Vychází jedno z vrcholných děl Dostojevského

perex_bratri_karamazovi
Nenechte si ujít nové vydání sociálně filozofického románu známého ruského spisovatele, které vychází v nakladatelství Omega.

Kniha Bratři Karamazovi je příběhem tří sourozenců, spojených stejnou otcovou krví – v žilách i ve společném podezření z otcovraždy. Kdo zabil, když ne někdo z nich? Příběh se koncentruje na rozháraném nitru i rozdílných pohnutkách jednotlivých hlavních hrdinů a na jejich pozadí rozebírá i univerzální témata, jakými je svobodná vůle, existence Boha, široká ruská duše či láska. Jedná se o poslední, literárně mistrovské a zároveň čtenářsky neobyčejně poutavé dílo slavného ruského spisovatele Fjodora Michajloviče Dostojevského.

Kniha je často označována za jeden z nejvýznamnějších románů, které kdy vznikly. Tato slova mimo jiné použily takové autority, jako Albert Einstein, Zikmund Freud či Masaryk.

Vedle Zločinu a trestu, Idiota a Běsů jsou Bratři Karamazovi jedním z vrcholných románových děl F. M. Dostojevského.

Kdybychom chtěli formulovat společného jmenovatele „karamazovštiny“, byla by jím vedle smyslnosti vášnivá zamilovanost do života a touha žít za každou cenu.

 

Bratři Karamazovi

Autor: Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Počet stran: 920
Vazba: vázaná
Formát: 130 x 200 mm
ISBN: 978-80-7390-101-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Bratři Karamazovi vydalo nakladatelství Omega.

Ukázku z knihy si můžete přečíst zde.

 

O autorovi

dostojevskijFjodor Michajlovič Dostojevskij se narodil jako druhý syn ruského vojenského chirurga. Vyrůstal v chudé moskevské čtvrti poblíž hřbitova, sirotčince a blázince. V zahradě léčebny pro psychicky nemocné trávil mnoho hodin posloucháním pacientů vyprávějících různé více či méně děsivé historky. Otec tyran ho donutil jít na vojenská technická studia, po jejichž absolvování se mladý Dostojevskij stal důstojníkem. Ale již tehdy věděl, že smyslem jeho života je literatura a společenská angažovanost. Za tu druhou zaplatil degradací a rozsudkem smrti, který mu byl zaměněn na několikaleté vyhnanství. Po návratu své zážitky shrnul v knize Zápisky z mrtvého domu. Později v relativně krátkém časovém sledu následovaly světoznámé romány Zločin a trest, Idiot či Běsi. Dostojevskij je do dnešních dnů považován za jednoho z nejvýznamnějších světových spisovatelů.
(Zdroj informací a obrázků: nakladatelství Omega)


Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury. Cílem je vyjít vstříc především těm čtenářům, kteří marně shání svého oblíbeného spisovatele. Knihy jsou určeny i studentům, kteří klasickou četbu potřebují ke svému studiu. Jejich finančním možnostem je přizpůsobena i cenová politika nakladatelství. Nakladatelství Omega spolupracuje s renomovanými autory, překladateli, výtvarníky a mnoha externisty různého zaměření.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBratři Karamazovi

Dostojevskij, Fjodor Michajlovič

Edice Knihy Omega, 2015

Napsat komentář