Vyhrajte detektivku ze shetlandských rašelinišť

Obetina-perex
Z mlh valících se přes kopce shetlandských ostrovů se právě vynořuje zajímavý případ. Co má společného nedávno zavražděná žena se středověkými legendami? A proč její tělo pokrývají tajemné runové znaky? Vydejte se to odhalit právě nyní!

 

Podivný nález za deštivého odpoledne

Narodila ses a budeš žít. Zemřou oni.
Pro Toru Hamiltonovou bylo už samotné přestěhování do shetlandských končin dosti skličující. Nemohla tušit, že prvotní rozmrzelost brzy vystřídá děs.
Za jednoho upršeného nedělního odpoledne nalezne v rašeliništi dokonale konzervovanou mrtvolu mladé ženy, v jejíž hrudi zeje díra po brutálně vyrvaném srdci. Tři runové znaky na kůži zemřelé připomínají tajemná vyřezávaná znamení, která Tora vídá rozesetá po celých Shetlandách, dokonce i na krbové římse tchánova domu.
V pátrání po původu run zabředá až ke středověkým legendám a usilovně se snaží nalézt jejich spojitost s mrtvou ženou. Čím více poznatků se jí daří shromáždit, tím silněji na ni manžel, šéf a dokonce i nevrlý detektiv naléhají, aby věci nechala, jak jsou. Opravdu jim jde jen o její duševní klid? Snad by tomu Tora uvěřila, kdyby ji ovšem najednou nezačaly děsit ty výhrůžky. Valí se na ni jako studené shetlandské mlhy a obalují ji hrůznou jistotou: někdo si přeje, aby pátrání okamžitě a jednou provždy nechala. Za každou cenu.

 

Obětina

Autorka: S. J. Bolton

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Martin Verner
Počet stran: 528
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7498-035-0

Přečtěte si více o knize Obětina, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Můžete si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst.

 

Ukázka z knihy

Trvalo jim to dvacet minut. Jako první vjel na náš dvůr bílý vůz s typickým modrým pruhem a keltským znakem na předním blatníku doprovázeným sloganem Sloužit a chránit ve staré galštině. Policejní vůz následovalo velké černé auto s pohonem na všechna čtyři kola a novotou zářící nablýskaný stříbrný sporťák značky Mercedes. Z policejního vozu vystoupili dva uniformovaní policisté, ale za mnou se vydala skupinka tvořená osazenstvem zbylých dvou aut.
Řidička mercedesu vypadala na policistku až příliš křehce. Měla velice tmavé vlasy, které jí dosahovaly k ramenům a z obou stran jí lemovaly tvář. Když přišla blíž, všimla jsem si, že má jemné rysy, hnědozelené oči a dokonalou pleť odstínu bílé kávy s drobnými pihami v okolí nosu. Na nohou nové zelené holínky, nad nimi kalhoty vojenského střihu se zvýšeným pasem a voskovanou bundu bez jediné poskvrnky. V uších se jí blýskaly zlaté náušnice a kolem pravého zápěstí chrastilo několik náramků. (str. 20)

 

O autorce

SJ-BoltonS. J. Bolton vyrůstala v hrabství Lancashire a její raná kariéra zahrnovala příliš mnoho aktivit, z nichž některé jí dnes uvádějí do rozpaků. Všech svých mladistvých aktivit se ráda vzdala, aby se mohla stát matkou a spisovatelkou (v tomto pořadí).
Její knihy byly nominovány na všechny významné literární ceny, určené pro autory detektivek a thrillerů. Kolegové ze spisovatelské branže o ní hovoří bez výjimky s velkou úctou – za všechny ocitujme Tess Gerritsen: „S. J. Bolton mění tvář krimirománu, jak jsme ho znali doposud.“
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Obětina

Hrdinka Tora Hamiltonová při stěhování do shetlandských končin ani sama netušila, jaké hrůzy zde na ni čekají. Nálezem mrtvoly s doslova vyrvaným srdcem z těla a jeho oznámením policii totiž zdaleka nic nekončí. Tora se rozhodne, že vypátrá, co znamenají tajemné runové znaky, které na oběti zahlédla a vídá je i na dalších místech ostrova. Čím blíže je k odhalení pravdy, tím větší je nebezpečí, které na ni číhá. Podaří se jí odhalit pachatele? To už si musíte přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Obětina vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Obětina
probíhá od 28. listopadu do 11. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 napínavé knihy Obětina

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeObětina

Bolton, S. J.

Domino, 2014

Napsat komentář