Vyhrajte thriller, jehož začátek najdete až na konci

Rijnovy-seznam-perex
Mistr krimi žánru Jeffery Deaver opět překvapuje své čtenáře a fanoušky, a to nejen novým příběhem, ale především stylem, kterým svou nejnovější knihu napsal. Ponořte se do čtení, ale připravte se, že jak se vše událo, odhalíte až na posledních stranách.

Za vším stojí záhadný dokument

Domníváte se, že už vás Deaver nemůže ničím překvapit? Může. Touto knihou.

Začátek tohoto neobyčejného krimirománu najdeme vlastně na jeho konci. Alespoň podle tradičních pravidel žánru. Která ovšem Jeffery Deaver převrací na hlavu.

Gabriela McKenzieová zoufale čeká na zprávy o své unesené šestileté dcerce. Konečně se otevřou dveře. Do místnosti ale nevstoupí policie ani vyjednavač. Je to únosce a v ruce drží zbraň.

Ještě před dvěma dny vedla Gabriela normální život. Jak je možné, že se všechno najednou takhle zvrtlo? Nejenže má zaplatit půl miliónu dolarů jako výkupné, ale musí také odevzdat záhadný dokument nazvaný Říjnový seznam. Nikdy dříve o té listině neslyšela. Ví jen tolik, že patřila bývalému šéfovi, který uprchl před policejním vyšetřováním neznámo kam…

Od nedělního večera k pátečnímu ránu se odvíjí chytře vybudovaný děj, v němž nás autor nutí neustále přehodnocovat dříve předložená fakta. A když v samotném závěru konečně vyvstane úplný obraz děje, nezbude nám než užasnout nad tím, k jakému mistrovství Deaver dovedl umění literární manipulace.

 

Říjnový seznam

Autor: Jeffery Deaver

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Dalibor Míček
Počet stran: 360
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-7498-065-7

Přečtěte si více o knize Říjnový seznam, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A prolistujte si i ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Je moje dcera v pořádku?“ vykřikla Gabriela. „Prosím vás, řekněte mi, že je moje dcera v pořádku!“
Do obývacího pokoje vklouzl muž. Nebyl to však Daniel Reardon či Andrew Faraday vracející se z úspěšné mise se zachráněnou dcerou.
Joseph měl na sobě černou koženou bundu, na rukou natažené rukavice tělové barvy a na očích žlutě tónované zrcadlové letecké brýle. Zlatavě lesklé kudrnaté vlasy mu sahaly do poloviny uší.
Ruka v rukavici třímala pistoli, na jejíž hlavni byl nasazen baňatý tlumič z matného kovu.
„Ne!“ zalapala po dechu Gabriela a ohlédla se po Samovi.
Joseph spěšně přelétl pohledem místnost, pak se otočil k dvojici a pozvedl zbraň, jako by si s ní hrál. (str. 18)

 

Vyhrajte knihu Říjnový seznam

Gabriele McKenzieové někdo unesl šestiletou dcerku a ona zoufale čeká na jakoukoli zprávu. S tou ovšem nepřichází policie, ale sám únosce a děj se začne neuvěřitelným tempem rozvíjet. Nebo spíše vracet? Začátek celého příběhu totiž najdete až v závěru knihy a během čtení budete navíc nuceni neustále přehodnocovat své závěry a znovu a znovu hádat, kdo stojí za únosem a podivnou žádostí o výkupné a hlavně záhadný dokument s názvem Říjnový seznam. Chcete si přečíst neobvykle napsaný thriller? V tom případě sáhněte po knize Jefferyho Deavera a nebudete zklamaní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Říjnový seznam vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Říjnový seznam
probíhá od 26. června do 9. července 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Říjnový seznam

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘíjnový seznam
Krimiromán psaný od konce k začátku

Deaver, Jeffery

Domino, 2015

Napsat komentář