Ukázka z knihy Prořezávání zoubků

Prorezavani-zoubku-perex
Rodičovství není snadné a víkend několika rodin s dětmi se tak stává katalyzátorem konfliktů. Tiffany si potřebuje dokázat, že je stále žádoucí, a svádí Ripa, muže na rodičovské dovolené. Ripova žena za ním přichází se slovy, že jí Tiffany svěřila tajemství… Více v naší ukázce.

„To je milostné psaníčko?“ zeptal se a uhladil papír, který po něm hodila.
Graceiným úhledným rukopisem na něm byla napsána čísla, něco jako rovnice. Jak se jí můžou podařit tak dokonalé nuly?
Ve dvojitém kroužku stálo 41 hodin.
„To je počet hodin, které každý týden trávím s Hankem,“ oznámila nevzrušeně. Odvrátila se, aby se na sebe podívala do zrcadla, upravila si čelenku a uhladila lesklé vlasy.
„Dobře,“ přitakal Rip pomalu.
Rozhodně budou potíže.
„Tiffany mi svěřila, že jsi řekl celé herní skupince…“ pokračovala Grace a stále se dívala do zrcadla, ve kterém viděla rozcuchaného Ripa s napuchlýma očima sedět na posteli. „Ona vlastně docela páchne potem, nezdá se ti?“
„Co jsem jí řekl?“
A co mohla Tiffany říct Grace? Věděl, že Tiffany je trochu praštěná, ale ne šílená. Není cvok, aby Grace vykládala o tom, co se včera stalo v kuchyni. Všechno by ohrozila. Jejich děti, manželství, životní styl, protože když na to přijde – a opravdu bolelo, že si to musel připustit –, pluje na stejné lodi jako Tiffany a ostatní maminy. Všichni závisejí na svých partnerech, chlebodárcích. Bez Grace by nebyl nic. Nic nemá, dokonce ani účet na své jméno.
„Všem jsi jim řekl,“ navázala Grace hlasem, který skřípal potlačenými emocemi, „řekl jsi Tiffany a svým maminám, že nejsem nikdy na dosah. Že jsem celé dny v práci. Že tu nejsem pro Hanka.“
„Nikdy jsem netvrdil, že tu nejsi pro Hanka.“
„Tak co jsi tedy tvrdil, Richarde?“
Co mohl říct? Ve všední dny byla opravdu pořád pryč a o víkendech měla pravidelný program. V sobotu a v neděli v devět ráno tělocvična, každou sobotu v jednu oběd se sestrou. „Čas pro sebe“ v ložnici, kde si četla nebo háčkovala čtverečky, z nichž pak sešívala dečky pro kamarádky, jež čekaly dítě. Chápal, že potřebuje „čas pro sebe“. Měla náročnou práci, stres z řízení tolika lidí, kteří přehazují miliony dolarů, musí být vyčerpávající. Upřímně řečeno, sice by si radši nechal voskem depilovat hrudník, než by to přiznal Grace nebo komukoli v herní skupince (dokonce i Tiffany), ale všechno bylo vlastně jednodušší, pokud se Grace nevyskytovala poblíž. Jakmile byla doma, působila jako zářivý předmět, jenž je odpoutával od každodenní rutiny. Hank nedočkavě toužil po její pozornosti a nechápal, proč máma potřebuje být sama. Pokud ho Rip neodvedl do parku (což byla v zimě opravdová oběť), stál chlapec za zavřenými dveřmi ložnice a plakal, dokud Grace nevyšla, naštvaná na Ripa a frustrovaná z Hanka.

 


Přečtěte si více o knize Prořezávání zoubků z nakladatelství Domino. Můžete si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProřezávání zoubků

Fierro, Julie

Domino, 2015

Napsat komentář