Zasoutěžte si o první díl nové krimi série Akta Enzo

Vyjmimecni-lide-perex
Na začátku všeho byla odvážná sázka, které odstartovala řešení dosud neobjasněného deset let starého případu. Učitel biologie Enzo Macleod se tak pouští do pátrání po stopách Jacquese Gaillarda. Podaří se mu záhadné zmizení objasnit?

Odvážná sázka, která odstartuje vyšetřování

První díl série Akta Enzo představuje čtenářům učitele biologie Enza Macleoda, který se kvůli odvážné sázce pouští do řešení neobjasněného kriminálního případu.

Předmětem sázky se stane deset let stará záhada – zmizení geniálního Jacquese Gaillarda, přednášejícího na elitní francouzské vysoké škole, která vzdělává budoucí premiéry a prezidenty. Enzo Macleod, který opustil Skotsko i slibnou kariéru ve forenzních vědách a nyní vyučuje biologii ve francouzském Toulouse, si ji nemůže dovolit prohrát. Doufá, že se mu s využitím nových vědeckých metod podaří zjistit, co se s Jacquesem Gaillardem stalo. Enzo přijíždí do Paříže, aby se tu setkal s novinářem Rogerem Raffinem, autorem knihy o sedmi slavných nevyřešených vraždách, mezi něž zařadil i případ Jacquese Gaillarda. Neidentifikovaná lebka v bedně nalezené v pařížských katakombách Enza záhy přivede na stopu rafinovaně ukrytých Gaillardových ostatků.

 

Výjimeční lidé

Autor: Peter May

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Linda Kaprová
Počet stran: 351
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-7491-431-7

Přečtěte si více o knize Výjimeční lidé, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Vtom ji zahlédl. A navzdory hodinám čekání to stejně přišlo jako rána pěstí do břicha. Neviděl ji dvanáct let. Tehdy to byla křehká patnáctiletá dívka, která s ním odmítala promluvit. Přecházela rue des Deux-Ponts z východu na západ a v obou rukou nesla růžové igelitky s nákupem. Džíny jí končily vysoko nad kotníkem a byly posazené nízko na bocích. K nim si oblékla bílé tílko odhalující břicho. Taková byla poslední móda, i když jen málo dívek na ni mělo postavu. Kirsty k tomu málu patřila. Byla vysoká, jako její otec, měla rovná ramena a štíhlé dlouhé nohy. Otci se podobala i dlouhými vlasy, ale na rozdíl od něj si je nesvázala do ohonu. Hustá kaštanová hříva po matce za ní v teplé bríze vlála jako prapor svobody.
Na stole zachřestilo pár mincí, které tu Enzo nechal za útratu, a pospíchal za ní ulicí. Dohonil ji v okamžiku, kdy zápasila s nákupními taškami, aby naťukala vstupní kód. „Ukaž, pomůžu ti,“ nabídl jí, když elektronický zámek zabzučel a ona strčila nohou do dveří. (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Výjimeční lidé

Enzo Macleod před nedávnem opustil nejen Skotsko, ale i svou slibně rozjetou kariéru ve forenzních vědách, aby se stal učitelem biologie ve francouzském Toulouse. Ovšem poklidný profesorský život mu vydrží jen do chvíle, kdy se rozhodne uzavřít sázku, kterou si nemůže dovolit prohrát. Podaří se mu s využitím nových vědeckých metod zjistit, co se stalo s Jacquesem Gaillardem, který před deseti lety záhadně zmizel? Po nálezu neidentifikované lebky v kufru z pařížských katakomb se zdá, že se konečně dostal na správnou stopu. Vydejte se po ní společně s ním i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Výjimeční lidé vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Výjimeční lidé
probíhá od 17. do 30. června 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivky Petera Maye Výjimeční lidé

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVýjimeční lidé

May, Peter

Host, 2015

Napsat komentář