Každý má svůj příběh

spoušť
Máte rádi povídky? Nebo si jen chcete přečíst pár (ne)obyčejných příběhů? Právě pro vás jsou určeny povídky zachycující zlomové situace v životě různorodých postav. Naleznete se i vy v této prvotině mladé autorky Sáry Vybíralové? Posuďte sami.

Deset pokusů o katastrofu. Co je v případě člověka kritické množství? Deset postav žije své zdánlivě obyčejné životy, a přece je každá infikována různě silnou dávkou neuróz a nenaplněných tužeb. Pokoušejí se žít samy za sebe, ale jako by to nestačilo, ostatní jim to komplikují, jak se úporně snaží o totéž. Po dosažení kritického množství se však spouští nevratné procesy… A v tu chvíli je buď konec, nebo začátek, buď se umírá, nebo se konečně začíná žít. Anebo někde za okny dojde k velkému třesku, když už ani vesmír neví, co dál. Taková spoušť!

Sára Vybíralová přichází se stylisticky vytříbenými povídkami, které naplňují představu sebevědomého debutu, určeného současníkům.

 

Spoušť

Autorka: Sára Vybíralová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 136×206 mm
ISBN: 978-80-7491-494-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Spoušť vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Když ode mě Karin odešla, věděl jsem, že se musím pustit do něčeho, co mi zabrání skočit z kuchyňského okna a rozbít si lebku o čerstvě zaschlý beton našeho zrekonstruovaného vnitrobloku. Že si musím dát nějaký úkol – velký úkol, který se bude skládat z jednotlivých podúkolů, jež bude třeba pravidelně plnit a jimž bude nutné postupně obětovat jednotlivé porce námahy a soustředění. Něco takového pro mě zdaleka nebylo samozřejmé. Už sedmnáct let jsem žil z renty a nepracoval. (str. 13)

 

Sára Vybíralová

Mladá autorka (∗1986) Sára Vybíralová vystudovala francouzštinu a historii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Pracuje jako lektorka a překladatelka z francouzštiny. Svou tvůrčí činnost začínala publikováním básní a krátké prózy v časopisech. Žije střídavě v Praze a v Paříži.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpoušť

Vybíralová, Sára

Host, 2015

Napsat komentář