Vyhrajte knihu moudrých příběhů nejen pro děti

O-zlate-labuti-perex
Povídky od indicko-amerického filozofa a současného guru, jak bývá Sri Chinmoy označován, jsou určeny pro malé děti, přesto si v nich ponaučení najde i mnoho dospělých. Moudré příběhy o lásce nejen k Bohu, o dobru a o umění odpouštět možná pomohou i vám nalézt klíč k harmonii.

Ponaučení pro šťastnější život

Tyto příběhy, vybrané z mnoha povídkových knih Sri Chinmoye, hovoří o dobru, o lásce a pravdě, o spontánní víře v člověka a Boha. Ukazují, že síla čistého srdce, soucitu a odpuštění dokáže vítězit nad hněvem, závistí i chamtivostí, a pomáhají nám objevovat klíč k životu v harmonii a štěstí. Jsou doplněny ilustracemi, a přestože byly původně určeny dětem, svou osvěžující bezprostředností osloví stejně snadno i dospělé čtenáře.

 

O zlaté labuti

Příběhy o dobru, lásce a odpuštění pro děti i dospělé

Autor: Sri Chinmoy

Vydává: nakladatelství Madal Bal
Ilustrace: Ludmilla Máthé
Edice: Knížky vnitřní radosti
Počet stran: 144
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2012
ISBN: 978-80-86581-71-2

Přečtěte si více o knize O zlaté labuti, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

O zamindarově chrámu
Žil jednou jeden poctivý, prostý muž. Pro jeho poctivost ho měl každý rád. Jednoho dne byl jeho dům vyloupen. Byl z toho velmi, velmi smutný. Ale protože byl tak poctivý, jeho přátelé mu dali peníze, oblečení a všechno, co by jen mohl potřebovat. Byli k němu tak laskaví, že měl brzy mnohem víc, než o co původně přišel.
Jeden jeho velmi bohatý přítel mu však začal nesmírně závidět. Řekl si: „Také povím lidem, že mi vyloupili dům.“
Té noci vynesl z domu všechen svůj majetek, vykopal jámu a zahrabal do ní všechny cennosti, peníze a drahé věci. Pak začal křičet, že jeho dům vykradli. Ale protože byl tak bohatý, lidé mu nevěnovali žádnou pozornost. Na rozdíl od prvního muže to nebyl dobrý člověk. Nikdo mu proto žádné peníze nedal. On ale pořád křičel a naříkal, jako kdyby přišel o všechno.
Nyní ale nevěděl, co má dělat. Všichni lidé ho sledovali. Začal být zoufalý. Jenom čekal na chvíli, kdy bude moci všechny své cennosti zase vykopat. „Jelikož mi přátelé nic nedávají, přinesu si zase všechno zpátky domů,“ říkal si.
I stalo se, že jeden zamindar si v té době usmyslel postavit chrám. Řekl: „Udělal jsem v životě mnoho, mnoho špatných věcí. Musím postavit chrám, aby se tam lidé mohli chodit modlit, a já tam budu chodit také.“
Protože si zamindar mohl dělat, co chtěl, dal bohatému muži trochu peněz a řekl: „Kupuji od tebe tento kus půdy.“ Boháč byl v koncích. Co mohl dělat?
Zamindar chtěl chrám postavit hned, a tak začal kopat. Zničehonic se objevilo tolik peněz! Peníze, které dal bohatému muži, se s tím nedaly vůbec srovnat.
„Podívejte se na to!“ zaradoval se. „Už teď je ke mně Bůh tak laskavý. On ví, že tento chrám je pro něj. Stavím chrám, a proto mě Bůh obdarovává za to, že dělám dobrý skutek.“
Poté si všechny cennosti odnesl. Měl pocit, že je s ním Bůh velmi spokojen, protože pro lidi staví chrám. Zamindar tak získal peníze a boháč, co chtěl lidi ošálit, všechno ztratil. Tak to bývá – když chcete podvádět druhé, můžou nakonec podvést i oni vás.

 

Vyhrajte knihu O zlaté labuti

Příběhy, ze kterých mohou čerpat ponaučení a moudro nejen děti, pro které byla kniha původně napsána, ale i dospělí, byly vybrány z tvorby indicko-amerického guru Sri Chinmoye. Navíc jsou doplněny nádhernými ilustracemi, které potěší vaše oči. Některé postavy z příběhů možná žily ve staré Indii, některé žijí dnes a jsou tu i ty, které jsou vsazeny do prostředí vyloženě pohádkového. V knize si zkrátka najde každý to své.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám navíc právě teď přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu O zlaté labuti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu O zlaté labuti
probíhá od 4. dubna do 17. dubna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy O zlaté labuti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO zlaté labuti
Příběhy o dobru, lásce a odpuštění pro děti i dospělé

Chinmoy, Sri

Madal Bal, 2012

Vyhrajte knihu moudrých příběhů nejen pro děti - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. smajlinka napsal:

    Dneska jsem si vyzvedla knížku z výhry – O zlaté labuti. Děkuju moc :-)

Napsat komentář