Získejte nový pohled na vývoj a historii lidstva

Vysehrad-dle-vyberu-2
Zajímají vás dějiny světa a společnosti obecně? Ať už upřednostňujete spíše novodobou historii, nebo úplné začátky vývoje rodu homo sapiens, v jedinečném šestisvazkovém díle Dějiny světa si určitě vyberete. Knihy se tématu věnují opravdu obsáhle, o čem se můžete sami přesvědčit.

V šesti svazcích objevíte zcela nový pohled na světové dějiny. Nabízí čtenářům totiž ucelený pohled od začátku vývoje naší rasy až po současnou globalizovanou společnost. Soubor navíc pochází z per skutečných odborníků na daná období. Ale nečekejte nezáživný učebnicový text, jednotlivá období jsou nejen propojena do souvislostí, ale také doplněna ilustracemi, mapami a tabulkami. V knihách tak najdete vše, co by vás mohlo zajímat o nejdůležitějších milnících ve vývoji rodu Homo sapiens, dávných kulturách a geografických oblastech.

Právě nyní máte navíc možnost vyhrát knihu o tom období, které nejvíce zajímá právě vás. Ve spolupráci se nakladatelstvím Vyšehrad vám totiž přinášíme soutěž, ve které mají šanci tři z vás.

logoVysehrad_240x120Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

 

Dějiny světa 1 – Od počátku do roku 1200 př. Kr.

První svazek zpracovává nejstarší dějiny v širokém geografickém záběru. Úvodní kapitoly sledují fyzický a mentální vývoj rodu Homo sapiens. Od počátku doby kamenné až po její konec před zhruba 10 000 lety byly jedinými způsoby získávání obživy lov a sběr – ty také přispěly k zformování dnešní podoby člověka a umožnily mu rozšířit se ještě před koncem doby ledové po všech kontinentech. S počátkem neolitu začala vznikat první velká sídliště a předměstské struktury, jež se pak přirozeně vyvinuly v první vyspělé civilizace.

Editor: Albrecht Jockenhövel

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 480
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2012
ISBN: 978-80-7429-241-5

Přečtěte si více o knize Dějiny světa 1 – Od počátku do roku 1200 př. Kr. Také si můžete prohlédnout ukázku.

 

Dějiny světa 2 – Starověké světy a nové říše 1200 př. Kr. až 600 po Kr.

Druhý svazek se soustřeďuje na dvě nejdůležitější oblasti vývoje ve starověku – Středomoří a Blízký východ, a čínskou civilizaci Dálného východu. Tato dvě centra světových dějin se vyvíjela do velké míry nezávisle, a jejich vliv zasáhl rozsáhlé sousedící oblasti Asie, Afriky a Evropy. První ze čtyř částí knihy sleduje postupně významné státy a kultury antického světa, druhá část sleduje dramatické proměny v epoše helénismu počínaje Alexandrovým tažením, třetí pak období dominance Říma a jeho boje se sousedy. Čtvrtá a závěrečná část pak obrací pohled k Indii, Číně a dalším oblastem Dálného Východu.

Editor: Helwig Schmidt‑Glintzer, Gustav Adolf Lehmann

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 480
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2012
ISBN: 978-80-7429-292-7

Přečtěte si více o knize Dějiny světa 2 – Starověké světy a nové říše 1200 př. Kr. až 600 po Kr. a nezapomeňte ani na ukázku.

 

Dějiny světa 3 – Výklady světa a světová náboženství. 600 až 1500

Další díl přináší nejnovější poznatky k období zhruba od nástupu islámu po velké zámořské objevy. Ukazuje souvislost historických událostí, socioekonomického vývoje a kulturních výdobytků v rámci celého světa. První část načrtává náboženskou a politickou mapu období, druhá se věnuje mocenské expanzi islámu, křížovým tažením i dění na indickém subkontinentu a ve střední a východní Asii. A třetí část se podrobně zabývá náboženskými systémy – kulturou středověkého křesťanství, islámským myšlením či náboženskými proudy v Číně a Indii.

Editor: Johannes Fried, Ernst-Dieter Hehl

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 480
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 4/2013
ISBN: 978-80-7429-343-6

Přečtěte si více o knize Dějiny světa 3 – Výklady světa a světová náboženství. 600 až 1500. Neopomeňte také ukázku.

