Zahrajte si o sbírku bláznivých příběhů pro děti

Zirafi-mama-a-jine-prisery-perex
Mají vaše děti rády ztřeštěná dobrodružství, ve kterých vystupují nejen hrdinové v jejich věku, ale i mnoho podivných tvorů a oblud? V tom případě jsme pro ně našli ideální zábavu v podobě knihy, kterou napsala Alexandra Salmela.

Šílená dobrodružství

Zirafi-mama-a-jine-prisery-ukazka1Žirafí máma a jiné příšery je soubor bláznivých pohádek, které rámuje příběh o žirafí a sloní mámě. Hrdiny jsou děti, dospěláci, podivné bytosti a všelijaké obludy. Během dobrodružství, která zažívají, se dospělí dostávají do úzkých a z problémů jim pomáhají právě děti. Příběhy doplňují nápadité a hravé ilustrace Martiny Matlovičové.

 

Žirafí máma a jiné příšery

Autorka: Alexandra Salmela

Vydalo: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Martina Matlovičová
Počet stran: 92
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-00-03944-2

Přečtěte si více o knize Žirafí máma a jiné příšery, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Zirafi_mama_215x215_CZ.indd„Moje máma je ten slon v první řadě. Vedle žirafy,“ vysvětlil kluk. „A já jsem Vávra.“
„Vážně je tvoje máma slon?“ zeptala se Lulu.
„Jo. Občas,“ řekl Vávra. „Ale už jsem si zvykl. Kromě toho je sloní máma dobrá na cestování a na hraní. I když na klouzání je určitě mnohem lepší tamta žirafa.“
„Ta žirafa je moje máma,“ prohlásila Lulu najednou nesmírně hrdě. „Po představení se na ní můžeš se mnou sklouznout.“
Pak se zdvihla opona. Děti cupitaly jako víly a nakonec Lulu udělala opravdickou piruetu. Obecenstvo nadšeně tleskalo a žirafí máma a sloní máma tropily takový povyk, až na ně ostatní rodiče trochu zírali. (Str. 8)

 

Vyhrajte knihu Žirafí máma a jiné příšery

Zirafi-mama-a-jine-prisery-ukazka2Zábavná dětská kniha je plná příběhů, jejichž hlavní hrdinové nejsou jen obyčejní lidé, ale i zvířátka a také všelijaké podivné bytosti. Jedno však mají všechny pohádky společné – dospělí se v nich dostávají do úzkých a z problémů je pak musí tahat děti. Vždy to jsou náramně vtipné příhody, které budou malé čtenáře bavit, a navíc jsou stránky plné nápaditých a barevných ilustrací. Uvidíte, že děti nepustí knihu z ruky dříve, než ji celou přelouskají. Nevěříte? Pojďte si to sami vyzkoušet.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Žirafí máma a jiné příšery vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Žirafí máma a jiné příšery
probíhá od 13. do 26. srpna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 pohádky Žirafí máma a jiné příšery

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽirafí máma a jiné příšery

Salmela, Alexandra

Albatros, 2015

Napsat komentář