Napínavé čtení nejen pro kluky

deti-si-ctou
Dobrodružství, tajemství, napětí, trocha tajemna a hlavně spousta zábavy – to všechno je náplní knih, které vám a vašim dětem představíme v dnešních tipech!

Nakladatelství Fragment v tomto roce připravilo již druhé vydání knihy z oblíbené dětské série Detektiv Klubko. Umožněte vašim dětem zapojit se s Klubkem do vyšetřování zmizelého kufru s klenoty!

Detektiv Klubko – Tajemství žlutého kufru

Autorka: Ursel Schefflerová

Překlad: Dagmar Steidlová
Počet stran: 108
Vazba: vázaná
Věk: 7+ 

Zjistěte víc o knize Detektiv Klubko – Tajemství žlutého kufru a přečtěte si ukázku z ní 

Recenzi této knihy i dvou dalších z této série si můžete přečíst na našich stránkách!

Detektiv Klubko nikdy nezaváhá a bystře si poradí i s těmi nejzapeklitějšími záhadami. Tentokrát prokoukne zatraceně dobrý plán loupeže v bance a nenechá se zmást ani strašidlem na zámku.
Pomocí lupy se i z tebe stane detektiv! Na konci každého příběhu si vyzkoušej, jestli jsi stejně bystrý jako detektiv Klubko!

„Nechte ho přece přinést ten kufřík. Někdo ho může doprovodit!“ namítá jeden z hostů.
Veřejné mínění se staví proti detektivovi a pozornost lidí se na chvíli obrací od ukradené nádoby na líčidla k dámě ležící na podlaze.
„To nepřipadá v úvahu,“ říká detektiv rozhodně. „Kromě toho dáma už stejně přichází k sobě. A jestli se nemýlím, tento pán není žádný lékař!“
Muž zbledne, vytrhne se detektivovi a pokouší se násilím dostat k východu. Vtom ale přichází Klubkovi posila a muž vbíhá rovnou do rukou policie.

––––––––––––––––––––

Trocha tajemna čeká na všechny zvídavé čtenáře od osmi let v knize z nakladatelství Grada. Kromě spousty strašidelných zážitků se dozví třeba to, co si lidé dříve vyprávěli a čeho se báli.

Strašidlář – Mezi námi starobylými strašidly

Autor: Hynek Klimek

Ilustrace: Zdeňka Študlarová
Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Věk: 8+ 

Přečtěte si víc o knize Strašidlář – Mezi námi starobylými strašidly

Recenzi jednoho z předchozích dílů série, knihy Strašidlář – Mezi námi čarodějnicemi, si můžete přečíst na našich stránkách!

Naši předkové dobře věděli, že když se jim ve stodole usadí stodolník, potká celou rodinu velké štěstí. Právě jeden z přívětivých stodolníků vás seznámí s mnoha již pozapomenutými přízraky, strašidly a tajemnými jevy. Dozvíte se od něj kupříkladu o tom, že vedle polednic a klekánic existovali i poledníčci a klekáníčci, a také bejválci, sekavé báby a mnohé další tajemné bytosti.

––––––––––––––––––––

Druhý díl úspěšné série o potrhlém Hugovi s nápaditými ilustracemi Ute Krauseové vydalo rovněž nakladatelství Grada a každému čtenáři zaručuje spoustu zábavy a napětí!

Hugo má prvotřídní plán!

Autorka: Sabine Zett

Překlad: Kateřina Klabanová
Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Věk: 8+ 

Přečtěte si víc o knize Hugo má prvotřídní plán a prolistujte si ukázku z ní 

Do školy přichází nový učitel a Hugo ihned pojme podezření! Pan doktor Torres mluví legračně německy a ani trošinku nevypadá jako učitel dějepisu – spíš jako rafinovaný tajný agent… Ale proč ho do Hugovy třídy nasadili? Jako by to samo o sobě nebylo už dost napínavé, hrozí Hugovi ještě doučování – a to od jedné staré známé, které se bezpodmínečně musí co nejrychleji zbavit!

Matikářka rozdává zadání. Jsou to dva listy a mně stačí na ně jenom mrknout, abych věděl, že bez pomoci to nezvládnu. Takže se naprosto nenápadně posunu blíž ke Karolin, abych měl všechno z první ruky. A Karolin se taky hned horlivě pouští do psaní.
Je tohle 3, nebo 8?
To je hrůza, kolik ta při tom psaní nadělá kudrlinek!
Copak se nemohla naučit psát normálně?
Můžu si krk ukroutit, ale Geweke-Langenmeierová se zadívá směrem ke mně a já stihnu ucuknout právě včas.