 

Dějiny světa 4 – Objevy a nové struktury. 1200–1800

Nový svazek nás přivádí blíž současnosti. První část knihy věnovaná „demografii, technice a hospodářství“ se soustředí na rozvoj dálkového obchodu. V jeho pozadí stály nové teoretické poznatky i pozoruhodné výdobytky techniky, například v oblasti navigace. Objevitelské cesty do vzdálených koutů země přispívaly k rozšíření stávajícího vědění. V rámci toho dochází ke střetu křesťanské misie s jinými náboženstvími, jež bude mít osudové důsledky pro nově nalezený „Nový svět“. Rostoucí sebevědomí člověka vede k proměně pevně skloubené náboženské soustavy. Jádro svazku spočívá v nových objevech a strukturách.

Editor: Walter Demel

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 480
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2013
ISBN: 978-80-7429-385-6

Přečtěte si více o knize Dějiny světa 4 – Objevy a nové struktury. 1200–1800 a prohlédněte si ukázku.

 

Dějiny světa 5 – Vznik moderny. 1770–1914

Další svazek se zaobírá dějinnými procesy, jež vedly ke zrodu moderny s jejími pro nás známými rysy. Autoři se nejprve podrobně zabývají demografickými proměnami v novověku a postupnou industrializací, jež vedla k restrukturalizaci společnosti. V politické oblasti dochází ke vzniku a vývoji státu a objevují se nové koncepce, ty se v Marxově přepracování stanou kolébkou revolucí, jež zasáhnou svět. Dochází ke „globalizaci Evropy“ a Evropa se šíří do světa nejen hospodářsky, ale i svými myšlenkami a náboženstvím. Mimořádně turbulentní historické období vrcholí příchodem první světové války.

Editor: Walter Demel, Hans-Ulrich Thamer

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 480
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2014
ISBN: 978-80-7429-430-3

Přečtěte si více o knize Dějiny světa 5 – Vznik moderny. 1770–1914 anebo se podívejte na ukázku.

 

Dějiny světa 6 – Globalizace od roku 1880 do dneška

Závěrečný svazek se věnuje dvacátému století – století razantních proměn. Již na jeho počátku dosahoval obchod a průmyslová produkce bezmála dnešní globální šíře. Dvě světové války měly sice negativní dopad na širokou oblast lidského života a společnosti, nicméně právě v jejich průběhu dosáhl technickoprůmyslový pokrok svého vrcholu. Konec 20. století se vyznačuje dramatickým zrychlením toku informací i toků finančních, zároveň se však vynořuje vědomí odpovědnosti vůči životnímu prostředí. Svazek se věnuje rovněž fenoménu masové kultury a je završen obsáhlým výhledem do 21. století.

Editor: Hans-Ulrich Thamer

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 464
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7429-436-5

Přečtěte si více o knize Dějiny světa 6 – Globalizace od roku 1880 do dneška.

 

Vyhrajte jeden ze svazků z edice Dějiny světa

Vyberte si to nejzajímavější období z vývoje lidstva a pusťte se do čerpání nových poznatků. V šesti svazcích naleznete vše, co chcete vědět, navíc doplněné obrázky a zajímavými údaji. Vydejte se na výlet do dávné doby kamenné, nebo zůstaňte v modernější době, kdy pokrok a globalizace dosáhli takřka svého vrcholu. Který svazek si vyberete, je jen na vás.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad vám totiž přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát některou z knih dle vlastního výběru. Výherci si mohou vybrat jeden libovolný díl z edice Dějiny světa. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy z cyklu Dějiny světa
probíhá od 11. ledna do 24. ledna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 svazky z edice Dějiny světa

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDějiny světa 1
Od počátku do roku 1200 př. Kr.

Vyšehrad, 2012

zobrazit info o knizeDějiny světa 2
Starověké světy a nové říše 1200 př. Kr. až 600 po Kr.

Vyšehrad, 2012

zobrazit info o knizeDějiny světa 3
Výklady světa a světová náboženství. 600 až 1500

Vyšehrad, 2013

zobrazit info o knizeDějiny světa 4
Objevy a nové struktury. 1200–1800

Vyšehrad, 2013

zobrazit info o knizeDějiny světa 5
Vznik moderny. 1770–1914

Demel, Walter - Thamer, Hans-Ulrich

Vyšehrad, 2014

zobrazit info o knizeDějiny světa 6
Globalizace od roku 1880 do dneška

Vyšehrad, 2014

Napsat komentář