Získejte román s hvězdičkou z jarní Moskvy

Stava-z-prostaty-perex
Anděl Bejkovský žije v Moskvě, je zástupcem makedonského exportního podniku a miluje dvě ženy. Každá z nich je úplně jiná, ale obě jeho samotu rozptylují vždy jen po chvílích. Naštěstí má přítele Jovana, který o něm možná napíše román.

Dvě osudové ženy a jediný skutečný přítel

Jaro 1989 v Moskvě. Ve víru bujarých večírků jugoslávských diplomatů, podnikových reprezentantů a jejich kádrováků nezávislých na potápějícím se rublu a prázdných obchodech prožívá Anděl Bejkovský, zástupce makedonského exportního podniku, zničující lásku ke dvěma osudovým ženám. Tajemná a chladná Ljubov a živočišně divoká Šarin, stejně jako mnoho dalších žen rozptylují Andělovu tragicky se stupňující samotu vždy jen na chvíli. Jediný skutečný přítel Jovan Pavlovski je vždycky připraven Anděla vyslechnout. A nakonec o něm možná napíše román. Postmoderní román složený z fiktivních deníkových zápisů, korespondence a poznámek autora, v němž se skutečné osoby proplétají se smyšlenými. Erotický román, v němž sex, ač v prvním plánu, stojí až na posledním místě za poezií, politikou a zoufalým hledáním smyslu života.

 

Šťáva z prostaty

Autor: Jovan Pavlovski

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Oldřiška Čtvrtníčková, Ivana Dorovská
Počet stran: 272
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-204-3395-4

Přečtěte si více o knize Šťáva z prostaty, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Ljubov Alexejevna se zvedne na loktech. Ani se na něj nepodívá. Opírá se o polštář a zabalená do deky, ani naštvaná, ani spokojená, ani nešťastná, ani veselá, se k němu obrací:
„Prosím tě, odvez mě domů.“
Slunce ji šimrá prvními paprsky a jemu se takhle čerstvě po probuzení zdá ještě krásnější a bělostnější.
„Tak brzo?“ ptá se jí.
Kýve hlavou: přesně tak!
„Nemám uvařit kafe?“ prosí ji.
Zavrtí hlavou.
„Chceš cigáro?“ zase on.
„Chci domů, prosím tě,“ šeptá Ljubov Alexejevna.

 

Vyhrajte knihu Šťáva z prostaty

Jovan Pavlovski je jediným přítelem Anděla Bejkovského a vždy je připraven vyslechnout příběhy nejen o jeho trápení s láskou. Miluje totiž dvě ženy, přestože žádná z nich (a ani z těch dalších) jej nedokáže vytrhnout ze spárů věčné samoty. Život zástupce makedonského exportního podniku je však mnohem zajímavější, než by se na první pohled mohlo zdát, a vydal by na celý román. Proto si jeden takový právě nyní můžete přečíst. Kniha složená ze smyšlených deníkových zápisů, dopisů i poznámek autora je v podstatě erotickým románem, ve kterém ale sex najdete překvapivě až někde v pozadí. Hledání pravého smyslu života je totiž důležitější.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Šťáva z prostaty vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Šťáva z prostaty
probíhá od 31. srpna do 13. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Šťáva z prostaty

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠťáva z prostaty

Pavlovski, Jovan

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář