Zahrajte si o další napínavou severskou krimi

Andelickarka-perex
Strhující a nervy drásající detektivní román je dalším z řady podařených severských krimi. Příběh o tajemném zmizení rodiny a o odhalování minulosti, která měla zůstat skryta, vás zavede na ostrov Valö. Co se tu před lety vlastně stalo?

Záhada, která měla zůstat neobjasněná

O Velikonocích roku 1974 zmizela z ostrova Valö rodina Elvanderových, rodiče se třemi dětmi. V domě zůstala jen roční dcera Ebba. O mnoho let později se Ebba do domu vrací, aby se zde s manželem usadili. Společně se pustí do rekonstrukce domu, během které po nich někdo střílí a dokonce se je pokusí podpálit. Pod starou podlahou v jídelně najdou zaschlou krev. Erika s Patrickem rozplétají při vyšetřování žhářského útoku i linii druhého tajemného případu, ve kterém se zlo přenáší po generace z rodičů na děti.

 

Andělíčkářka

Autorka: Camilla Läckberg

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2014
ISBN: 978-80-2670-130-9

Přečtěte si více o knize Andělíčkářka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte se podívat také na ukázku, nebo si stáhněte rovnou celou kapitolu.

Společnost Albatros Media a.s. je mediální společnost sdružující devět samostatných nakladatelství – Albatros, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Motto, Plus, XYZ a produkující široké spektrum mediálních produktů.

 

Ukázka z knihy

Třeba si dá tady na Valö duši do pořádku. Z života na ostrově si nic nepamatovala, ale i tak jí připadalo, že se na sebe rozpomínají. Ostrov ležel kousíček od Fjällbacky. Stačilo sejít dolů k můstku a spatřila, jak se přímořské městečko rozprostírá na druhé straně zálivu. Bílé domky a červené rybářské boudy pod prudkým skalnatým srázem připomínaly perlový náhrdelník. Byla to taková nádhera, až ji z toho bolelo u srdce.
Stékající pot ji zaštípal v očích. Utřela se cípem trička a přimhouřila oči proti slunci. Nad ní kroužili racci. Křičeli a volali na sebe a jejich skřeky se mísily se zvukem motorových člunů projíždějících zálivem. Zavřela oči a nechala se těmi zvuky unášet. Pryč od sebe samé, pryč od…
„Co takhle dát si pauzu a jít se vykoupat?“
Zvukovou kulisu náhle přerušil Mårtenův hlas. Trhla sebou, zmateně potřásla hlavou, ale pak přikývla.
„Tak jo,“ souhlasila a slezla z lešení.
Plavky visely na sušáku za domem. Vyklouzla ze zpocených pracovních šatů a navlékla si bikiny.
Mårten už byl převlečený a netrpělivě na ni čekal. (str. 8 )

 

O autorce

Camilla Läckberg je populární švédská autorka detektivních příběhů. Vystudovala ekonomii na univerzitě v Gothenburgu a několik let se ve Stockholmu tomuto oboru profesně věnovala, přičemž psaní pro ni bylo pouhým snem. Když ale od svých blízkých dostala k Vánocům kurz tvůrčího psaní „Jak napsat zločin“, její kariéra nabrala úplně jiný směr. Ve svých dílech mistrně využívá i odborných znalostí svého druhého manžela Martina Mellina, který je policistou.
Camilla Läckberg má na kontě již více než 1,5 milionu prodaných výtisků ve 26 zemích, její knihy jsou překládány do angličtiny i dalších jazyků. Dva z jejích románů dokonce dočkaly ve Švédsku filmového zpracování a v roce 2005 získala cenu Švédský autor roku, o rok později byla oceněna v anketě People’s Literature Award a v roce 2008 vyhrála International Grand Prix de Litterature Policiere.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Motto)

 

Vyhrajte knihu Andělíčkářka

Prostřený stůl a u něj roční dítě – takový pohled se naskytne vyšetřovatelům záhadného zmizení rodiny na ostrově Valö. A právě ona holčička se po letech na ostrov vrací s manželem, aby rodinný dům opravili. Že to však nebude snadný úkol, zjistí hned záhy, když dům někdo podpálí. Zdá se, že zlo z minulosti se nehodlá jen tak vzdát. Podaří se vypátrat, jak to tenkrát bylo? To už pojďte zjistit sami společně Ebbou a jejím mužem.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Andělíčkářka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Andělíčkářka
probíhá od 12. června do 25. června 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 severské krimi Andělíčkářka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAndělíčkářka

Läckberg, Camilla

Motto, 2014

Zahrajte si o další napínavou severskou krimi - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. rebo napsal:

    Dobrý den, velmi děkuji za knížku Andělíčkářka, včera v pořádku dorazila.

Napsat komentář