Zasoutěžte si o příběh dvou dávných kamarádek

Nanejvys-ctyri-hodiny-spanku-perex
Obě jsou na prahu třicítky a kdysi dávno se kamarádily, potom se však jejich životní dráhy rozešly, protože každá byla úplně jiná než ta druhá. Nyní přišel čas, aby k sobě znovu našly cestu a vzájemně si pomohly. Osud je totiž nevyzpytatelný.

Prohozené role

Dvě ženy na prahu třicítky. Jedna si buduje kariéru v reklamní agentuře, druhá je na mateřské dovolené. Jedna žije v moderním bytě v Paříži, druhá v domku na předměstí. Jedna drží dietu, druhá už kila navíc nepočítá. Morgan a Emílie. Dvě dávné kamarádky, které k sobě po čase opět najdou cestu. Netrvá dlouho a jejich role se vymění. Morgan otěhotní a nezbývá jí než řešit věčné dilema úspěšných žen – kariéra versus dítě. Prožívá hektiku těhotenství spojenou s výběrem vhodné porodnice, sháněním volného místa v jeslích, nepříjemnými kontrolami u gynekoložky. Bojuje s nevolnostmi v práci a prožívá obavy z budoucnosti. Emilie se zase z domácího života snaží utéct, hledá práci, zvažuje rozvod a prožívá románek s přitažlivým hasičem. Pomůže Morgan Emílii s návratem do světa pracujících? A usnadní Emílie Morgan vstup do světa matek?

 

Nanejvýš čtyři hodiny spánku

Autorka: Marlene Schiappa

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Nela Knapová
Počet stran: 248
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-204-3616-0

Přečtěte si více o knize Nanejvýš čtyři hodiny spánku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Otevírám dveře bytu a palcem vyťukávám: Super, pošlu ti do zpráv, kdy můžu. Okamžitě toho lituju: neměla jsem s tou odpovědí chvíli počkat? Abych nevypadala moc hrr? Co si asi tak pomyslí, že nemám žádný život a že takhle v sobotu v deset večer čekám jen na její komentář? Měla bych obratem ještě postnout nějaký status, který by dokazoval, jak jsem na roztrhání, aby Emílie věděla, že jsem celý večer nečekala jen na její odpověď? Nakonec napíšu: 21 dní nonstop v práci… #potřebujudrink. Jsem na sebe pyšná: tahle věta dostatečně vypovídá o mé vytíženosti, ale konec prozrazuje, že pisatelka je cool holka, která se taky umí dobře bavit. Od své kamarádky Géraldine okamžitě sklízím „to se mi líbí“ a nadšený komentář plánu za hashtagem, který pravděpodobně v danou chvíli sama uvádí do praxe.
Ideální příležitost, jak dát Emílii najevo, že já na krku uvázaný žádný haranty nemám a můžu si dovolit v deset večer vyrazit ven, po celém dnu v práci a lekci zumby navrch. Dobře, ve skutečnosti nikam nepůjdu, ale to se ona nedozví, že. Potom se zamyslím. Co když si bude myslet, že je ze mě alkoholická workoholička? Měla bych postnout ještě jeden status, upřesňující, že ten první nebyl myšlen doslova? Připadám si jako holka, která právě dala na diskotéce svoje číslo klukovi, co se ji snažil sbalit, a je na sebe naštvaná, že nedokázala dělat cavyky, než mu začala diktovat předčíslí, takže teď vypadá jako začátečnický ucho.

 

Vyhrajte knihu Nanejvýš čtyři hodiny spánku

Jsou odlišné jako den a noc, přesto kdysi bývaly kamarádky. Teď jedna bydlí v moderním bytě v Paříži a druhá v  domku na klidném předměstí. Morgan se soustředí hlavně na svou kariéru, zatímco Emílie tráví čas s dětmi na mateřské dovolené. Na začátku žádná z nich netuší, že jejich cesty se brzy sejdou, a co víc, své životní role si prohodí. Morgan totiž otěhotní a musí se rozhodnout, zda upřednostní potomka, nebo kariéru, zatímco Emílie se snaží utéct nejen z domácnosti, ale i z manželství. Pomohou si vzájemně lépe zvládnout novou situaci? To vám prozradí Marlene Schiappa ve svém románu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nanejvýš čtyři hodiny spánku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nanejvýš čtyři hodiny spánku
probíhá od 27. září do 10. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Nanejvýš čtyři hodiny spánku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNanejvýš čtyři hodiny spánku

Schiappa, Marlene

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář