Vyhrajte další případ detektivů Krauze a Burgera

Rudy-kapitan-perex
Nebýt rekonstrukce starého hřbitova, vražda bývalého kostelníka by zůstala zapomenutá. Tělo totiž objeví dělníci, když se při stěhování rakví jedna z nich náhodou otevře a odhalí svůj podivný obsah. A Burger s Krauzem se ihned pouští do vyšetřování.

Zapomenutá vražda

Při rekonstrukci starého hřbitova objevili dělníci v jedné z rakví lebku, do níž byl vražen velký hřeb. Bylo jasné, že nebožtík zemřel násilnou smrtí. Na místo hrůzného nálezu byli přivolání detektivové z oddělení vražd – začínající Richard Krauz a zkušený Eduard Burger. Kolotoč vyšetřování se roztočil. Detektivové záhy zjišťují, že nebožtíkem je bývalý kostelník z kostela svaté Barbory. Vyšetřování však probíhá k nelibosti všech – vyšších míst i církve samé. Proč? Krauz s Burgerem i přesto pokračují v pátrání…

 

Rudý kapitán

Autor: Dominik Dán

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Josef Šmatlák
Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7529-000-7

Přečtěte si více o knize Rudý kapitán, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart. A neměla by vám utéct ani ukázka.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

Ukázka z knihy

„A… při nakládání se chlapům smekla rakev a otevřela se… Já vím, nemělo by se to stát, ale… stane se to! Chlapi to chtěli všechno uklidit a rakev zatlouct, ale všimli si přitom, že ta mrtvola v hlavě… no… má zatlučenej hřebík…“
„Poslyšte, jestli je to fór a chlapi se jen nudili…“
„To ne! Určitě ne! Takový fóry… se u nás nedělají, nebo teda… dělají, ale jen do určitý meze… nenechali by mě volat policii, kdyby to byl fór!“
„Kde jsou?“
„Všichni čekají u jámy… s ničím jsme nehejbali… tohle už znám! Můj synovec je u vás, za ty léta mě vyškolil, vím, co se v takovejch případech dělá, nebojte se! Žádný stopy jsme nezničili!“
„Kde to je?“
„Támhle v rohu…“ (str. 20)

 

Vyhrajte knihu Rudý kapitán

Detektivové Richard Krauz a jeho služebně starší kolega Eduard Burger jsou přivolání k dalšímu případu. Neopatrnou manipulací s rakvemi při rekonstrukci starého hřbitova se totiž podaří dělníkům jednu z nich otevřít a odhalit v ní podivného nebožtíka. V lebce pohřbeného totiž vězí velký hřeb, a jak se ukazuje, na odhalení pachatele nemá zájem ani církev, ani lidé z vyšších míst. Přesto se detektivové pouští do vyšetřování a brzy zjistí, že se jedná o jednu z největších záhad, jakou kdy na oddělení řešili. Stopy totiž vedou k muži, jehož přezdívka byla Rudý kapitán a byl v StB známý jako specialista na velmi drsné a často konečné výslechy. Podaří se detektivům z Našeho města odhalit okolnosti podivné kostelníkovy smrti?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Rudý kapitán vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rudý kapitán
probíhá od 29. září do 12. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 5 detektivek Rudý kapitán

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRudý kapitán

Dán, Dominik

Slovart, 2015

Vyhrajte další případ detektivů Krauze a Burgera - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. hananika hananika napsal:

    Dobrý den, dnes mi byla doručena tato vyhraná kniha. Dorazila v pořádku. Děkuji :)

  2. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Děkuji za tuto knihu, kterou jsem vyhrála. Došla mně dnes v naprostém pořádku

  3. tetina napsal:

    Dobrý den, právě mně byla doručena tato vyhraná kniha, díky:)))

Napsat komentář