Život Lou Reeda

MG1002_VELVET_UNDERGROUND_P
Hudba i život rockové legendy Lou Reeda stály za zaznamenání – vzniklo mnoho biografií různé kvality. Knize Jeremy Reeda se ovšem dostalo pochvaly samotného zpěváka.

Doplněné a kompletně revidované vydání jedinečné Reedovy biografie nabízí ucelený a zároveň detailní pohled na jeho hudbu a život. Sám Reed knihu označil za nejlepší biografii, která o něm kdy vznikla.

Waiting For The Man vykresluje jednu z vůdčích osobností alternativní hudby, rockovou ikonu, která skrze své kontroverzní texty a typický garážový zvuk ovlivnila celé další směřování rockové hudební scény. Už v éře hippies vystupoval s nekompromisní až mystickou uzavřeností a odtažitostí. Jeho nezaměnitelný styl se pokoušely napodobit generace následovníků. Značně ovlivnil také český underground, několikrát navštívil ČR a přátelil se s Václavem Havlem.

01w/02/arve/G2555/067

Kniha sleduje celý Reedův život od úplných začátků ve skupině Velvet Underground přes více než 40letou sólovou dráhu, během které vystřídal nespočet různých poloh a zapsal se do historie jako jeden z nejoriginálnějších a těžko zařaditelných umělců.

 

Ukázka z knihy

I když si Reed při vytváření vlastního mýtu možná pletl žánry, zůstal rockovým textařem, a to zdatným, protože New York je zřejmě jeho řemeslně nejlépe zvládnuté album. Reed se jím pokusil uchopit složité téma – kapitalistické vykořisťování, jež ohrožuje odvetným násilím třídu vykořisťovatelů. Děti bez domova, váleční veteráni z Vietnamu, halloweenský průvod zdecimovaných AIDS, s jehož oběťmi se zachází jen jako s nepříjemnými přenašeči viru, kteří ohrožují heterosexuály, drogová válka gangů a metro obšancované psychopaty a lupiči, kteří zoufale potřebují peníze na crack, to byla anarchisticko-sociální témata, která Reeda zajímala víc než chaotické studiové cvičení v rockových klišé.

Pokračujte ve čtení ukázek zde!

 

Lou Reed: Waiting for the Man – Život a hudba

Autor: Jeremy Reed
Přeložil: Sylva Ficová

Počet stran: 304
Vazba: pevná
Formát: 153 x 233 mm
ISBN: 978-80-87506-70-7
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Lou Reed: Waiting for the Man – Život a hudba vydalo nakladatelství 65. pole.

Řekli o knize

„Všechny knihy o mně jsou kecy. Až na tu Jeremyho.”

Lou Reed

O autorovi

jeremy-reed

Jeremy Reed je britský spisovatel a básník, autor úspěšných biografií, který má na kontě více než 30 publikací. Je považován za jednoho z nejoriginálnějších básníků současnosti. Autor knihy LOU REED: WAITING FOR THE MAN.

(Zdroj informací a fotografii a náhledové fotografie: Nakladatelství 65. pole)


Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007, sídlí v Praze. Soustřeďuje se zejména na vydávání knih nových autorů. Vydává beletrii (edice TAH), populárně naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu (edice Políčko). Mimořádný úspěch zaznamenalo s knihou Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLou Reed: Waiting for the Man – Život a hudba

Reed, Jeremy

65. pole, 2014

Napsat komentář