Výlet do motýlí říše – již počtvrté!

Atlas motylu_denni_print.qxd
Motýli jsou krásná stvoření. Málokdo si ale uvědomuje, že souběžně s naším vývojem těchto drobných živočichů ubývá. Začtěte se do knihy, ve které vám ti nejlepší odborníci poskytnou mnoho informací nejen o denních motýlech a housenkách, ale také o tom, proč je důležité je chránit.

Poslední díl atlasu je završením čtyřdílné řady atlasů motýlů a housenek střední Evropy. Kromě většině čtenářů známých čeledí denních motýlů, jako jsou otakárkovití, běláskovití, babočkovití, modráskovití a soumračníkovití, kniha zahrnuje i méně známé čeledi motýlů s výlučně denní aktivitou: vřetenuškovití, nesytkovití a okenáčovití. S výjimkou odborníků si málokterý z nás stačil uvědomit, že současný překotný vývoj lidské civilizace, provázený necitlivými zásahy do životního prostředí, se významnou měrou podepisuje na prudkém úbytku motýlů. K nalezení odpovědi a pochopení, proč je žádoucí zachovat toto přírodní dědictví i dalším generacím, přispívá i závěrečný díl této řady atlasů.

 

Motýli a housenky střední Evropy IV.

Autoři: Jan Macek, Zdeněk Laštůvka, Ladislav Traxler

Počet stran: 540
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-200-2429-9
Doporučená cena: 550 Kč

 

Knihu Motýli a housenky střední Evropy IV. vydalo nakladatelství Academia ve své edici Atlasy.

 

Ukázka z knihy

motyli_a_housenky_stredni_evropy_iv_ukazkovy_obrazek_1

motyli_a_housenky_stredni_evropy_iv_ukazkovy_obrazek_2

Další fotografie a texty si můžete prolistovat přímo na stránkách nakladatelství.

 

Doporučujeme

V dnešním článku jsme vám představili závěrečný díl ze série knih Motýli a housenky střední Evropy. Zatímco se tento díl zaobírá především denními motýly, první, druhý a třetí díl mapuje motýly noční. Pod příslušnými odkazy si o knihách můžete přečíst více informací.


academiaNakladatelství Academia vzniklo v roce 1953, původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966. Vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMotýli a housenky střední Evropy IV.
Denní motýli

Macek, Jan – Laštůvka, Zdeněk – Beneš, Jiří – Traxler, Ladislav

Academia, 2015

Napsat komentář