Zasoutěžte si o thriller nejen o Raffaelově obrazu

Nezaplatitelny-perex
Vydejte se po stopách dávného tajemství. Hans Frank ukryl svou vzácnou kořist, na které záležela jeho poválečná budoucnost, jenže ta se nevysvětlitelně ztratila. Kam se vzácný umělecký předmět poděl? Odhalí jeho tajemství Sofia Lorentzová?

Jak dostat mistrovské dílo zpět do Polska?

Píše se rok 1944. Němci prohrávají válku a každý myslí jen na jediné – jak si zachránit kůži. Hans Frank, nacistický pohlavár spravující Polsko, ukryje svou nejcennější ukradenou kořist. Vzácné umělecké předměty a spolu s nimi i cosi, co mu má po válce zaručit beztrestnost, však později nejsou k nalezení…

Doktorka Sofie Lorentzová, historička umění zaměstnaná na ministerstvu zahraničí, je jednoho dne povolána do premiérovy kanceláře v naléhavé a přísně tajné záležitosti. Bylo nalezeno Raffaelovo mistrovské dílo a ona ho musí dostat zpět do Polska. Neexistuje však způsob, jak toho docílit legálními prostředky – nezbývá než ho ukrást. Sofie výzvu přijímá. Pomáhat jí bude cynický mladý obchodník s uměním, tajný agent ve výslužbě a legendární švédská zlodějka, kterou za tímto účelem propustili z polského vězení.

Nezaplatitelný je thriller, jenž v sobě kombinuje to nejlepší z Dana Browna, Artura Péreze-Reverta a Umberta Eca. Hrdinové se při svém pátrání dostanou na stopu tajemství, které by mohlo obrátit moderní svět vzhůru nohama.

 

Nezaplatitelný

Autor: Zygmunt Miłoszewski

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Tereza Pogodová
Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-7491-172-9

Přečtěte si více o knize Nezaplatitelný, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

A nadobro se vyděsil.
Při chůzi supěl a namáhal se, třásl se zimou a vyčerpáním, ale jeho organismus se fyzickým vypětím zahříval. Když se zastavil, neuplynula ani minuta a měl pocit, jako by byl nahý. Jeden závan větru vyvál zpod kožešinové bundy a flanelové košile všechno teplo a druhý sevřel jeho tělo ledovou krustou, v niž se proměnila vrstva potu. Roman se začal třást jako při záchvatu epilepsie, trochu zimou, trochu strachem. Nevěděl, kde je, nevěděl ani, kam jde. Věděl, že nemá sílu jít, ale že zůstat stát znamená jistou smrt.
Pokračoval v cestě.
V šest hodin mu přestalo záležet na tom, jestli jde směrem vzhůru. Šel, aby neumřel zimou, nic víc ho nezajímalo. Pud sebezáchovy vytěsnil emoce, především vlastenecké city. Stejně je to divně zařízený, říkal si. Copak záleží na tom, co jsme za národ a jakou řečí mluvíme? Buď žiju, objímám svou ženu, houpu děti na houpačce přivázané ke stromu v zahradě, anebo ne. (str. 15)

 

Vyhrajte knihu Nezaplatitelný

Příběh, jehož kořeny sahají až do roku 1944, spojí dohromady osudy lidí tak rozdílných, že by se jinak jen velmi těžko mohli setkat. Historička Sofia Lorentzová, obchodník s uměním, tajný agent ve výslužbě a legendární švédská zlodějka jsou postaveni před velkou výzvu. Jejich úkol zní jasně – dostat zpět do Polska vzácné umělecké dílo od samotného Raffaela. Kde bylo toto dílo po celá léta schováno? A podaří se čtveřici hlavních hrdinů splnit poslání? Vydejte se odpovědi odhalit právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Nezaplatitelný vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nezaplatitelný
probíhá od 11. do 24. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Nezaplatitelný

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNezaplatitelný

Miłoszewski, Zygmund

Host, 2015

Zasoutěžte si o thriller nejen o Raffaelově obrazu - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Dnes dorazila výhra – kniha Nezaplatitelný. Moc děkuji

Napsat komentář