Zasoutěžte si o historii naší zahraniční politiky

Osudne-spojenectvi-perex
Ponořte se do historie a přečtěte si o osudových vztazích naší země s Ruskem a vývoji zahraniční politiky od konce první světové války. Právě tomuto tématu se totiž věnuje historik Jaroslav Šedivý ve své nové knize Osudné spojenectví.

Spojenectví Prahy a Moskvy

V současné době opět vzrůstá zájem o velkou ruskou říši na východě, o její zahraniční politiku nejen v Evropě, o její mezinárodní pozici, kterou si buduje v konfrontaci s ideály, jež vyznává demokratická Evropa. Ona politika je inspirována a řízena silnou a těžko odhadnutelnou osobností, jakou už v moderních dějinách Rusko mělo, pracující s podobnými cíli, jaké už kdysi sledoval Stalin, a se stejnou rozhodností.

My jsme v našich nedávných dějinách jistou zkušenost s autoritativním řízením zahraničněpolitických zájmů této východní velmoci udělali. Byly chvíle, kdy jsme v sovětském Rusku viděli dobrého spojence v naší těžké situaci, a dost dobře jsme neodhadli, do jaké geopolitické pasti spějeme.

O tomto téměř třicetiletém vývoji naší zahraniční politiky od konce první světové války, v němž „moskevské“ epizody byly postupně stále zřetelněji profilovány, je následující vyprávění.

 

Osudné spojenectví

Praha a Moskva 1920–1948

Autor: Jaroslav Šedivý

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 288
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-204-3823-2

Přečtěte si více o knize Osudné spojenectví, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Vyhrajte knihu Osudné spojenectví

Jestliže patříte mezi fanoušky dějin a zajímá vás navíc i vývoj zahraniční politiky našeho státu, sáhněte po publikaci českého historika a bývalého politika Jaroslava Šedivého. Ten působil jako ministr zahraničních věcí a velvyslanec (naposledy ve Švýcarsku) a napsal mnoho odborných statí, článků a knih. V té nejnovější se věnuje vztahům s Ruskem v našich nedávných dějinách.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Osudné spojenectví vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Osudné spojenectví
probíhá od 24. srpna do 6. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 historické knihy Osudné spojenectví

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOsudné spojenectví
Praha a Moskva 1920 - 1948

Šedivý, Jaroslav

Mladá fronta, 2015

Zasoutěžte si o historii naší zahraniční politiky - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. roque napsal:

    Dobrý den,
    vyhrála jsem tuto knížku, ale stále nepřišla. Kdy ji asi mám čekat? Díky

Napsat komentář