Že jste malí? Inspirujte se a buďte světoví!

DetiNahled
Máte doma malého rozumbradu a přemýšlíte, co z něj jednou vyroste? Možná se stane skvělým fotbalistou, možná vědcem nebo vynikne v jiné oblasti života. Chcete-li jej správně motivovat, pořiďte mu knihy z naší dnešní nabídky!

Obě dnešní knihy plné inspirace pro děti vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

————————————————

V první dnešní knize se děti seznámí se jmény Čechů, kteří se zapsali nejen do českých dějin. Svými počiny ovlivnili již mnoho generací a bylo by dobře, kdyby i ta nastupující mohla nahlédnout do jejich životů a vzít si příklad. Díky komiksovým obrázkům Jiřího Fixla určitě zaujme i chronické nečtenáře.

PSvCesiUk1rostřednictvím textu a komiksu dává kniha nahlédnout do lidských osudů výjimečných osobností, které vynikly ve svém oboru, případně otevřely novou cestu vývoje. Nalezneme zde 27 příběhů pozoruhodných lidí – umělců, vynálezců, vědců i podnikatelů. Někteří za celý svůj život naši zemi neopustili, jiní odjeli do cizích měst bádat či tvořit, další se vydali na druhý konec světa poznávat cizí národy. Jak plynuly jejich životy? Šlo jim vše hladce, nebo se potýkali s potížemi, závistí či nepřízní osudu? Usilovali o svůj cíl již od mládí, nebo k němu došli „náhodou“? Jejich životní cesty byly různé, někteří se proslavili již za svého života, mnozí však byli zapomenuti a znovu objeveni až později. Ale všichni jsou to lidé, na které bychom měli být hrdí.

Světoví Češi

Autoři: Jiří Černý, Jiří Fixl, Jana Jůzlová

Počet stran: 80
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 190×245 mm
ISBN: 978-80-204-3313-8
Doporučená cena: 289 Kč

 

Přečtěte si více o knize Světoví Češi.

JunkovaObr

DÁMA ZA VOLANTEM
Eliška Junková-Khásová(1900–1994)

Jestliže se některý druh sportu zdá být určený jen pro muže, pak jsou to rychlostní závody automobilů. A přesto v době jejich počátků slavila úspěchy česká žena, Eliška Junková.
Narodila se v Olomouci v řemeslnické rodině jako Alžběta Pospíšilová.

SvCesiUk

Přečtěte si více o Elišce Junkové v ukázce.

————————————————

Myslíte si, že budoucnost vašeho dítěte je ve sportu? Nejlépe s kopačkami na nohou? Pak tu pro vás máme jednu skvělou motivační knihu, která vašemu dítěti ukáže různé finty, díky nimž se stane tím nejlepším fotbalistou v celé galaxii. Nevěříte? Pak vám nezbývá, než knihu pořídit a přesvědčit se!

FubiUkazkaMiliony kluků (ale i dívek) mají stejný cíl: hrát co nejlépe fotbal. Jejich snem je stát se profesionálními hráči. Ale jak to dokázat? Tato kniha je sestavena tak, aby pomohla dětem ve věku 6–12 let tento sen splnit. Najdeme v ní 50 rad, na co se mají mladí fotbalisté zaměřit. Tyto rady však nedává jen tak někdo. Sám FUBI – nejlepší fotbalista v naší galaxii, bude naším průvodcem. Děti se tak od něj dozvědí vtipné a zajímavé historky z jeho planety. To vzbudí jejich pozornost, aby si pak dále s chutí přečetly další rady a začaly se podle nich řídit. Kromě samotných tipů si vždy děti mohou vyplnit do tabulky počet bodů, aby viděly, jak dobře už danou činnosti zvládají. Po nějakém čase pak zjistí, jaký pokrok v ní udělaly. Doplňkových 10 fotbalových testů v závěru knihy umožňuje každému změřit si své schopnosti. Při opakování testu s odstupem se ukáže, co se hráči v poslední době nejvíce daří a jak se přiblížil tomu, aby z něj byla opravdová hvězda. Tato skvělá knížka naučí mladé fotbalisty, aby na sobě tvrdě pracovali. Bez tréninku se přece v této nejlepší hře na světě (a možná i v celé galaxii!?) nemohou zlepšit.

FUBI – nejlepší fotbalista v galaxii

Autor: Gunther Karsten
Přeložil:  Petr Kotouš

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-3737-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Přečtěte si více o knize FUBI – nejlepší fotbalista v galaxii.

FubiUk1Tohle je hrozně důležité: Fotbal je týmová hra! To znamená, že pro úspěch je potřeba spolupracovat s ostatními. Tahle hra není jenom o tobě; vyhrává nebo prohrává celý tým. Spousta sportů je individuální – například karate, šachy, gymnastika, platí to také třeba o tenisu nebo lehké atletice.
Fotbal je tak zábavná hra právě díky tomu, že se hraje týmově. Dokážete fungovat jako jeden celek, který je tak silný, jak jsou silní všichni jeho hráči? Nebo hráči vystupují sami za sebe a snaží se akorát ukázat, co všechno dovedou, a váš tým je jenom skupina jednotlivců, kteří se náhodou potkali na stejném hřišti? Rozdíl mezi těmito přístupy často tvoří klíč k tomu, zda výsledkem bude naprosté vítězství, nebo naprostá porážka.
Proto se soustřeď i na následující tipy, díky kterým se naučíš pohlížet na svůj tým jako na vlastní fotbalovou rodinu, se kterou můžeš zažít spoustu legrace i úspěchů.

Další nápady pro zlepšení týmové spolupráce najdete v ukázce.

 


Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? V čem vyniká vaše dítě? Napište nám svůj názor v komentářích.

Zapojte se do našich aukcí, kde můžete vydražit nejen tyto knihy za příznivé ceny.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvětoví Češi
Příběhy osobností, které proslavily naši zem

Černý, Jiří - Fixl, Jiří - Jůzlová, Jana

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeFUBI – nejlepší fotbalista v galaxii
50 tipů pro mladé hráče

Karsten, Gunther

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář