Zasoutěžte si o dobrodružství rybky, která vyskočila

Ryba-jmenem-Ian-perex
Ian je zlatá rybka, která bydlí v akváriu na balkoně jednoho z bytů ve 27. patře. Na rozdíl od ostatních obyvatelek skleněného příbytku však nemíní celý svůj život strávit v jedné nádobě a nezažít nic výjimečného. Proto se rozhodne skočit.

Touha po dobrodružství

Co viděla zlatá rybka, když vyskočila z 27. patra… Někdy riskovat znamená jediný způsob, jak posunout svůj život dál.

Zlatá rybka jménem Ian bydlí ve svém akváriu na balkoně v 27. patře. Na rozdíl od jiných rybiček, které jsou se svým skleněným obydlím spokojené, touží Ian po dobrodružství. A jen co se naskytne příležitost, přeskočí balkonové zábradlí a letí. Padá dolů na ulici. Cestou míjí okna domu a nahlíží do života jeho obyvatel.

Je tu pohledný postgraduální student, jeho přítelkyně, ale také jeho milenka. Stavební dělník chycený v pasti svého tajemství. Těhotná žena na lůžku, toužící po zmrzlině. Malý kluk Herman, jenž věří, že umí cestovat v čase. Každý z nich má před sebou rozhodnutí, které mu může změnit život. Dokonce i zlatá rybka Ian totiž ví, že kdo stráví celý život v akváriu, umře jako stará ryba, co nezažila jediné dobrodružství.

Ve zdech lidského akvária se skrývají příběhy lásky, nového života i smrti. A my všichni musíme čelit ošklivé pravdě o tom, čím jsme se nikdy nestali, a krásné pravdě o tom, čím se můžeme stát.

 

Ryba jménem Ian

Autor: Bradley Somer

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Filip Klausner
Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7359-470-1

Přečtěte si více o knize Ryba jménem Ian, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

O autorovi

Bradley-SomerBradley Somer se narodil v Sydney v Austrálii, ale vyrostl v Kanadě. Získal titul z antropologie a archeologie, jeho povídky se objevily v literárních časopisech a antologiích. Jeho první román Imperfections, vydaný v Kanadě, vyhrál v roce 2013 knižní cenu CBC Bookie Award za nejlepší debut roku. Somer žije a pracuje v malém starém domku v Calgary.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Metafora)

 

Vyhrajte knihu Ryba jménem Ian

Riskování někdy znamená jediný způsob, jak zažít nějaké dobrodružství a posunout se dál. Že na to nemáte odvahu? Tak si vezměte příklad ze zlaté rybky Iana. Netouží po ničem jiném než po pořádném dobrodružství. Jenže v akváriu na balkoně si ho moc neužije, takže se rozhodne vyskočit a nestačí se divit, co při svém pádu všechno vidí. Za skleněnými okny „lidského akvária“ se odehrává nespočet různých příběhů a všichni lidé, které Ian míjí, mají před sebou nějaká rozhodnutí. Rozhodnou pro své štěstí zariskovat stejně jako malá zlatá rybka?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Ryba jménem Ian vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ryba jménem Ian
probíhá od 4. do 17. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 5 románů Ryba jménem Ian

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRyba jménem Ian

Somer, Bradley

Metafora, 2015

Napsat komentář