Kameny pro lásku i vztahy

perex_kameny-pro-zdravi-a-pohodu
Krystaly a kameny, ať už drahé či běžné, provázejí lidstvo odedávna. A rozhodně neslouží jenom na ozdobu. Mnozí lidé věří, že kameny disponují neuvěřitelnou mocí a při správném používání dokážou výrazně vylepšit život. Nahlédněte do ukázky z knihy, která se věnuje kamenům a jejich síle.

Využití krystalů v životě

Ačkoliv jsou krystaly často spojované s léčitelstvím, bývají velice užitečné i v každodenní praxi. V textu u každého krystalu naleznete informace o jeho použití v běžném životě stejně jako rady, jak může konkrétní krystal pomoci při vašem duchovním i duševním rozvoji. Síla krystalu se projevuje jednak na psychické rovině, ale současně též v o něco hůře definovatelné oblasti interakci krystalu s jeho uživatelem. Cítíme-li se sebejistí a silní (nebo krásní), pak stejným způsobem působíme i navenek a přitahujeme k sobě pozitivní reakce, které pak zase zpětně posilují naše nové, otevřené chování.

Krystaly lze použít ke zlepšení kvality všech vztahů, ať už doufáme, že k sobě přilákáme svou spřízněnou duši, vyřešíme problémy ve stávajícím vztahu, navážeme znovu pouto se starým přítelem, anebo prostě potřebujeme vyřešit problém s potomkem. Na cestě za zlepšením vztahu možná budete chtít využít krystaly k věštění budoucnosti. K předpovídání budoucnosti pomáhají lidem krystaly už po tisíce let, neboť dřív věřili, že jim umožňují přístup k informacím ze světa božstev, andělů a duchů ohledně toho, co teprve nastane. V moderním světě používáme křišťálové koule, vajíčka, kyvadla a malé krystaly, abychom získali přístup k moudrosti ve vlastním nitru. Snažíme se tak získat informace nikoliv o jakési jednou provždy dané budoucnosti, ale o možnostech, které by mohly být výsledkem konkrétních činů. Výjevy, které vidíme v nitru krystalu nebo na jeho povrchu, tam promítá naše nitro nebo duchovní oko, abychom je tam mohli spatřit, byť mají často symbolický charakter. Někteří lidé dokážou vidět obrazy ve své mysli. Jejich přesnost ale může být rovněž stimulována odrazy na povrchu krystalu. Způsob, jakým věštci vidí do budoucnosti a jakým ji nacházejí v podobě obrazů na povrchu krystalů, není omezen možnostmi fyzického zraku. Pomocí krystalu a procesu zvaného vzdálené vidění můžeme pozorovat daleká místa nebo osoby nacházející se daleko od nás, případně bytosti z jiných dimenzí. Věštci nám umožňují nahlížet do minulých světů a do minulých životů, které by mohly představovat klíče k našim současným dilematům. A rovněž k budoucnosti, která se ještě nestala.

Krystaly pro lásku

Krystaly, které pomáhají v lásce, otevírají naše osobní energetické pole nebo auru tak, aby k nám přitahovaly lásku, udržely nám ji a pomáhali zajistit partnerovi nebo partnerčinu věrnost. S jejich pomocí může být vztah odolnější vůči vnějším vlivům, jež by mohly partnerství narušit. Kameny pomáhají v těžkých časech udržovat dvojici pohromadě. Fungují také jako pouto a připomínka všeho, co bývalo dobré, jestliže se partneři v důsledku nevěry jednoho z nich dočasně odloučí.

Jemně růžové krystaly (například růžový křemen) jsou vynikající, pokud jde o novou lásku – zejména pak po předchozím rozchodu. Tmavě zelené krystaly (například nefrit smaragd) symbolizují věrnost. Tmavočervené drahé kameny (granát nebo rubín) přinášejí lásku, jež přetrvá během dobrých i špatných časů. Safíry a diamanty jsou symbolem tradičních slibů spojených s láskou a zasazují se do prstenů, jež nosíme na znamení zásnub nebo přijetí důležitého závazku.

Achát Turitella

Měď, kov Venuše, bohyně lásky, stejně jako mnohem obvyklejší stříbro, romantický kov Měsíce, a zlato symbolizující lásku patřící navěky Slunci, se rovněž často vyměňují v podobně prstenů symbolizujících vztah. Vzácná platina je pak kovem těch, kdož věří „naše láska vytrvá navěky“.

Oranžové krystaly jako karneol jsou symbolem plodnosti a potence a bývají rovněž spojovány – společně s měsíčním kamenem nebo selenitem – s početím dítěte.

 

Sůl kamenná

Typ: Chlorid sodný.

Barvy: Růžová, bílá nebo bezbarvá (čistá forma), rovněž oranžová, žlutá nebo červená.

Výskyt: Běžný

Příznivé účinky na tělo: Může působit příznivě na plíce, na alergie způsobující dýchací problémy, při problémech s dutinami, na migrény a infekce. Absorbuje nezbytné minerály, pomáhá při střevních poruchách, při problémech se zadržováním vody. Pomáhá vracet do rovnováhy tělo i mysl.

Příznivé psychické účinky: Růžová sůl dokáže léčit citové problémy spojené se vztahy, zejména pokud minulá pouta a pocit odpovědnost brání zcela novému začátku.

Čakra: Srdeční a sakrální.

Kamenná sůl patří mezi krystaly náležející do krychlové soustavy. Tyto krystaly se vytvořily po vypaření slané mořské vody. Jde o rychle narůstající krystaly. Některé kusy, jež se prodávají, mohu být ani ne rok staré. Lze nicméně objevit rovněž ložiska, jež se nacházejí ve vrstvách starých hornin na místech, kde kdysi dávno v minulosti byla moře či slaná jezera.
Krystaly růžové kamenné soli pomáhají přečkat nezdary a dodávají sílu k novým začátkům – ať už se jedná o vztah, novou lásku nebo o nové místo k životu. Díky nim tak můžete začít stavět nové věci vyzbrojeni vědomím všeho, čím jste prošli. Kamenná sůl rovněž zlepšuje náladu lidí kolem vás.

Barva svíčky: Růžová.

Vůně: Akát, anýz, eukalyptus, růže, čajovník.

Praktické použití: Kamenná sůl se často používá k výrobě solných lamp. Slouží jako přirozený ionizátor zlepšující kvalitu vzduchu. Přináší prospěch všem, kteří trpí alergiemi na zvířata, sennou rýmou nebo astmatem. Snižuje emise z elektrických zařízení a blahodárně působí na zdraví.

Magické vlastnosti: Nechte malý kousek kamenné soli samovolně rozpustit ve studené vodě. Pak dejte trochu tohoto roztoku vyschnout na teplé místo. Záhy se vytvoří nové krystalky. Zbytek roztoku vylijte do tekoucí vody, aby se i nadále udržel v pohybu proud přinášející k vám štěstí a hojnost.

Význam při věštbě: Můžete být v pokušení vyklidit pole, ale lepší bývá stavět na dobrých stránkách dané situace.

Znamení: Rak a Ryby.

Inspirace: Cením si toho, co se podařilo vybudovat, a chráním to.


Ukázka je z knihy Kameny pro lásku a vztahy, kterou vydalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKameny pro lásku a vztahy
Průvodce stovkou krystalů a světem jejich magických sil

Easonová, Cassandra

Metafora, 2014

Napsat komentář