Vyhrajte mimořádně napínavou novinku ve světě thrilleru

Ja-Poutnik-perex
Vrah, který nemá jméno ani tvář, začal pracovat na svém dokonalém zločinu. Zabít, znemožnit identifikaci oběti a dokonale zahladit stopy se naučil díky příručce, jejímž autorem je Poutník – taktéž velmi tajemný muž. Pojďte společně s námi odhalit jejich identitu.

Návod na dokonalou vraždu

Dá se spáchat dokonalý zločin?
Poutník je přezdívka muže, který neexistuje. Adoptivní syn zámožné americké rodiny kdysi vedl tajné oddělení vyšetřující zločiny uvnitř špionážních a zpravodajských služeb. Než se stáhl do ústraní absolutní anonymity, napsal knihu o moderních vyšetřovacích metodách. Svérázná příručka se mu však stala osudnou: kdosi ji použil coby návod, jak někoho zabít, znemožnit určení totožnosti oběti a zahladit po sobě jakoukoli stopu. A někdo jiný s její pomocí Poutníka našel a přiměl ho zapojit se do vyšetřování této vraždy.
Na první pohled pouhý kriminální případ, ač výjimečný a problematický, se ale jako mávnutím proutku změní v děsivý závod s časem, kde jde o mnohem víc než o vypátrání pachatele zločinu. Poutníkův protivník totiž podobně jako on nemá jméno ani tvář. Má však cíl, za nímž neúprosně kráčí: chce ve jménu svého Boha vykonat masovou pomstu. A našel si k tomu i prostředek, hrozivý a nemilosrdný, stejně jako je jeho nenávist.
Mimořádný debut – přeložený do více než dvaceti jazyků – kombinující prvky špionážního a kriminálního thrilleru ční vysoko nad průměr obou těchto žánrů především díky mistrovskému zachycení souboje dvou géniů, z nichž každý sice stojí na opačné straně dobra a zla, oba však spojuje nepřízeň osudu a buldočí odhodlání.

 

Já, Poutník

Autor: Terry Hayes

Vydalo: nakladatelství Knižní klub
Překlad: Pavel Medek
Počet stran: 760
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-242-4580-5

Přečtěte si více o knize Já, Poutník, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Knižní klub.

Nakladatelství Knižní klub nabízí především českou a světovou literaturu, detektivní romány a thrillery, historické a válečné romány a dětskou literaturu. Je součástí společnosti Euromedia Group, dceřiné společnosti Bertelsmann AG, která patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice.

 

Ukázka z knihy

Nic však nemám do paměti vryté důkladněji než ten pokoj v newyorském hotelu bez výtahu – ošuntělé záclony, laciný nábytek, stůl plný metiny a dalších diskotékových drog. U postele se válí dámská kabelka, černé spodní kalhotky velikosti nitě na čištění zubů a pár lodiček od Jimmyho Chooa na patnácticentimetrových podpatcích. Ty věci sem nepatří, stejně jako jejich majitelka. Ta je nahá v koupelně – má podříznuté hrdlo a plave obličejem dolů ve vaně plné kyseliny sírové, což je aktivní složka čističe odpadů, který koupíte v kterémkoli supermarketu.
Všude na podlaze jsou poházené prázdné láhve od zmíněného čističe – jeho obchodní název je Drain Bomb neboli Odpadová bomba. Nepozorovaně se jimi začínám probírat. Na všech jsou ještě nalepené cenovky a já vidím, že ať ženu zabil kdokoli, chtěl se vyhnout podezření a nakoupil je ve dvaceti různých obchodech. Odjakživa tvrdím, že jen stěží lze neobdivovat dobré plánování.
V pokoji panuje chaos a kravál je přímo ohlušující – policejní vysílačky vyřvávají, koronerovi asistenti se křikem dožadují pomoci a nějaká hispánská žena hlasitě vzlyká. I v případech, kdy oběť nemá na celém světě jediného známého, jako by se na místě činu vždy našel někdo, kdo ji oplakává. (str. 9)

 

Vyhrajte knihu Já, Poutník

V hotelovém pokoji je nalezena zavražděná dívka a její vražda by se dala označit jako dokonalá. Jak se to vrahovi povedlo? Jako dobrý návod mu posloužila příručka bývalého šéfa tajného oddělení vyšetřujícího zločiny uvnitř špionážních a zpravodajských služeb, toho času v důchodu. A právě on je povolán k vyšetřování, aby nebezpečného zabijáka pomohl dopadnout. Podaří se mu vyhrát souboj s časem? To už si pojďte přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Knižní klub vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Já, Poutník vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Já, Poutník
probíhá od 5. října do 18. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Já, Poutník

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJá, Poutník

Hayes, Terry

Knižní klub, 2014

Vyhrajte mimořádně napínavou novinku ve světě thrilleru - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. vrbik5 napsal:

    Dobrý den, děkuji za knížku, včera dorazila :)

Napsat komentář