Dopřejte si Lekci filmu

Miloš Forman, Martin Scorsese, bratři Coenové, Lars von Trier – kdo by je neznal. Pro každého filmového fanouška jsou tihle pánové opravdovými ikonami mezi režiséry. Rozhovory nejen s nimi ale i dalšími velikány světového filmu nabízí jedinečná publikace Laurenta Tirarda.

Kniha rozhovorů o filmové tvorbě, které vedl francouzský režisér a novinář Laurent Tirard s proslulými a uznávanými světovými režiséry (Miloš Forman, Martin Scorsese, bratři Coenové, Lars von Trier a mnozí další), se do tématu ponořuje o něco hlouběji, než tomu u běžných interview bývá, a odkrývá technické, tvůrčí či názorové aspekty práce filmového režiséra. Tirard položil všem zpovídaným autorům tytéž otázky, takže čtenář může jejich odpovědi sledovat a vzájemně porovnávat. Sám si přitom jistě uvědomí řadu věcí, o kterých možná v přítmí kinosálu dosud nikdy nepřemýšlel. Musí mít režisér své herce bezpodmínečně rád? Co je potřeba udělat jako první, když přijdete na plac? Má něco společného povolání režiséra a sportovního trenéra? Kniha Lekce filmu je požitkem i cenným přínosem nejen pro odborníky, ale také pro každého milovníka filmového umění.

 

Lekce filmu

Autor: Laurent Tirard

Vydáno: 12/2014
ISBN: 978-80-7363-615-9
Překlad: Alena Smithee
Počet stran: 356
Vazba: vázaná
Formát: 165×237
Doporučená cena: 499 Kč

Přečtěte si více o knize Lekce filmu, kterou vydalo nakladatelství Dokořán.

Můžete se také začíst do ukázky z knihy, a to o Emiru Kusturicovi anebo Timu Burtonovi.

 

Laurent Tirard

Laurent Tirard (* 1967) je francouzský režisér a scenárista. Režii studoval na New York University, kterou absolvoval v roce 1989. Rok působil v Los Angeles jako lektor scénářů pro studio Warner Bros. Poté nastoupil do časopisu Studio Magazine a stal se filmovým publicistou. V průběhu dalších sedmi let viděl a zrecenzoval více než sto snímků ročně. Všechny nabyté poznatky Laurent Tirard od roku 2004 převádí do praxe. Dosud natočil celkem pět celovečerních filmů, nejnověji snímek Mikulášovy patálie na prázdninách (2014) podle slavné knižní předlohy René Goscinnyho. Žije s rodinou v Paříži.
(Zdroj informací: nakladatelství Dokořán)


Nakladatelství Dokořán vydalo již přes 500 knižních titulů a jejich původní záměr – vybudovat nové nakladatelství se zaměřením zejména na populárně naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie – se podařilo naplnit.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLekce filmu

Tirard, Laurent

Dokořán, 2014

Napsat komentář