Asijská kuchyně

70 receptů na přípravu oblíbených pokrmů, od knedlíčků a nudlových polévek po stir-fry a rýžové misky

zobrazit info o knize
Nakladatelství Slovart
Vydáno   6/2023
ISBN 978-80-276-0580-4
Překlad Eisenmannová, Dagmar
Počet stran 144
Vazba vázaná
Formát 175×215
Doporučená cena 499 Kč

O knize

Jídlo východní a jihovýchodní Asie patří mezi nejčerstvější, nejbarevnější a nejchutnější na světě. Je nejenom zdravé a překypující chutí, ale také rozmanité. Hustě zalidněné oblasti nabízejí jedinečné kuchyně, například thajskou, vietnamskou, japonskou a korejskou. Díky zeměpisným a historickým vlivům se některé pokrmy objevují mírně pozměněné v různých částech této oblasti. Užijte si kouzlo Asie u vás doma s recepty na dobroty od malých chuťovek, přes polévky po syté jídlo z misky a lákavé větší pokrmy či dezerty. Nechte se inspirovat. Vyzkoušejte třeba čínské smažené taštičky, sašimi z tuňáka a lososa, asijská karamelová křidélka, polévku pho s hovězím masem a pepřem, singapurské nudle, kuřecí pad thai, thajské zelené květákové karí, asijské dušené hovězí s pak čoi, lososa s ořechovou krustou, křupavou pečenou kachnu s asijským salátem nebo hongkongské vaječné koláčky.

Doporučení:
Share