Vyhrajte šokující příběh inspirovaný skutečností

SEX-perex
Román o hledání síly v sobě samém a snaze nepodlehnout vlivům okolí je inspirován reálným životem malého chlapce. Ten je zdravotně postižený a navíc vyrůstá v bytě s matkou alkoholičkou. Přečtěte si více o jeho příběhu.

Nepříliš šťastné dětství

Masakr morálky davu je revoluce za osvobození jedince.
Příběh třináctiletého dítěte vyrůstajícího na samém dně naší současné společnosti je nejotevřenější zpovědí, jaká byla dosud publikována. Je šokujícím čtením, které svým literárním jazykem zcela vybočuje ze všech žánrových směrů. Bez nadsázky lze tuto knihu označit za nejoriginálnější publikaci, která byla v posledních třiceti letech v České republice vydána. Její námět je inspirován skutečným osudem chlapce žijícího v sociálním bytě s matkou, závislou na alkoholu, který je zdravotně postižen, ale dokáže najít nezlomnou sílu nepoddat se prostředí, které láme mnohem silnější charaktery dospělých žijících v jeho okolí. Mohlo by se zdát, že vážnost námětu čtenáři nabízí klasický sociální román s prvky melancholie a beznaděje. Ale není tomu tak, kniha je nečekaně humorná a překypuje optimismem. Naplňuje se tím do posledního písmene krédo spisovatele Petra Doležala: Mé knihy jsou slzy smíchu či dojetí, vše ostatní je jen potištěný papír. A obojího v této zcela mimořádné knize nalezne čtenář překvapivé množství.

 

S.E.X

Autor: Petr Doležal

Vydalo: nakladatelství Petr Doležal
Počet stran: 220
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 7/2014
ISBN: 978-80-87979-00-6

Přečtěte si více o knize S.E.X, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz. Nezapomeňte se také podívat na ukázku.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Vzpomínky na mé útlé dětství jsou spojeny s malým domkem bez fasády, stojícím nedaleko kontejneru na sklo, do kterého pravidelně o sobotách a nedělích jedna vypelichaná vydra sypala flašky, co během tejdne vyšmejdila v okolí pajzlů a půlnočních náleven. Jinde snad východ slunce vítá ptačí zpěv, ale nás budil třískot lahví.
„Tebe si na přechodu vychutnám, buzerantko.“ pokřikoval z postele otec, kapitán trolejbusu s číslem třináct.
Matka, uklízečka v chemický továrně, kam nastoupila po čtyřleté flákárně s mojí výchovou po porodu, byla ostřejší. Nelenila dojít k oknu a řvát na flekatou důchodkyni s vizáží uprchlíka zpod nože egyptského balzamovače mrtvol.
„Aby tě kozel vošukal.“
Lidi nás tu měli upřímně rádi a my je ještě víc. Brzo jsem si našel několik kamarádů, kterým nevadil můj tvar lebky, jenž se dal s obtížemi nazvat klasickým.
Opravdu to vypadalo, že jediný mráček na obloze je přízrak zjevující se o víkendech v mlžném ranním oparu, táhnoucí stavební kolečko naložené lahvemi. Poklidné vody rodinného přístavu však zasáhla jednoho dne vše ničící bouře. (str. 3)

 

Vyhrajte knihu S.E.X

Začtěte se do silného příběhu postiženého třináctiletého chlapce, kterému se rodinné zázemí zhroutí před očima. Ač se zdá, že na vás při čtení čekají perné a smutné chvíle, není tomu tak – dokonce se i zasmějete. Mladík se totiž nemíní nechat zlomit a propadnout beznaději, jako se to děje lidem v jeho okolí.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě nyní knihu S.E.X vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu S.E.X
probíhá od 18. srpna do 31. srpna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy S.E.X

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeS.E.X

Doležal, Petr

Knihcentrum.cz, 2014

Vyhrajte šokující příběh inspirovaný skutečností - DISKUZE

Počet reakcí: 8
  1. pepa napsal:

    Jediná knížka, kterou jsem za poslední 3 roky přečetl. Chytne a nepustí :)

  2. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dnes mně došla tato vyhraná kniha za kterou velmi moc děkuji. Kniha došla velmi brzy a zcela v pořádku. Už se moc těším až si ji přečtu.

  3. Matěj napsal:

    Kniha S.E.X je první knihou,která mě natolik zaujala,že se o své pocity dělím s ostatními.Nedivím se té záplavě názorů a hodnocení.Je provokující a dává příslib,že jeho další knihy budou stejně naléhavé a burcující.Když ji čtu napadá mě pouze jediný autor ,přímo mě nutí učinit onen historický příměr a našeho spisovatele posunout do evropské elity.A tím je CHARLES BUKOWSKI. Výborně mistře a snad nám nebudete také emigrovat-byla by to škoda.
    Matěj P.
    33

  4. Markéta napsal:

    chci pochválit výše uvedenou knížku.. Dočetla jsem ji záhy, způli už cestou autem do Opavy, zbytek po chvilkách v nocích.. Rozhodně je napsaná lépe, než knížky amerického typu s naivními optimistickými příběhy podobného schématu. Jeví se mi pravdivá (myslím, že je psaná převážně na základě reálného příběhu), autor dobře vystihl  milieu i slovník popsaných skupin obyvatel. Kromě povrchního dojmu (dojmů), originality některých popisů na mne dýchl hlavně hluboký smutek z prázdnoty a bezesmyslnosti.. který naštěstí přebíjí naděje v síle mladých, síle lásky, upřímnosti, schopnosti přežít prakticky vše a začít znovu a dál..
    Věřím, že lidi, kteří aspoň náznakem podobné prostředí zažili, a nezapadli do něj nenávratně, kniha hluboce osloví apovzbudí..
    a v neposlední řadě ji lze „používat“ i jako protialkoholní výzvu všem na cestě k této zlé závislosti..
    Tedy děkuji i jako psychiatr a psychoterapeut

  5. kocour.fous kocour.fous napsal:

    Dobrý den, ráda bych se zeptala.. něco ohledně poštovného u knih zaslaných z aukce, proč na maily nikdo nereaguje…???

  6. Andrea Měkyna andreaorlikova napsal:

    No teda, o knize nyní čtu poprvé a musím říct, že mě velmi zaujala a chci si ji moc přečíst! Úryvek vypadá zajímavě, nicméně nemohu z něj posoudit celou knihu.. takže jsem opravdu zvědavá, jaké čtení vlastně bude..

  7. walda napsal:

    těžko vyjádřit co si pomyslíte když odložíte knihu S.E.X Nejprve vás napadne slovo vulgarita,nemorálnost a někdo křičí z venku to se nehodí a nedělá.Kniha je bouřící vulkán,který palí vše co mu stojí v cestě.Je mi líto všech dětí z ulice a je mi líto společnosti,která o nich ví a nic pro ně nedělá.Mácha ,pokud se tak hrdina opravdu jmenuje,je pouze odraz v zrcadle,ale pro skeptiky v našich řadách dodávám-opravdu to tak je,stačí zajet do některé problematické zony našeho státu.
    Děkuji Walda

  8. Boris napsal:

    bravůrní a velmi odvážné vydat na pospas odhalené dušičky dětí ze sociálního gheta jen si myslím,že vlna,kterou u čtenářů tahle kniha vyvolá se přeleje skrze hrázičky českého rybníka

    boris

Napsat komentář