Vyhrajte román o tajemném přízraku z močálu

Zena-v-cernem-perex
Máte rádi knihy, u kterých fantazie pracuje naplno a po jejich přečtení se bojíte zhasnout lampičku a zůstat potmě? Pokud ano, určitě uvítáte román, o nějž si můžete zahrát v naší soutěži.

Nebezpečí vycházející z močálu

Na Londýn prší bomby, ale ve starém domě číhá daleko větší nebezpečí…
Je podzim 1940, zuří druhá světová válka a na města Velké Británie dopadají německé bomby. Domy se hroutí, lidé umírají… Rodiče se loučí s dětmi a posílají je z Londýna na venkov, kde by pro ně mělo být bezpečněji. Skupinka školáků doprovázená dvěma učitelkami je ubytována ve starém, osamělém, zchátralém domě poblíž nevlídného močálu. Cesta k němu vede po přílivem zaplavované hrázi s podivným jménem Devět životů…
Měli by tu být sami, ale brzy se ukáže, že tady na ně někdo – nebo něco? – čeká. Tajemné náznaky záhy přerostou ve smrtelné nebezpečí.
„Kdykoliv ji někdo spatří, zemře dítě,“ tvrdí venkovský stařec, který však není zdaleka tak pomatený, jak se zdá.
Jaká děsivá síla číhá v Domě u Úhořího močálu, aby si vzala to, po čem už nekonečná léta touží?

 

Žena v černém: Anděl smrti

Autor: Martyn Waites

Vydalo: nakladatelství Metafora
Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2014
ISBN: 978-80-7359-412-1

Přečtěte si více o knize Žena v černém: Anděl smrti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

Ukázka z knihy

Zatuchlý, zchátralý, nemilovaný a opuštěný. Takový je Dům u Úhořího močálu.
Už téměř celé jedno století stojí o samotě na ostrově toho jména, Eel Marsh, Úhoří močál. Halí ho chvějivě vlhký mlžný opar, který dodává zdem nádech temné šedi. Noří se z lepkavého studeného mrholení, jež rozostřuje jeho obrysy. Je prázdný, ale tichý není.
Okolo ostrova, na němž byl postaven, šepotá a šumí voda. Přelévá se přes okraje bažiny, která dům oklopuje, proniká měkkou půdou a mění ji v polotekutou hmotu připravenou vzít život každému, kdo by sešel z cesty, stáhnout ho do hlubiny a zavřít se nad ním, spolknout ho celého a pak úhledně urovnat povrch, jako by se nic nestalo, jako by tudy nikdo neprošel. Voda pod hladinou se čeří, svíjí a kroutí jako hejno úhořů, vodních hadů se zlostnými obličeji, kteří se živí vším živým, co klesne k nim dolů.
Celá desetiletí nikdo nevyrušil dům z klidu. Zdálo by se, že je jen hromadou starých těžkých kamenů. Jsou zvětralé, ale vydržely. Drolí se, avšak stále stojí. Ale na ostrově i v domě s něco děje. Začalo to nedáno a není to nikterak vítané.
Vstupní dveře jsou otevřené dokořán. Do temnoty uvnitř se line světlo, v něm se zdvíhá prach a drobná havěť prchá do stínů. Někdo sundal obrazy ze stěn a společně s fotografiemi, ozdobami, nejrůznějšími písemnostmi a dokumenty je naházel do krabic a ty odklidil z pokojů. (str. 5)

 

O autorovi

Martyn Waites, narozený v Newcastle upon Tyne, se po skončení školy rozhodně nenudil a pracoval v mnoha profesích (podle svých vlastních slov proto, aby si opatřil pestřejší životopis). Vystudoval dramatickou školu v Birminghamu, z níž o tři roky později vyšel jako profesionální herec. Nejdříve se věnoval jen divadlu, ale později přišla práce i v televizi. Ovšem celou tu dobu toužil napsat román. Od té doby vydal už desítku vynikajících románů, zejména drsných detektivek po vzoru klasické staré školy.
(Zdroj informací: nakladatelství Metafora)

 

Vyhrajte knihu Žena v černém: Anděl smrti

Prostředí tajemného, tmavého a starého domu na úpatí močálu je strašidelné samo o sobě. Ani děti, které se sem přijíždí schovat před bombardováním, mu však na veselosti nedodají. Naopak zde na ně číhá tajemný přízrak. Po čem touží a přestane, až to dostane? Odpovědi najdete v příběhu, ze kterého vás bude mrazit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám právě nyní přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Žena v černém: Anděl smrti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Žena v černém: Anděl smrti
probíhá od 4. července do 17. července 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Žena v černém: Anděl smrti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽena v černém: Anděl smrti

Waites, Martyn

Metafora, 2014

Vyhrajte román o tajemném přízraku z močálu - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. Sybila napsal:

    Dobrý den, mám radost z výhry Žena v černém – Anděl smrti. Balíček přišel rychle a v pořádku. Děkuji vám za možnost soutěžit o hodnotné knihy.

Napsat komentář