Získejte životní příběh židovského herce a režiséra

Gerron-perex
Kurt Gerron patřil mezi slavné německé režiséry a herce, dokonce hrál i po boku Marlene Dietrichové. Jenže vše se změnilo v okamžiku, kdy byl transportován do Terezína. Zde na něj čekalo nejen utrpení, ale i jedno velké dilema.

Životní volba Kurta Gerrona

Charles Lewinsky vypráví životní příběh slavného německého herce a režiséra židovského původu, který byl nacisty transportován do terezínského ghetta. Někdejší hvězda němých filmů a herecký kolega Marlene Dietrichové se stal jedním z tisíce vězněných… V roce 1944 měl rozvinout svůj režisérský talent naplno a zachránit tak život svůj i své rodiny: Jeho úkolem bylo pro nacisty natočit propagandistický film Vůdce daroval Židům město, který by ukazoval šťastný a plnohodnotný život Židů v Terezíně. Je vůle přežít silnější než pochyby o životě ve lži? Je možné popřít celý život pro záchranu vlastního krku?

 

Gerron

Autor: Charles Lewinsky

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Eva Pátková
Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2015
ISBN: 978-80-204-3230-8

Přečtěte si více o knize Gerron, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta. A nezapomeňte se také podívat na ukázku.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Ale Rahm myslí na něco většího. Pan obersturmführer má jiné plány.
„Dobře poslouchej, Gerrone,“ začal. „Kdysi jsem viděl jeden tvůj film. Už nevím, jak se jmenoval, ale líbil se mi. Něco umíš. To je to pěkné na Terezíně: Je tu spousta lidí, kteří něco umějí. Vždyť vy hrajete i divadlo a tak. A já teď zkrátka chci film.“
Pak mi vyprávěl, jaký film to má být.
Jsem zděšený. Muselo to na mně být vidět, ale on na to nereagoval. Protože s mým zděšením počítal. Nebo mu to bylo jedno. Ve tvářích, jako je jeho, neumím číst.
„Už dřív jsme v tomto směru něco zkusili,“ vykládal, „ale nepovedlo se to. Byl jsem velmi nespokojený. Lidi, co to zvorali, už tu nejsou.“
Do Osvětimi vždycky jede další vlak.
„Teď jsi na řadě ty,“ vysvětlil mi Rahm. Ještě pořád přívětivě. Jeho hlas je ještě pořád přívětivý. „Když my dva budeme mít štěstí, tak z toho tentokrát vzejde něco pořádného. Je to tak, Gerrone?“

 

Vyhrajte knihu Gerron

Natočit propagandistický film plný lživých záběrů z terezínského ghetta, nebo odmítnout a nechat se odvézt příštím vlakem do Osvětimi pro jistou smrt? Před takovým rozhodnutím se ocitnul Kurt Gerron, když si jej povolal velitel SS Karl Rahm a na rozhodnutí mu dává pouhé tři dny. Jak se rozhodnul, vám nebudeme prozrazovat, to si pojďte přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Gerron vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Gerron
probíhá od 28. dubna do 11. května 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Gerron

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGerron

Lewinsky, Charles

Mladá fronta, 2015

Získejte životní příběh židovského herce a režiséra - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. vrbik5 napsal:

    Dobrý den, tato kniha mi dnes také v pořádku dorazila, děkuji.

  2. a.k napsal:

    Dobrý den, výhra kniha Gerron dnes dorazila. Mockrát děkuji!

Napsat komentář