Získejte román o skrytých dramatech

Prorezavani-zoubku-perex
Parta rodičovských párů se těšila na pohodový a klidný víkend, který se rozhodli strávit v domku u pláže jedné z nich. Možná by víkend i byl příjemný, nebýt několika problémů, které doutnají pod povrchem a pozvolna začínají vyplouvat na světlo.

Jaká tajemství se skrývají pod povrchem?

Víkend na sklonku léta, plážový domek a několik rodičovských párů s dětmi. Představa téměř idylická, kdyby ovšem pod povrchem nebublalo několik skrytých dramat.

Hostitelka Nicole se snaží skrýt příznaky své obsedantně-kompulzivní poruchy. Muž v domácnosti Rip se těžce smiřuje se skutečností, že mu manželka kvůli kariéře odepře druhé dítě a přinutí ho tím vystoupit z rodičovské role, která se mu zalíbila. Tiffany zjišťuje, že jí sice půvab dopomohl k tomu, aby se vymanila z nouze, ale přesto se mezi lidmi z této společenské vrstvy necítí ve své kůži. Frustraci řeší tím, že nepokrytě flirtuje s Ripem a hádá se se svou nejlepší kamarádkou Leigh. Ta je v přesně opačné situaci: pochází z význačné rodiny, ale hrozí jí finanční krach a je zcela psychicky závislá na úžasné tibetské chůvě… Měl to být pohodový víkend, ale teď je z něj katalyzátor napětí, konfliktů a nedorozumění.

Kniha Prořezávání zoubků se věnuje složitým problémům nastupujícího středního věku: nestálosti přátelství, konfliktu milenecké a rodičovské lásky, touze po uznání. Především se však tento román s příjemným nadhledem zabývá bezvýhradnou láskou, kterou cítíme ke svým dětem, i když za ni platíme bezpočtem kompromisů a osobních obětí.

 

Prořezávání zoubků

Autorka: Julie Fierro

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Tereza Horáková
Počet stran: 424
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2015
ISBN: 978-80-7498-069-5

Přečtěte si více o knize Prořezávání zoubků, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A prolistujte si také ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Nevím, odkud to bere,“ prohlásil a Leigh v jeho hlase zaslechla přízvuk, který naznačoval, že vyrůstal na venkově.
„Hele,“ pronesla Nicole, která se kolem Michaela prohnala s náručí mokrých osušek, „a viděls její matku? Je to semetrika!“
„To je naše zrzečka,“ ve dveřích se objevila Tiffany, na hlavě dráždivou hřívu rezatých kudrn. Naklonila se k dceři, aby jí prsty vyčesala písek z vlasů, a výstřih se jí zaleskl olejem.
Leigh věděla, co si Tiffany myslí. To je naše výjimečná dcera, tak vyspělá, o tolik lepší než všichni ti testosteronem překypující křečovití chlapečci. Tiffany o Harpeřině intelektu hovořila, jako by to bylo břímě, ovšem Leigh tušila, že je to jen falešná skromnost.
Tiffany vzhlédla a pátrala po místnosti, jako by mohla slyšet, co Leigh běží hlavou.
„Ty, Leigh,“ začala Tiffany, „nejmenuje se náhodou tvoje máma Ginger, Zrzka?“
Leigh s úsměvem přikývla. „Ginny,“ dodala.
„Tahle jména z venkovských klubů si člověk prostě musí zamilovat,“ poznamenala Tiffany. (str.63)

 

Vyhrajte román Prořezávání zoubků

Každý z přátel, kteří se setkali v domku na pláži, aby si užili společný víkend, v sobě nosí nějaká tajemství. A ani jeden z nich nechce, aby jeho soukromá vnitřní dramata byla odhalena. Jenže právě to se stane. Příběh Nicole, Ripa, Tiffany i dalších se věnuje nejen problémům středního věku, ale i rodičovské lásce, díky které jsme schopni ledacos obětovat a dělat kompromisy.

Přečtěte si další z řady inteligentních románů, který vám ve spolupráci s nakladatelstvím Domino přinášíme v soutěži. V té mohou tři z vás právě knihu Prořezávání zoubků vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Prořezávání zoubků
probíhá od 27. března do 9. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Prořezávání zoubků

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProřezávání zoubků

Fierro, Julie

Domino, 2015

Napsat komentář