Získejte dobrodružné čtení z africké savany

Statecny-Zeb-perex
Malý Zeb je hřebeček zebry Grévyho, který se od maminky učí vše, aby se mu ve volné přírodě dobře žilo. Poklidný život v savaně brzy naruší lovci, kteří hřebečka odvezou. Zeba tak čeká dlouhá cesta zpět. Podaří se mu najít cestu domů?

Zebovo dobrodružství

Statecny-Zeb-ukazkaJednou za svítání se v savaně pod rozložitou akácií narodil černobíle pruhovaný hřebeček Zeb. Jakmile se rozkoukal, začala ho máma Badu učit všemu, co musí znát zebra, aby se jí v divoké přírodě dobře žilo. Volnost a bezstarostnost zvídavého mláděte však brzy ukončí lovci – Zeba chytí a odvezou daleko pryč. Tak začíná předlouhá a strastiplná Zebova cesta. Ale kde skončí? A vrátí se někdy statečný Zeb domů?

Příběh o malé zebře přináší nejen napínavé vyprávění, ale i spoustu zajímavostí o africké přírodě a životě divokých zvířat. Hlavním hrdinou je hřebeček Grévyho – nejstarší a chráněný druh zebry, která dostala jméno podle francouzského prezidenta, jenž ji obdržel jako vzácný dar od egyptského císaře.

 

Statečný Zeb

Autorka: Eva Bešťáková

Vydalo: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Dagmar Ježková
Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-00-03952-7

Přečtěte si více o knize Statečný Zeb, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Tobě vyrostly jen kulaté a vztyčené uši jako mám já, to stačí,“ řekla Badu.
Pokusila se mu vysvětlit, že je to znak nejstaršího rodu zeber, stejně jako jemné a husté pruhování a u mláďat i pás černé srsti, který se táhne s hřívou po celém hřbetu. Nakonec Zeba poučila, že si má hrát s hříbaty ve vlastním stádu a že antilopy jsou jen dobré sousedky. Společně chodí na pastvu, protože si navzájem pomáhají před nebezpečím – zebry mají nejlepší sluch, antilopy a buvoli zase lepší čich a žirafy vidí dobře do dálky.
Zase to nebezpečí, pomyslel si hřebeček. O čem to máma pořád mluví? A kdo je to buvol? A žirafa? A kdo je slon? Ještě nikoho z nich neviděl! Co kdyby se přece jen zeptal tatínka? Zrovna je blízko a hlavu mu snad neukousne! (str. 21)

 

Vyhrajte knihu Statečný Zeb

V daleké africké savaně se narodil hřebeček s černobílými pruhy jménem Zeb. Sotva se začne rozkoukávat a objevovat další zvířata a rostliny, poklidný život savany naruší příjezd lovců. Maličký Zeb je odchycen a odvezen od všeho, co dosud stihl poznat. Ale nevzdává se a vydává se na dlouhou pouť. Podaří se mu najít cestu zpět domů za svou maminkou Badu a za kamarády? To si pojďte přečíst v dobrodružném dětském příběhu, ve kterém navíc najdete i plno překrásných ilustrací Dagmar Ježkové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Statečný Zeb vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Statečný Zeb
probíhá od 23. července do 5. srpna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 dobrodružné pohádky Statečný Zeb

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStatečný Zeb

Bešťáková, Eva

Albatros, 2015

Napsat komentář