Zahrajte si o další z řady zdravých kuchařek

Varime-bez-mleka-perex
Pokud uvažujete o omezení, nebo rovnou vyškrtnutí, mléčných výrobků z vašeho jídelníčku, připravilo pro vás nakladatelství Synergie Publishing knihu plnou receptů, které používají v současnosti oblíbené rostlinné alternativy klasického mléka.

Bez mléka a chutně

Varime-bez-mleka-ukazka1V této kuchařce vám ukážeme, jak si můžete doma vyrobit rostlinná mléka, smetanu, máslo, sýr anebo jogurty. Najdete v ní chutné bezmléčné recepty na jídla, o kterých jste si mysleli, že bez mléka ani nejdou připravit a že se jich tedy budete muset vzdát, např. na makaróny se sýrem nebo pizzu či mléčné koktejly. Dozvíte se, v čem může být skryté mléko a mléčné složky a jak je vyloučit z každodenní stravy. Máte dostatek vápníku? Mléko a mléčné výrobky nejsou pro výživu zásadní, proč je tedy nenahradit jinými potravinami, které rovněž mají vysoký obsah vápníku? A co sója: jíst, či nejíst? A kokos nebo konopí? Zjistěte víc o těchto populárních mléčných náhražkách.

Varime-bez-mleka-ukazka2Nedávný výzkum navíc našel spojení mezi mléčným proteinem a rozvojem nemocí, jako je rakovina a autoimunitní onemocnění. Dnes už máme důkazy, že jak stárneme, naše tělo přestává vytvářet enzymy potřebné k trávení mléka. Konzumace stravy bohaté na mléčné výrobky tak může s postupujícím věkem přispět k rozvoji syndromu dráždivého tračníku, alergií a dalších autoimunitních chorob a k potížím s trávením. Kuchařka Vaříme bez mléka vám nabízí 100 lahodných receptů, které používají v současnosti oblíbené rostlinné alternativy klasického mléka, a to včetně mandlového, rýžového, konopného, sójového a kokosového mléka.

 

Vaříme bez mléka

100 receptů na všechna krémová jídla, která máte rádi – bez laktózy, kaseinu a mléčných výrobků

Autorka: Ashley Adams

Vydalo: nakladatelství Synergie
Překlad: Lenka Marie Čapková
Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-7370-383-7
Doporučená cena: 399 Kč

 

Přečtěte si více o knize Vaříme bez mléka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Synergie.

Vydavatelství Synergie Publishing SE je malé, rychle rostoucí nakladatelství zaměřené na vydávání motivační literatury – takové, která ukazuje čtenářům cesty k plnějšímu, šťastnějšímu, ale i bohatšímu a odpovědnějšímu životu. Vydavatelství Synergie u nás jako vůbec první nabídlo knihkupcům tarotové a vykládací karty a i dnes s předstihem vydává publikace o zdravém životním stylu, ať už jde o moderně pojaté kuchařky, inspirující příběhy ze života, knihy o duchovním a osobnostním růstu určené specielně pro muže nebo motivační knihy vhodné pro manažery, byznysmeny, zaměstnance, jejich šéfy, ale i aktivní ženy na mateřské dovolené. A co výraz synergie obsažený v názvu vydavatelství vlastně znamená? Ve stručnosti jde o blahodárné spojení: když se dva prvky setkají takovým způsobem, že velikost toho, čeho mohou dosáhnout společně, mnohonásobně přesahuje součet toho, čeho by dosáhly každý zvlášť, vzniká synergie…

 

O autorce

Ashley Adams pracuje už v mnoho let v oblasti gastronomie. Pořádala kurzy veganského vaření, připravovala veganské a bezmléčné recepty pro restaurace a psala o vaření bez mléka pro web Dairyfreecooking.about.com. Na internetu zveřejnila přes 1000 vlastních receptů. Momentálně pracuje jako redaktorka na volné noze a píše nejrůznější publikace o jídle, zdraví a zdravém životním stylu. Bydlí, vaří, fotografuje a píše v Anchorage na Aljašce, kde žije se svým manželem Brianem a synem Elliottem.
(Zdroj informací: nakladatelství Synergie)

 

Vyhrajte knihu Vaříme bez mléka

Varime-bez-mleka-ukazka3Celkem 100 lahodných receptů najdete v knize od Ashley Adams. Využijte při přípravě jídel rostlinné alternativy klasického mléka včetně mandlového, rýžového, konopného, sójového a kokosového mléka, ze kterých se dá dokonce vyrobit i rostlinné máslo nebo sýr. Kuchařka je navíc doplněna mnoha fotografiemi, při jejichž prohlížení nejspíš dostanete chuť na veganský cheesecake, karamelové nanuky či grilovaný grapefruit s medovým kokosovým jogurtem. Už se vám sbíhají sliny? Tak neváhejte a pusťte se do zdravého vaření právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Synergie vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vaříme bez mléka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vaříme bez mléka
probíhá od 23. června do 6. července 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 kuchařky Vaříme bez mléka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVaříme bez mléka
100 receptů na všechna krémová jídla, která máte rádi – bez laktózy, kaseinu a mléčných výrobků

Adams, Ashley

Synergie Publishing SE, 2015

Zahrajte si o další z řady zdravých kuchařek - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. a.k napsal:

    Dobrý den, výhra Vaříme bez mléka už dorazila. Mockrát děkuji.

Napsat komentář