Získejte napínavou thrillerovou honičku z Norska

Norsko-v-noci-perex
Sheldon je čerstvý vdovec a mimo to také bývalý mariňák, kterému jeho starý výcvik přijde více než vhod poté, co se stane svědkem vraždy mladé matky. Sheldon se rozhodne zachránit jejího syna. A vzpomínat na léta v akci musí rychle, protože je čas začít utíkat před vrahy…

Na útěku před gangem i policií

Sheldon Horowitz, čerstvý dvaaosmdesátiletý vdovec, se neochotně přestěhuje do Osla ke své vnučce a jejímu norskému manželovi. Jakožto bývalý mariňák často mluví s přízraky z vlastní minulosti – s přáteli, o které přišel v Pacifiku, a se synem, který v jeho stopách vstoupil do americké armády a zemřel ve Vietnamu.

Poté, co se Sheldon stane svědkem vraždy ženy v domě, ve kterém bydlí, zachrání jejího šestiletého syna a rozhodne se uprchnout. Pronásleduje ho nejen balkánský gang, který má vraždu na svědomí, ale i norská policie. Chce-li Sheldon chlapce ochránit, musí se spolehnout na svůj již více než půl století starý výcvik. Uprostřed neznámé a zvláštní krajiny si tento nevyrovnaný pár, který ani nemluví stejným jazykem, začne budovat pouto, které by je snad jediné mohlo zachránit.

Norsko v noci, pozoruhodný debut s nezapomenutelným hlavním hrdinou, vypráví o posledním dobrodružství muže, který se stále ještě snaží vyrovnat s tragédiemi, které mu život přinesl. Tato strhující a promyšlená kniha je současně thrillerovou honičkou v lesích i emočně působivým románem o stárnutí a žalu.

 

Norsko v noci

Autor: Derek B. Miller

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Pavel Černovský
Počet stran: 330
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2015
ISBN: 978-80-7473-283-6

Přečtěte si více o knize Norsko v noci, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín. Nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

 

Ukázka z knihy

Schody do Sheldonova pokoje nejsou z kuchyně na první pohled vidět. Z obýváku vedou dveře do dalších dvou ložnic, ty bude to monstrum muset nejdřív prohledat, než natrefí na schodiště.
Teď už je to jen otázka vteřin.
Když matka vyleze zpod postele, popadne Sheldon kluka za ramena. Nastane okamžik, kdy všichni tři pouze tiše stojí. Dívají se na sebe. Vyčkávání před závěrečným útokem.
Rozhostí se klid.
Veru rámují dveře vedoucí ke schůdkům nahoru do bytu. Kolem ní je záplava norského světla a ona v té chvilce vytržení vypadá jako světice z renesančního obrazu. Věčná a milovaná.
A poté se ozvou těžké kroky.
Vera je slyší. Otevře doširoka oči a pak – pomalu, tiše – přistrčí kluka k Sheldonovi, pohybem rtů mu naznačí něco, čemu Sheldon nerozumí, a otočí se. Než nohy té obludy stačí sejít tři schody, Vera odhodlaně vyrazí nahoru a vrhne se na něj celým tělem. (str.50)

 

Vyhrajte knihu Norsko v noci

Přízraky a tragédie minulosti, napínavý závod o život, ale také působivý příběh o stárnutí a budování nových, nečekaných vztahů – o tom všem je pozoruhodný debut amerického spisovatele Dereka B. Millera. Hlavním hrdinou je dvaaosmdesátiletý Sheldon Horowitz, který se nedávno přestěhoval ke své vnučce Rhee do Osla. Už tak nebyl z přesunu nadšený, a co teprve, kdyby věděl, že ho tam čeká doslova boj o život? Pusťte se do čtení a zjistěte, zda se mu podařilo utéct nejen před balkánským gangem, ale i před norskou policií.

Právě nyní vám ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín přinášíme soutěž, ve které navíc mohou tři z vás knihu Norsko v noci vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Norsko v noci
probíhá od 3. do 16. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Norsko v noci

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNorsko v noci

Miller, Derek B.

Kniha Zlín, 2015

Napsat komentář