––––––––––––––––––––

Už třinácté pokračování Malého prince v komiksové podobě malé knihomoly zavede až na planetu Lakrimavor, kde jsou obyvatelé sužováni strašlivým ohnivým deštěm. Ještěže mají rostliny Lakrimavory, které je před ním ochrání! Vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Malý princ a planeta Lakrimavor

Překlad: Veronika Sysalová
Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Věk: 8+ 

Přečtěte si víc o komiksu Malý princ a planeta Lakrimavor a prolistujte si ukázku z něj

Více o předchozích dílech z této edice si můžete přečíst v recenzích na našich stránkách: Větrná planetaPlaneta ohnivého ptáka, Nefritová planetaAstronomova planetaPlaneta hudbyObrova planeta)

Lakrimavory, rostliny, jež obyvatele planety Lakrimavor ochraňují před ohnivým deštěm, jsou živené z lidských emocí – obyvatelé planety poslouchají tklivé příběhy, jež je dojímají k slzám, a prostřednictvím svých citů uzavřených do tzv. citobul poskytují lakrimavorám potravu. Jenomže od jisté doby jsou tyto rostliny v nebezpečí. Může za to prodejce lakrinektaru Korp, nebo zase Zlý had?

––––––––––––––––––––

Nakladatelství Grada přináší legendární román Sira Arthura Conana Doyla Ztracený svět zpracované jako komiks. Seznamte své děti s klasickým dílem sci-li literatury a vydejte se s profesorem Challengerem až do dalekých džunglí Jižní Ameriky.

Ztracený svět

Autor: Arthur Conan Doyle

Překlad: Petr Kopl
Počet stran: 116
Vazba: brožovaná
Věk: 8+

Přečtěte si víc o knize Ztracený svět a prolistujte si ukázku z ní 

Profesor Challenger se vydává s celou výpravou do povodí Amazonky, aby dokázal svůj dřívější objev, který vědecký svět naprosto odmítá. V džungli naši hrdinové objevují ztracený svět, kde dosud žijí dinosauři a jiná prehistorická zvířata. Je to však nanejvýš nebezpečný svět a celá expedice se zvrhne ve zběsilý útěk.

––––––––––––––––––––

Dnešní tipy zakončíme knihou Pět bojovníků – Had, třetí částí populární řady o legendách čínských bojových umění. Poutavou knihu vydalo nakladatelství Fragment.

Pět bojovníků – Had

Autor: Jeff Stone

Překlad: Zdík Dušek
Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Věk: 11+

Zjistěte víc o knize Pět bojovníků – Had a přečtěte si ukázku z ní 

Po zničení čínského kláštera jsou ukradeny vzácné svitky s moudrostí starých mistrů. Pět mladých mnichů, kteří útok přežili, se chce pomstít. Nejprve se však musejí naučit ovládat bojové umění pěti zvířat, ke kterému jsou předurčeni. Seh „had“ na své cestě se setkává se záhadnou dívkou jménem „Kobra“. Pomůže mu získat hadí soustředěnost, pružnost a rychlost?

Slunce sotva vystoupilo nad obzor, když se Seh na široké cestě, o které mu řekl NgKung, zastavil. Celou noc nespal a od útoku na klášter se cítil velmi stresovaný. Jeho obvykle silné propojení s okolním světem se postupně zamlžovalo. Musel být opatrný. Soustředil svou pozornost za další zatáčku a – opravdu – v žaludečním důlku pocítil mravenčení. Před ním bylo několik lidí.
Rozhodl se, že než jim prozradí svou přítomnost, zjistí, o koho jde.


Zaujala vás či vaše děti některá z těchto knih? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDetektiv Klubko – Tajemství žlutého kufru

Scheffler, Ursel

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeStrašidlář – Mezi námi starobylými strašidly

Klimek, Hynek

Grada, 2014

zobrazit info o knizeHugo má prvotřídní plán!

Zett, Sabine

Grada, 2014

zobrazit info o knizeMalý princ a planeta Lakrimavor (13.)

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeZtracený svět

Doyle, Arthur Conan

Grada, 2014

zobrazit info o knizePět bojovníků – Had

Stone, Jeff

Fragment, 2014

Napsat komentář