Zasoutěžte si o příběh mladé knihovnice

Procitnutí slečny Primové
Prudecie Primová přichází do městečka San Ireneo de Arnois, kde se chce ucházet o místo knihovnice. Velmi záhy zjistí, že ono místo je tak trochu nekonvenční, stejně jako lidé, kteří v něm žijí. Rozhodne se i přesto zůstat?

Zkušenost, která změní slečně Primové život

Slečna Prudencie Primová, nezávislá, jemná a velmi vzdělaná žena, se nechá zlákat působivým inzerátem v novinách a přichází za prací do kouzelného městečka San Ireneo de Arnois, kde nic není takové, jaké se zdá.

Slečna Primová dostane za úkol uspořádat knihovnu inteligentního, kultivovaného a hloubavého „muže z křesla“. Překvapivý životní styl obyvatel městečka nejprve vzbudí v nově příchozí údiv a zmatek. Postupně však tito podivuhodní a nekonvenční lidé, především muž z křesla a děti žijící v jeho domě, vystaví zkoušce její vizi světa, její předsudky, nejniternější obavy i nejhlubší přesvědčení.
Procitnutí slečny Primové je líbezný příběh o městečku, které se postavilo zády k vlivům moderního světa. Je to román plný zajímavých rozhovorů a diskusí, paradoxů, výjimečných žen a mužů, knih, žárlivosti, lásky, květin, výtečných zákusků a dobrého jídla.

 

Procitnutí slečny Primové

Autorka: Natalia Sanmartin Fenollera

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Dora Poláková, Jana Novotná
Počet stran: 287
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-7491-168-2

Přečtěte si více o knize Procitnutí slečny Primové, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat krátkou ukázku z románu.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Uchazečka, která byla ještě před malou chvílí dokonale vyrovnaná, vypadala nyní rozrušeně. Děti na ni mlčky hleděly.
„Nechápu, jak vás vůbec mohlo něco takového napadnout,“ naříkala.
„Promiňte mi, prosím,“ znovu naléhal muž. „Jak jen se vám za svoji hrubost mohu omluvit?“
„Můžeme ji zaměstnat,“ ozval se nečekaně z hlubin koberce hlas rozcuchaného chlapce od vchodu. „Vždycky tvrdíš, že musíme jednat tak, jak se po právu jednat má. Vždycky to říkáš.“
Muž z křesla chvíli vypadal zmateně. Potom se na hocha usmál, jemně přikývl a se zkroušeným výrazem k uchazečce přistoupil.
„Slečno Primová, domnívám se, že žena, která dokáže čelit urážce, jaké jsem se právě dopustil já, aniž by se otočila a odešla, si zaslouží mou plnou důvěru při plnění jakéhokoliv svěřeného úkolu. Budete tak laskava a přijmete nabízené místo?“ (str. 25)

 

O autorce

Natalia Sanmartin Fenollera (nar. 1970) pochází z Galície, vystudovala práva, žurnalistiku a ekonomii. Po většinu své profesní kariéry se věnovala ekonomické žurnalistice. Nyní pracuje jako vedoucí názorové rubriky v deníku Cinco Días. Její románové prvotině Procitnutí slečny Primové se dostalo velkého ohlasu. Práva na knihu byla prodána například do Velké Británie, Kanady, Itálie, Německa, Francie či USA. Španělská produkční společnost Mod připravuje filmovou adaptaci románu s mezinárodním hereckým obsazením. Natalia Sanmartin Fenollera je spoluautorkou scénáře.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Procitnutí slečny Primové

Příběh nejen o lásce a přátelství mezi knihami, ale také plný zajímavých rozhovorů, se odehrává v městečku, kde jako by se zastavil čas a jeho obyvatelé se rozhodli vyhlásit válku modernímu světu. Odlišný způsob a tempo žití vystaví předsudky, vize a přesvědčení slečny Primové nejedné zkoušce. Objeví i ona krásu, kterou zdejší obyvatelé spatřují ve svých životech, a najde zde útočiště?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Procitnutí slečny Primové vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Procitnutí slečny Primové
probíhá od 12. listopadu do 25. listopadu 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Procitnutí slečny Primové

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProcitnutí slečny Primové

Sanmartin Fenollera, Natalia

Host, 2014

Napsat komentář