Vyhrajte román o touze splnit si své dávné sny

Etta-a-Otto-a-Russell-a-James-perex
Nikdy není pozdě na to, aby se člověk vydal za velkým dobrodružstvím a začal si plnit své sny. Například Ettě je už třiaosmdesát, a přesto nikdy neviděla oceán. Proto se jednoho dne rozhodne, že se vydá na dalekou pouť. Ale příběh není jen o ní.

Cesta za vůní oceán

Ettě je třiaosmdesát a ještě nikdy neviděla oceán. A tak si jednoho dne velmi časně ráno vezme pušku, kousek čokolády a své nejpohodlnější boty a vydá se na cestu dlouhou přes tři tisíce kilometrů – z kanadské farmy v prérii až na východní pobřeží severního Atlantiku.

Až se Otto, její manžel, probudí, najde na kuchyňském stole vzkaz. Snad se nezapomenu vrátit, píše Etta. Otto už oceán viděl, kdysi dávno přeplul celý Atlantik, aby mohl bojovat kdesi daleko v jedné veliké válce. Ettě rozumí. Jenomže teď, když je doma sám, musí zápasit se svými démony a těm se jen velmi těžko brání…

Russell se Ottovi celý život snažil vyrovnat a od prvního okamžiku miloval Ettu. Teď trvá na tom, že je třeba ji najít, ať je kdekoli. Rozhodne se opustit vlastní farmu – a je to vůbec první akt vzdoru v jeho životě.

Etta zatím putuje k oceánu a doprovází ji kojot, kterému dala jméno James…

 

Etta a Otto a Russell a James

Autorka: Emma Hooperová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Vanda Ohnisková
Počet stran: 324
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2015
ISBN: 978-80-7462-748-4

Přečtěte si více o knize Etta a Otto a Russell a James, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. Můžete si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorce

Emma Hooperová je hudebnice a spisovatelka. Vyrůstala v kanadské Albertě. Láska k hudbě ji přivedla do Velké Británie, kde studovala muzikologii. V současnosti vyučuje hudbu na univerzitě a vystupuje se svým sólovým hudebním projektem Waitress for the Bees, publikovala již řadu povídek i básní a kniha Etta a Otto a Russell a James je její nedočkavě očekávaný románový debut, který se již prodal do třiadvaceti zemí. Inspirovala ji k němu rodinná historie a recept na skořicové šneky. Žije v Bathu, ale do rodné Kanady se vrací tak často, jak si to jen může dovolit (hlavně na lyže).
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Etta a Otto a Russell a James

Cesta dlouhá přes tři tisíce kilometrů čeká Ettu, než poprvé spatří oceán. Ale moc dobře si uvědomuje, že je možná nejvyšší čas vydat se na místa, která touží navštívit a za věcmi, které chtěla vždy vidět. Příběh o lásce, vzpomínkách a hlavně naději, která nás pohání, čtenáře tak okouzlí, že na jeho hlavní hrdiny jen tak nezapomenou. Vydejte se s Ettou a kojotem, kterému dala jméno James, na dalekou cestu a možná si i vy při čtení uvědomíte, že je nejvyšší čas začít si odškrtávat ze svého seznamu vysněných lokalit a věcí.

Etta-a-Otto-a-Russell-a-James-ukazka

Právě nyní vám ve spolupráci s nakladatelstvím Jota přinášíme soutěž, ve které navíc mohou tři z vás knihu Etta a Otto a Russell a James vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Etta a Otto a Russell a James
probíhá od 5. do 18. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Etta a Otto a Russell a James

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEtta a Otto a Russell a James

Hooperová, Emma

Jota, 2015

Napsat komentář