Zasoutěžte si o obsáhlou biografii tenisové legendy

Ivan-Lendl-perex
Ivan Lendl, rodák z Ostravy a bývalý československý tenisový reprezentant, dovolil Marku Hodgkinsonovi, aby odkryl některá z jeho tajemství. A že jich je víc než dost! Tento sportovec totiž až doteď odmítal jakkoli poodhalit své soukromí.

Tenisové eso z Československa

Tenisová legenda Ivan Lendl. Drtivý forhend, nikdy nekončící dřina v tréninku a první skutečný profesionál ve světovém tenisu. Tohle o něm víme. Ve svém sportu nastartoval novou éru. V Lendlově kariéře hráče a v letech po jejím skončení stále zůstávala spousta tajemství. Mnohé odhaluje kniha Marka Hodgkinsona.

Před Ivanem Lendlem nikdy nestála otevřená brána s pozvánkou a slovy „buď vítán“. Na každá vrata dlouze bouchal a pak se do nich musel vší silou opřít, aby mohl jít dál za svým cílem a snem. Ivan Lendl se prokousával po kousíčkách. Mnohokrát padl, aby znovu vstal a mohl se stát šampiónem šampiónů. Vnitřní síla, přísnost vůči sobě samotnému, nekompromisnost a na opačném pólu klacky naházené pod nohama. Pral se s vrchností ve svém rodném Československu, překonával nastavená záda od svých soupeřů, pro které byl pořád tím z Východu. Amerika a celý svět jen těžce přijímaly, že největší tenisové eso pochází z „druhé strany“ zeměkoule. Používal psychologické zbraně a soupeře srážel třeba i drsnými vtipy. Skoro všechny hráče štval, ale ti samí jej zároveň maximálně uznávali.

Poznejte Ivana Lendla, jak se vyrovnával s těžkými překážkami, jak se dostal na vrchol nebo co všechno dokázal jako „superkouč“ přenést na Andyho Murraye, aby z něho byl dvojnásobný grandslamový vítěz. O své názory se dělí také Andy Murray, John McEnroe, Boris Becker, Pat Cash nebo Mats Wilander. I oni mu skládají poklonu, protože Ivan Lendl posunul světový tenis do jiné dimenze.

 

Ivan Lendl

Muž, kterému Wimbledon vyhrál až Andy Murray

Autor: Mark Hodgkinson

Vydalo: nakladatelství Columbus
Překlad: Viktor Faktor
Počet stran: 280
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 12/2014
ISBN: 978-80-87588-48-2

Přečtěte si více o knize Ivan Lendl – Muž, kterému Wimbledon vyhrál až Andy Murray, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Ivan Lendl

Cesta na vrchol stála Ivana Lendla mnoho sil. Přestože jeho matka byla také vynikající tenistkou a dokonce číslo dvě v českém tenisovém světě, neměl cestu vyšlapanou. Naopak měl doma tvrdou výchovu a vše si musel doslova vydřít, což se mu skutečně podařilo, i když, jak napovídá podtitul knihy, Wimbledon „získal“ až jako trenér Andyho Murraye. I tak si na své konto během své kariéry zapsal sedm grandslamů, což je rekord, který Roger Federer překonal teprve nedávno.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Ivan Lendl – Muž, kterému Wimbledon vyhrál až Andy Murray vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ivan Lendl
probíhá od 2. do 15. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 5 biografií Ivana Lendla

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIvan Lendl
Muž, kterému Wimbledon vyhrál až Andy Murray

Hodgkinson, Mark

Columbus, 2014

Zasoutěžte si o obsáhlou biografii tenisové legendy - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. Milka98 napsal:

    Krásný den přeju a děkuji za zaslanou knihu Ivan Lendl. Včera dorazila

  2. Milka98 napsal:

    Dobrý den, v soutěži jsem vyhrála knihu Ivan Lendl, zatím nedorazila, prosím o odpověď, jestli jste ji už zaslali

  3. opice1956 opice1956 napsal:

    Ráda bych se zeptala, jestli je otázka v soutěži o tuto knihu správně položená. Ptáte-li se na „Ivana Lendla“ a jeho vítězné grandslamy, pak myslím, že ani jedna z nabízených odpovědí není správná.

Napsat komentář