Získejte jeden ze dvou dílů populární naučné série

Pro-zacatecniky-perex
Představujeme vám první dva tituly z oblíbené vzdělávací edice Pro začátečníky. Pokud se chcete srozumitelnou formou dozvědět více o řecké mytologii, nebo dokonce kvantové fyzice, neváhejte a udělejte to právě nyní.

Série Pro začátečníky je ve světě velmi populární a právě nyní přichází i na náš trh. Tato edice obsahuje knihy z nejrůznějších oborů, které mají jeden společný cíl – s jejich pomocí se čtenáři srozumitelnou formou mohou seznámit s tématy, jako je umění, filosofie, přírodní vědy a mnoho dalšího. Vše je navíc doplněno četnými ilustracemi. Tak neváhejte a vyberte si, který z prvních dvou námětů je vám bližší. Právě nyní mají totiž dva z vás šanci vyhrát jeden z titulů Řecká mytologie pro začátečníky a Teorie relativity a kvantová fyzika pro začátečníky v soutěži, kterou vám přinášíme ve spolupráci s nakladatelstvím Práh.

Nakladatelství Práh bylo založeno v roce 1991. Dosud vydalo více než 350 knižních titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

 

Řecká mytologie pro začátečníky

Existovala by západní civilizace bez řeckých bájí? Byli bychom schopni definovat naši společnost a sami sebe bez jakéhokoli odkazu na velkolepé, skvostné, vášnivé, vzrušující i odporné činy obyvatel Olympu?

Řecká mytologie pro začátečníky čtenářům představuje panteon – nesmrtelný soubor darebáků, hrdinů, vyvrhelů i krutovládců – a příběhy o těchto božstvech i jejich jednání se smrtelníky. Pátrá po jejich neutuchajícím vlivu na naše myšlení a kulturu.

Nazujte si tedy Hermovy okřídlené sandály, osedlejte Pegasa nebo popadněte nejbližší Harpyji (nezapomeňte mít zavřené oči) a zaleťte si do světa, který je starý jako sám Chaos – do těch prastarých, a přesto tak svěže aktuálních řeckých bájí!

Autor: Joe Lee

Vydalo: nakladatelství Práh
Překlad: Julie Tesla
Počet stran: 206
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7252-581-2

Přečtěte si více o knize Řecká mytologie pro začátečníky.

 

Teorie relativity a kvantová fyzika pro začátečníky

Současně s tím, jak rozšiřujeme své obzory a dokážeme vidět věci mnohem menší, rychlejší, větší a vzdálenější než kdy dříve, jsme nuceni čelit předsudkům zrozeným z lidské zkušenosti a formovat zcela nové způsoby nahlížení na svět kolem nás. Teorie relativity a kvantové fyziky jsou úžasné dech beroucí výklady světa kolem nás. Ale kolik z nás jim opravdu rozumí?

Kniha Teorie relativity a kvantová fyzika pro začátečníky je zábavným a srozumitelným úvodem do těchto bizarních hypotéz, které poháněly vědeckou revoluci 20. století, vedly k neuvěřitelným pokrokům v našem chápání vesmíru a patří k tomu nejcennějšímu, k čemu jsme jako lidstvo při poznávání světa dospěli.

Autor: Steven L. Manly

Vydalo: nakladatelství Práh
Překlad: Julie Tesla
Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7252-584-3

Přečtěte si o knize Teorie relativity a kvantová fyzika pro začátečníky více.

 

Vyhrajte knihu dle vlastního výběru

Rozšířit si své obzory a znalosti můžete v každém věku. A že si ze školy už nic nepamatujete a tak tak byste z paměti vydolovali několik řeckých bohů, nebo vzoreček teorie relativity? To vůbec nevadí, protože knihy, které jsme vám představili, vám vše vysvětlí od začátku a srozumitelně. Stejně jako si s nimi mohou své znalosti doplnit školáci, mohou se z nich něco nového naučit i rodiče. Stačí si jen vybrat, které z témat je vám bližší, a pustit se do čtení.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Práh vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou jednu z knih dle vlastního výběru vyhrát. Můžete si zvolit libovolný z titulů Řecká mytologie pro začátečníky a Teorie relativity a kvantová fyzika pro začátečníky. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Řecká mytologie pro začátečníky
a Teorie relativity a kvantová fyzika pro začátečníky
probíhá od 22. října do 4. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy z edice Pro začátečníky dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘecká mytologie pro začátečníky

Lee, Joe

Práh, 2015

zobrazit info o knizeTeorie relativity a kvantová fyzika pro začátečníky

Manly, Steven L.

Práh, 2015

Napsat komentář