Zasoutěžte si o pohádkové putování tří bratří

Tri-bratri-perex
Zdeněk Svěrák se rozhodl dětem přinést neobyčejný příběh o bratrech, kteří se vydávají do světa na zkušenou. Možná jste již viděli filmové zpracování této knihy, přesto do ní nahlédněte a možná přijdete na to, že ne vše jste v kině postřehli.

Tři bratři, tři pohádky, jeden příběh

Jsou tři pohádky, které by měl každý znát: O šípkové Růžence, O Červené Karkulce a O dvanácti měsíčkách. Kdo viděl film Tři bratři, ten si je touto knížkou připomene, a kdo ho neviděl, ten si je užije v nečekaném spojení. Na stříbrném plátně hraju vypravěče, který umí psát i malovat. Ale ve skutečnosti jsem výtvarné nemehlo. Všechno za mě kreslil a maloval Václav Šlajch, na jehož obrázcích si vaše oči v knížce určitě pochutnají.
Zdeněk Svěrák

 

Tři bratři

Autor: Zdeněk Svěrák

Vydalo: nakladatelství Fragment
Ilustrace: Václav Šlajch
Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-253-2293-2

Přečtěte si více o knize Tři bratři, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment. Nezapomeňte ani na krátkou ukázku.

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991a od té doby se zaměřuje na původní i převzaté tituly zejména z oblasti populárně naučné literatury, beletrie pro děti a mládež a leporel pro nejmenší. Dále vydává doplňkové učebnice, slovníky a turistické průvodce. Nemalá část produkce nakladatelství je věnována také populárně naučné literatuře a beletrii pro dospělé čtenáře.

 

Ukázka z knihy

„Zapomeneš na bábu z mokřin. Máš těžkou hlavu, celou zemi v ní nosíš. Dneska slibuješ a zítra pro samé štěstí zapomeneš.“
Tentokrát zavrtěl rozhodně hlavou král:
„Mám toho moc, ale nezapomenu. Mé královské slovo. Pro takové případy si dělám uzel na kapesníku, aby mi stále připomínal, co nesmím zapomenout.“
A ten uzel na svém kapesníku si uvázal.
„Tady máš lektvar, králi,“ řekla stařena a podala mu lahvičku s ještě teplou tekutinou. „Ať ti přinese štěstí. Budu čekat!“
Před chatrčí král raději hned svěřil rádcům, kam všude bude třeba královně zázračnou vodičku kápnout, pro případ, že by to neudržel v paměti.

 

Vyhrajte knihu Tři bratři

Napadlo vás někdy, jak by to dopadlo, kdyby se klasické české pohádky spojily do jednoho příběhu? Tak právě nyní pro vás máme odpověď. Přečtěte si, jak to dopadne, když se tři bratři vydají do světa a na své cestě se setkají s Šípkovou Růženkou, o kus dál narazí na oheň, okolo kterého rokuje dvanáct měsíčků, a za stromem v lese uvidí Karkulku, která je na cestě k babičce. Co na tom, pokud jste příběh Zdeňka Svěráka již viděli v kině, kniha vám jej připomene a navíc si můžete prohlédnout nádherné ilustrace Václava Šlajcha.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Fragment vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tři bratři vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tři bratři
probíhá od 25. října do 7. listopadu 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 pohádkové příběhy Tři bratři

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTři bratři

Svěrák, Zdeněk - Svěrák, Jan

Fragment, 2014

Napsat komentář