Vyhrajte podivné případy vyšetřovací skupiny A

Sen-noci-svatojanske-perex
Magický okamžik slunovratu se blíží a ve Švédsku se připravují velké tradiční oslavy tohoto významného dne. Kerstin Holmová a její tým se jich však neúčastní, protože mají plné ruce práce s vyšetřováním nových podivných případů.

Vraždy před slunovratem

Slunovrat je za dveřmi, čas položit pod polštář sedm květů a snít svatojánský sen. Skupina A pod vedením Kerstin Holmové však nemá na magii severského svátku ani pomyšlení. Na stůl se jí řine jeden podivný případ za druhým. Ředitel televizní společnosti je po premiéře zbrusu nové reality show nalezen se dvěma kulkami v hlavě, polské zdravotní sestře kdosi zasekne sekeru do hlavy, zamýšlená vražda ze cti skončí nečekaným zvratem a vody Mälarenu vydají tajemství, které vše vrhne do nového světla. Také Paula Hjelma na novém postu u interní inspekce čeká nelehký úkol a vše má nakonec mnohem osobnější rozměr, než se zpočátku mohlo zdát.

 

Sen noci svatojánské

Autor: Arne Dahl

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Linda Kaprová
Počet stran: 344
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 7/2015
ISBN: 978-80-204-3350-3

Přečtěte si více o knize Sen noci svatojánské, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Sedm květů pod polštářem a svatojánská noc získá čarovnou moc. Zvláštní slova písně: přijď, lilie a orlíčku, přijď, růžičko a šalvěji, přijď, máto líbezná, srdce potěšení.
Co je orlíček?
Asfaltové kvítky budou muset stačit, pomyslela si a trpce se usmála. Utrhla jeden povadlý modrý. Ještě pět a její přání se vyplní, svět se promění.
Noc získá čarovnou moc.
Svým způsobem ji už měla. Tíseň. Kámen v břiše. Světlo, které zbloudilo v krku.
Pro možnost, že snad přežije dnešní noc, mluvila jen jediná věc.
A nebyl to nůž. Legrační švýcarská kudlička v kabelce, kterou by ještě ke všemu musela nejdřív otevřít, než by ji mohla použít. Utrhla další kvítek, dost zubožený, žlutý. Však ona ten nožík otevře. Jen co si do kabelky bude moct schovat sedm druhů květů.
Dřív ne.

 

Vyhrajte knihu Sen noci svatojánské

Svatojánská noc má magický nádech a ve Švédsku patří k nejvýznamnějším svátkům roku hned po Vánocích. Toto kouzelné období, kdy přichází letní slunovrat, má opět co nevidět nastat a všichni se připravují na jeho velkolepé oslavy – Midsommar. Avšak Skupina A pod vedením Kerstin Holmové má na práci mnohem děsivější věci, než je sbírání sedmi bylin, nebo pletení věnců. Jeden podivný případ za druhým přistává na jejich stolech a staví je před nelehký úkol, ve kterém jde jen o to, dopadnout pachatele.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sen noci svatojánské vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sen noci svatojánské
probíhá od 17. do 30. srpna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 švédské thrillery Sen noci svatojánské

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSen noci svatojánské

Dahl, Arne

Mladá fronta, 2015

Vyhrajte podivné případy vyšetřovací skupiny A - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. ema1 napsal:

    Dobrý den, dnes mi byl v pořádku doručen Sen noci svatojánské. Moc děkuji

Napsat komentář