Série Young Adult pro milovníky nadpřirozena

Young Adult
Pro všechny mladé čtenáře a milovníky Young Adult literatury jsme dnes připravili pětici knih plných krutých válek a těžkých rozhodnutí, ale i zkoušek lásky a přátelství. Vzrušení, tajemno a šťastný konec jsou zaručeny!

Gaia se svými pomocníky otevřela Bránu Smrti a zástupy mrtvých se vrací na zem ovládnout svět. Percy Jackson je musí poslat tam, odkud přišli. Podaří se mu to ale včas? Čtvrtý díl série Bohové Olympu vydalo nakladatelství Fragment.

Bohové Olympu – Hádův chrám

Autor: Rick Riordan

Překlad: Dana Chodilová
Počet stran: 552
Série: Bohové Olympu

Zjistěte víc o knize Bohové Olympu – Hádův chrám a přečtěte si ukázku z ní 

Zástupy nestvůr proudí na zem a chystají se převzít vládu nad světem. Přijdou Percy a jeho přátelé na to, jak bránu uzavřít? Dokáží se vrátit z hlubin Tartaru, nejtemnější části podsvětí, kterému vládne bůh mrtvých Hádes? Nebude to jednoduché! Sedm statečných hrdinů z proroctví musí znovu nasadit své životy za záchranu bohů, lidstva a celé civilizace.

Protlačila se mezi boreásovci, což bylo jako prolézat mrazákem. Vzduch kolem nich byl tak studený, že ji pálil do tváře. Připadalo jí, jako by vdechovala čistý sníh.
Snažila se nedívat se na Jasonovo ztuhlé tělo, když ho míjela. Zkoušela nemyslet na kamarády v podpalubí ani na Lea, odpáleného na místo, odkud není návratu. A už vůbec ne na boreásovce a sněhovou bohyni, kteří šli za ní.
Upírala oči na hlavu Festuse.

––––––––––––––––––––––––

Čarodějka Elena sní o tom, že bude jednou bojovat za záchranu světa. Její sen se stane skutečností, dokáže však čelit všem nástrahám, které na ni čekají? Dozvíte se to v první části edice Dračí oči, kterou vydalo rovněž nakladatelství Fragment.

Dračí oči – Čarodějka

Autorka: Kristina Hlaváčková

Počet stran: 392
Série: Dračí oči

Zjistěte víc o knize Dračí oči – Čarodějka a přečtěte si ukázku z ní 

Podívejte se i na videotrailer ke knize:

Elena chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy…

„Říkalas, že draci jsou dobří. Že je máme chránit,“ pravila prosebně Elena, bezmyšlenkovitě masírujíc bolavé zápěstí.
Nechápala, co se děje.
„Cože?“ otázala se Aška, vytržena ze svých myšlenek.
„Říkalas, že drakům máme pomáhat, že jsou naší krve. Nevěděla jsem, co jiného mám udělat. Udělala jsem, co jsi mě učila. A ty se zlobíš.“
Téměř šeptala, prosba v jejím hlase však nezasáhla královnu tolik jako pohled těch téměř černých očí plných smutku.

––––––––––––––––––––––––

První díl tetralogie o hrdince Violet Edenové vydalo nakladatelství Práh. Violet o roli válečnice sice nestojí, svůj život však staví na dvou pravidlech: neutíkat a nevzdávat se. Rozhodne se tak v odvěké válce proti padlým andělům bojovat. Podaří se jí ale nicnetušící lidstvo zachránit?

Violet Eden – Objetí

Autorka: Jessica Shirvingtonová

Překlad: Petruše Klůfová
Počet stran: 300
Série: Violet Eden

Přečtěte si víc o knize Violet Eden – Objetí 

Violet Edenové se v den jejích sedmnáctých narozenin převrátí život naruby. Je čas, aby zjistila, kým ve skutečnosti je. Její přítel ji zradí. Její nepřítel jí zachrání život. Bude se muset rozhodnout, jak velkou oběť je schopná přinést, čeho se dokáže vzdát pro dar, jenž jí byl přisouzen bez její vůle.

