odehrává v Londýně viktoriánské doby, v jehož spletitých uličkách se pod mlžným oparem skrývá nebezpečný vrah.

Nebezpečný londýnský vrah

Když Ursula Kernová, majitelka Kernovy agentury poskytující sekretářské služby bohaté klientele, najde svou nejlepší zaměstnankyni mrtvou, odmítá uvěřit, že to byla nehoda. Archeolog a dobrodruh Slater Roxton se domnívá, že se musela zbláznit, ale nenechá ji v tak nebezpečné situaci samotnou.

Pokud se krásná vdova hodlá pustit do pátrání po vrahovi potulujícím se po viktoriánském Londýně, Slater je odhodlaný stát jí po boku. Společně musejí odhalit identitu vraha – a aby tohoto cíle dosáhli, možná budou muset jeden druhému odhalit i svoje vlastní nejhlubší tajemství…

 

Zahrada lží

Autorka: Amanda Quick

Vydalo: nakladatelství Baronet
Překlad: Daniela Čermáková
Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-269-0195-2

Přečtěte si více o knize Zahrada lží, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Můžete si také prohlédnout několik stran z knihy: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

V té zprávě byl vzkaz a Ursula tušila, že byl určený pro ni. Anne moc dobře věděla, že nikdo jiný její zvláštní těsnopis nedokáže rozluštit.
Za záchodem.
Ursula se posadila ke stolu a upíjela koňak, zatímco si prohlížela jednotlivé osobní věci. Po chvíli odsunula prázdnou lahvičku od parfému. Našla ho na Annině malém psacím stolku, ne u ostatních věcí. Anne se moc nepodobalo, že by se o nákupu nového parfému nezmínila, ale kromě toho nebylo na lahvičce nic záhadného.
Zápisník, váček na klenoty a semínka však byly něco úplně jiného. Proč Anne všechny ty tři položky schovala za toaletu?
Po chvilce otevřela zápisník s těsnopisem a začala číst. Luštění Annina tajemného písma šlo pomalu, ale po dvou hodinách bylo Ursule jasné, že se odpoledne v jedné věci spletla. Zaplatit za pohřeb nebude jejím posledním aktem přátelství.
Pro Anne mohla udělat ještě jednu věc – najít jejího vraha. (str. 14–15)

 

Vyhrajte knihu Zahrada lží

Ursula Kernová je majitelkou agentury, která poskytuje sekretářské služby. Firma prosperuje a Ursula je spokojená především se svou podřízenou Anne Cliftonovou. Ovšem jen do té doby, než jí jednoho dne Annina hospodyně zavolá, že objevila mrtvolu své zaměstnavatelky. Ursule se nechce věřit, že by mladá dívka zemřela přirozenou smrtí, a už vůbec ne, že by si na život sáhla sama. Policie však přesně to tvrdí, což Ursulu vyprovokuje k tomu, aby po vrahovi začala pátrat na vlastní pěst. Když se se svým plánem svěří jednomu z klientů, archeologovi a dobrodruhovi Slateru Roxtonovi, ten neváhá a je odhodlaný krýt jí záda. Podaří se jim společně dopadnout toho, kdo Anne zavraždil?

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zahrada lží vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zahrada lží
probíhá od 9. do 22. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 historické detektivky Zahrada lží

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZahrada lží

Quick, Amanda

Baronet, 2015

Napsat komentář