Tvořivé inspirace pro šikovné ruce

korale-perex
Nevíte si rady s dárkem pro vaši kamarádku nebo někoho z rodiny a máte šikovné ruce? Pojďte se dnes s námi podívat na tři publikace plné pěkné a originální bižuterie, kterou si můžete sami vytvořit!

První kniha v našich tipech, o které se dnes zmíníme, je Kumihimo. Říkate si, že názvu nerozumíte? Jde o japonskou techniku tvoření bižuterie, v níž je hlavním principem splétání ozdobných šňůrek, které následně vytvoří pěkné náramky nebo řetízky. Knihu vydalo nakladatelství Metafora.

Kumihimo

50 předloh pro japonskou techniku splétaných a vázaných šperků, bižuterie ze splétané šňůrky pro začátečníky i pokročilé tvůrce. Začátečníci se naučí základům splétání ozdobných šňůrek, ti zkušenější získají spoustu nové inspirace. Podle podrobných diagramů a pokynů dosáhnete těch nejlepších výsledků. Naučíte se vytvářet mistrovská díla kombinací barev i materiálů. Poradíme vám při práci s korálky, které obyčejné šňůrky promění v klenoty. Vzadu v knize najdete i malé překvapení – kumihimo disk, takže nemusíte nic shánět a rovnou se můžete pustit do práce.

Autorka: Beth Kempová

Počet stran: 128
Formát: 224 × 224
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Kumihimo

—————————————————-

Pokud rádi tvoříte z korálků, kniha Kreativní bižuterie z korálků je pro vás tou pravou! Obsahuje více než čtyřicet návodů s názornými fotografiemi, se kterými bude tvoření hračka. Knihu vydalo nakladatelství Ikar.

Kreativní bižuterie z korálků

Různorodé materiály a povrchy korálků, jejich tvary a barvy mohou každého inspirovat k vytváření originálních módních doplňků – náramků, náhrdelníků a náušnic. Kniha nabízí začátečníkům i zručným tvůrcům více než 40 návrhů na zhotovení bižuterie pro rozličné příležitosti. Přehled potřeb, postup krok za krokem, detailní fotografie jednotlivých kroků a výsledného výrobku umožňují sestavit bižuterii – přesně podle knihy nebo podle své fantazie – na profesionální úrovni.

Návod na zhotovení třpytivých náušnic

Autorka: Sigal Buzaglo

Počet stran: 144
Formát: 217 × 217
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Kreativní bižuterie z korálků a prohlédněte si celou ukázku z knihy!

—————————————————-

Pletení malých barevných gumiček je aktuálně velkým hitem. Pokud chcete vědět, jak na to, skvělým rádcem vám bude publikace Gumičky Loom Band, ve které najdete šedesát originálních ozdob! Knihu vydalo nakladatelství Metafora.

Gumičky Loom Band

Chcete se skvěle pobavit a ještě získat originální a svěží doplňky a ozdoby? Pak se rozhodně pusťte do tkaní z gumiček. Dál budete potřebovat už jen maličký tkací stávek a háček. Práce je snadná a neuvěřitelně rychle přibývá, takže ve chvilce budete mít spoustu pestrobarevných náramků, prstýnků, náhrdelníků. „Gumičkování“ rychle získává velikou popularitu, tak neváhejte a připojte se. V téhle knížce najdete hned šedesát úžasných modelů, s detailními rozkresy, návody a názornými fotografiemi. Jen co ale zábavným gumičkám propadnete, začnete tvořit podle vlastní fantazie a žádné instrukce už nebudete potřebovat. Pozvěte třeba i kamarády a rozjeďte veselou barevnou dílnu.

Autorky: Kat Robertsová, Tessa Silars-Powellová

Počet stran: 128
Formát: 165 × 226
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Gumičky Loom Band


Vyrábíte si své šperky sami? Jakou techniku máte nejraději? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z těchto knih a mnohé další můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKumihimo
Splétané a vázané šperky

Kempová, Beth

Metafora, 2014

zobrazit info o knizeKreativní bižuterie z korálků

Buzaglo, Sigal

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeGumičky Loom Band
60 originálních ozdob tkaných z barevných gumiček

Robertsová, Kat - Silars-Powellová, Tessa

Metafora, 2014

Tvořivé inspirace pro šikovné ruce - DISKUZE

Počet reakcí: 1

Napsat komentář