Vyhrajte román o dětském pohledu na doby minulé

Rukojmi-perex
Kniha nabízí čtenářům ne zcela neobvyklý příběh z doby komunismu – rodiče malého Petra se nevrátí z návštěvy Vídně a on tak tráví své dětství s prarodiči. Obklopen přáteli, ale i nepřáteli, zažívá nová dobrodružství a učí se, že život není vždy peříčko.

Radosti a strasti dětství v komunistickém pohraničí

Příběh osmiletého chlapce, jehož rodiče se nevrátí z návštěvy Vídně, a on proto vyrůstá u svých prarodičů. Žije obklopen svými dětskými a dospělými přáteli i nepřáteli v téměř magickém prostředí Staré Vsi, v navenek idylickém pohraničí. Děj knihy se odehrává v polovině šedesátých let minulého století a hlavní hrdina prožívá svá dětská dobrodružství a přitom se učí i něco o životě, o jeho kráse i těžkosti. To, že jsou jeho rodiče relativně blízko, a přitom beznadějně daleko, dodává jímavému příběhu zajímavý paradox, který se chlapec ve své dětské naivitě rozhodne vyřešit tak radikálně, jak to jen zvládne.

Podle knihy byl natočen film Jak jsme hráli čáru, který se promítá v kinech od 4. prosince 2014.

 

Rukojmí

Lokomotivy v dešti

Autor: Peter Pišťanek

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 320
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 12/2014
ISBN: 978-80-7391-976-4

Přečtěte si více o knize Rukojmí, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart.

Nepřehlédněte ani naši recenzi!

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury. Významnou oblastí činnosti nakladatelství je i dovoz a prodej cizojazyčných knih o umění, designu, fotografii a architektuře a turistických průvodců.

 

O autorovi

Peter Pišťanek (*1960) patří mezi nejlepší slovenské spisovatele současnosti. Donedávna ho čeští čtenáři téměř neznali, přestože jeho popularita na Slovensku se dá srovnávat s Michalem Vieweghem v Česku. Jeho díla se vyznačují přímočarostí vyprávění a rychlým spádem děje, namísto psychologických rozborů píše svá díla odosobněně, lakonicky, ale s velmi přesnými popisy. Na námět Pišťankova románu Rivers of Babylon natočil režisér Vladimír Balco v roce 1998 celovečerní film, na námět novely Muzika natočil v roce 2007 celovečerní film Juraj Nvota.
(Zdroj informací: nakladatelství Slovart)

 

Vyhrajte knihu Rukojmí

Malý Peter netouží po ničem jiném, než se dostat do zahraničí za svými rodiči. Ti o něj marně bojují prostřednictvím úřadů z rakouské strany, zatímco chlapec vymýšlí různé svérázné způsoby, jak překročit hranice na straně české. To však není zdaleka jeho jediný problém, má totiž i typické dětské starosti, jakou je třeba parta výrostků, kteří rádi šikanují menší děti. Peter Pišťanek použil v románu mnoho vlastních zážitků, a i když je hlavní dějová linie vymyšlená, knihu stojí za to si přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Rukojmí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rukojmí
probíhá od 15. ledna do 28. ledna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Rukojmí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRukojmí
Lokomotivy v dešti

Pišťanek, Peter

Slovart, 2014

Vyhrajte román o dětském pohledu na doby minulé - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Moc děkuji za tuto knihu, kterou jsem vyhrála. Dorazila včera v naprostém pořádku. Udělala mně velkou radost

  2. Danulka napsal:

    Dnes jsem dostala výhru – knihu Rukojmí.MOC DĚKUJI,BYLA TO TEDY RYCHLOST….

Napsat komentář