„Když je dítěti sedmnácti, podstata se v něm probudí. V této chvíli si může samo zvolit, jestli projde závěrečnou etapou přijetí darované andělské podstaty. Teprve poté získá moc jako Grigori.“
Hlavou se mi honilo moře věcí. Kratičce jsem se ohlédla po Lincolnovi, potom zpátky po Griffinovi.
„Lincoln se zmínil, že jsem jeho partner nebo tak. Co to znamená?“ Rozhodně to neznamenalo ten typ partnera, jakým jsem se při ranním odchodu z domova toužila stát.

––––––––––––––––––––––––

Jackson se po útoku dvou mužů ocitá o dva roky zpět v čase a nemůže se vrátit. Proč ho stále pronásledují neznámí útočníci a jaké tajemství ho obklopuje? Druhý díl série Rozděleni časem připravilo nakladatelství Fragment.

Rozděleni časem – Bouře

Autorka: Julie Crossová

Překlad: Zdík Dušek
Počet stran: 312
Série: Rozděleni časem

Zjistěte víc o knize Rozděleni časem – Bouře a přečtěte si ukázku z ní 

Přítomnost, rok 2009. Devatenáctiletý Jackson je normální student… tedy téměř normální. Dokáže totiž cestovat časem. Po útoku dvou neznámých mužů se Jackson ocitne o dva roky zpět. 
Minulost, rok 2007. Jackson se nemůže vrátit zpátky do přítomnosti. Stojí tváří v tvář „nepřátelům času“ a musí se rozhodnout, co všechno je ochoten obětovat pro záchranu svých blízkých a možná i celého světa… 

Vyskočil jsem z trávy a málem přitom porazil dva strážníky, kteří stáli přede mnou. Zatímco jsem byl v limbu, zapadlo slunce.
„Tady nemůžeš spát,“ řekl jeden z policistů.
„Promiňte.“ Zvedl jsem z trávy svůj černý batoh a vykročil jsem k chodníku. Měl jsem sto chutí hodit svůj pitomý batoh do řeky. Symbolizoval moje sobectví. Znovu se mi sevřel žaludek. Tohle je můj trest za to, že jsem utekl a nechal Holly zemřít.

––––––––––––––––––––––––

Na závěr nás čeká i trocha romantiky – ve třetím pokračování série Mezi nebem a zemí z nakladatelství Fragment se Alona bude snažit vyřešit, že její duch přebývá v těle mrtvé kamarádky. Má odejít do světla, nebo zůstat a využít druhou šanci na život? Jenže co když se ostatní duchové dozví, že lze znovu získat tělo?

Mezi nebem a zemí – Čekání na zázrak

Autorka: Stacey Kade

Překlad: Eva Brožová
Počet stran: 240
Série: Mezi nebem a zemí

Zjistěte víc o knize Mezi nebem a zemí – Čekání na zázrak a přečtěte si ukázku z ní 

Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily „Ally“ Turnerové. Lilyino tělo není tak aktraktivní jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit… 

Měl jsem prostě mlčet. Někde v podvědomí jsem to věděl. Byl jsem utahaný, zmatený a naštvaný. Jedna věc byla, že se pokusila Lily změnit; nemuselo se mi to líbit. Jenže to, co mě doopravdy trápilo, bylo, že se mi ta změna líbila. Lily byla vždycky moje kamarádka. Ale jen kamarádka, nic víc. A když jsem ji sledoval, jak jde po příjezdové cestě několik kroků přede mnou, došlo mi, že nemám problém s tím, že Alona změnila Lilyin vzhled; můj problém prostě byl, že se mi teď líbila víc než předtím.


Čtete rádi Young Adult literaturu? Zaujala vás některá z těchto knih? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBohové Olympu – Hádův chrám

Riordan, Rick

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeDračí oči – Čarodějka

Hlaváčková, Kristina

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeViolet Eden – Objetí

Shirvingtonová, Jessica

Práh, 2013

zobrazit info o knizeRozděleni časem – Bouře

Cross, Julie

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMezi nebem a zemí – Čekání na zázrak

Kade, Stacey

Fragment, 2014

Napsat komentář