Zůstane jí nesmrtelnost?

SynJidasuv
Pro záchranu svých nejbližších byste určitě udělali cokoliv. Co asi udělá nesmrtelná a − přiznejme si − dost krvelačná Sia, když její příbuzné ohrozí jedno z obávaných Jidášových dětí? V druhém díle série Jidáš se to dozvíte.

Zdánlivě jednoduchý úkol, při němž je potřeba hlavně trpělivost a obezřetnost, se mění v okamžiku, kdy Sia zjistí, že muž, který po ní pátral celá staletí, ji konečně nalezl. Tenhle muž v sobě nese nelítostnou touhu po pomstě, o čemž svědčí i jeho vlastní slova:

„Znám ženu, díky níž jsem se stal obětí těchto sil. Teď jsem ji nalezl. A než ji zabiju, oloupím ji o to, na čem tak lpí.“

 

Ukázka z knihy

Hodiny na radnici a na kostelích odbily čtyřikrát, hned poté třikrát.
Je čas jít. Potřebovala ještě pár dárků pro své výjimečné přátele, dívku a její mladou matku. Přičemž „přátelé“ nebyl ten správný výraz. Existoval mezi nimi příbuzenský vztah, o němž věděla jen Sia. Už celá léta je obě sledovala a bděla nad nimi.
Příbuzní si pomáhají. A tak se Sia postarala, aby otravný, násilnický exmanžel mladé matky neobvyklým způsobem navždy zmizel: Přivolala blesky a proměnila ho přímo na ulici v kouřící uzlíček.
Silný blesk člověka uvaří, promění mu vodu v těle v páru a spálí mu pokožku, přetíží jeho citlivé synapse tisíci volty. Někdy mu vzplanou vlasy a šaty.
protože ale člověk může zásah bleskem přežít, nezůstávala Sia u jediného úderu. Lightning never strikes twice, říkalo jedno britské přísloví. Pokud se zdržovala někde poblíž, udeřil vždycky tolikrát, kolikrát chtěla. Tato část přírody ji poslouchala. Jako Jidášova dcera toho mohla dokázat a napáchat mnohem víc než obyčejný upír.
(str. 13)

 

Theresia Sarkowitzová, zvaná Sia, je „dítě Jidášovo“, prastará, a přece věčně mladá. V pečlivém utajení bdí nad svými potomky, nevinnou mladou ženou a její dcerou, aby je nepotkal stejně tragický osud jako ji a ony se nemusely znovu zrodit jako nemrtvé. Ovšem pak se objeví někdo, kdo po ní už celá staletí pátrá. Někdo, jehož schopnosti jsou dostatečně velké na to, aby ji zabil. A který přetéká touhou po pomstě…

 

Syn Jidášův

Autor: Markus Heitz
Překlad: Svatava Kretková

Série: Jidáš
Cena: 319 kč
Žánr: horor / thriller
Vydáno: 02/2015
Počet stran: 400
Rozměry: 145 x 205 mm
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7398-297-3

 

Knihu Syn Jidášův vydalo nakladatelství Fantom Print.

 

 

Markus Heitz

Markus Heitz* 10. října 1971, Homburg, Německo

Pochází z německé oblasti Sárska a je autorem mnoha děl žánru fantasy, science-fiction a hororu. Vystudoval historii, německý jazyk a literaturu. V roce 2003 vyhrál cenu za německé fantasy se svým prvním románem Ulldart, který odstartoval následnou řadu čtivých děl. Čtenáře po celé Evropě okouzlil tetralogií, která se stala jednoznačným bestsellerem: Trpaslíci, Válka trpaslíků, Pomsta trpaslíků a Osud trpaslíků. Pro velký úspěch, a také kvůli podobné tématice, je čtenáři často označován jako nástupce J. R. R. Tolkiena. Další tetralogii Legendy Alfů napsal pod názvy Spravedlivý hněv, Spalující nenávist, Temné stezky a Zuřící bouře. Jeho nejnovější sérií je Jidáš, ve které v roce 2015, po prvním úspěšném dílu Děti Jidášovy, proráží na trh Syn Jidášův.
(Zdroj fotografie: wikipedie.)

 


 

Nakladatelství Fantom Print

Nakladatelství FANTOM Print je jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy, sci-fi a literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSyn Jidášův

Heitz, Markus

Fantom Print, 2015

zobrazit info o knizeSpalující nenávist
Legendy Alfů

Heitz Markus

Fantom Print, 2012

zobrazit info o knizeDěti Jidášovy

Heitz, Markus

Fantom Print, 2014

Napsat komentář