Zasoutěžte si krimithriller plný zvratů a překvapení

Alex-perex
Camil Verhœven a jeho kolegové se pouští do vyšetřování únosu mladé ženy, která zmizela beze stopy přímo z ulice. Čím delší čas uběhne, tím menší je šance na její záchranu. Podaří se pařížským detektivům Alex Prévostovou najít a vysvobodit včas?

 

Nečekané rozuzlení v případu únosu

Při únosu rozhoduje prvních několik hodin – už tak mizivá šance na přežití pak s postupujícím časem klesá prakticky k nule. Alex Prévostová, krásná, schopná a houževnatá pětatřicetiletá ošetřovatelka, miluje paruky. Jednoho dne ji unese přímo z ulice neznámý muž a uvězní ji v opuštěném skladišti, kde zinscenuje podivný způsob mučení, které pro ni chystá. Velitel Camille Verhœven a jeho pařížští detektivové se při pátrání po Alex nemají čeho chytit: chybí podezřelí i stopy. Naděje na její záchranu se kvapem ztenčují, Verhœven se o jejím záhadném osudu může až do hořkého konce jenom dohadovat. Závěrečná tragédie je zcela nečekaná. Při únosu rozhoduje prvních několik hodin – už tak mizivá šance na přežití pak s postupujícím časem klesá prakticky k nule.

 

Alex

Autor: Pierre Lemaitre

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Helena Beguivinová
Edice: FLEET
Počet stran: 315
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7473-230-0

Přečtěte si více o knize Alex, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín. Můžete si také přečíst ukázku.

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

 

Ukázka z knihy

Alex tedy sebrala veškerou odvahu, nepřemýšlí, vyhrkla slova, která jí přišla první na mysl:
„Snažně vás p… prosím…“
Nepoznává vlastní hlas. A navíc koktá, jako v dětství, jako v dospívání.
Stojí proti sobě, je to okamžik pravdy. Alex je tak vyděšená při představě, co by jí mohl provést, že najednou chce raději zemřít, hned, o nic neprosit, ať ji zabije, teď. Nejvíc se bojí toho čekání, na něž se její fantazie zaměřuje na plné obrátky, myslí na to, co by jí mohl udělat, zavírá oči a vidí své tělo, jako by jí nepatřilo, tělo ležící ve stejné pozici jako před chvílí, plné ran, hojně krvácí, trpí, je to, jako by to ani nebyla ona, ale je to ona. Vidí se mrtvá.
Chlad, pach moči, stydí se a má strach, co se stane, jen aby mě nezabil, prosím, ať mě nezabije.
„Svlíkni se,“ přikázal jí muž. (str. 36)

 

O autorovi

Pierre Lemaitre (1951) vyučoval literaturu, dnes se věnuje psaní. Jeho romány Robe de marié (2009, Svatební šaty), Cadres noirs (2010, Černé kádry) nebo Au revoir là-haut (2013, Na shledanou tam nahoře) mu vynesly chválu kritiky i čtenářů. Důkazem je i série s detektivem Camille Verhœvenem, jehož je Alex (2013) druhým pokračováním, která svědčí o tom, že Lemaitre je mistr detektivních románů a thrillerů se skvělým stylem a originálními zápletkami.
(Zdroj informací: nakladatelství Kniha Zlín)

 

Vyhrajte knihu Alex

Strhující krimi thriller, ve kterém není do poslední chvíle jasné, kdo může být oním tajemným únoscem, strhne čtenáře od první strany. Děj je totiž skutečně dynamický a napínavý, navíc každou chvíli vám na napnuté nervy zabrnká nějaká nová událost a náhlý zvrat. Závěr knihy vás navíc překvapí naprosto nečekaným rozuzlením, ale více prozrazovat nebudeme. Zkuste se sami začíst a uvidíte.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Alex vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Alex
probíhá od 7. prosince do 20. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Alex

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAlex

Lemaitre, Pierre

Kniha Zlín, 2014

Napsat komentář